PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=221833}

Jak poznałem waszą matkę

How I Met Your Mother
2005 - 2014
8,0 208 tys. ocen
8,0 10 1 208251
7,1 23 krytyków
Jak poznałem waszą matkę
powrót do forum serialu Jak poznałem waszą matkę

Uwielbiam ten serial, jednak oglądam go na w/w kanale. I nie byłoby nic w tym strasznego
(bądźmy szczerzy - CC ma chyba najlepszą ramówkę moim skromnym zdaniem :D i 13th
Street jeszcze :P), gdyby nie fakt, że tłumacz mógłby jednak skoczyć pod pociąg. Niektóre
teksty są dnem dna. Musiałabym mieć 100-stronnicowy zeszyt, jak nie więcej, żeby wypisać
wszystkie niezgodności. Mało tego - po co w ogóle lektor, skoro i tak połowa tekstów nie jest
tam tłumaczona? :| Mi to nie przeszkadza, bo akurat angielski to ja dobrze znam, ale ludzie...
Jak ktoś się już za coś bierze, to niech to skończy ;/ i darujcie sobie komentarze typu "to se
ściągnij bez lektora", bo to nie o to tu chodzi. Chodzi o sam tego fakt.

marilyn

No cóż nie wiem czy to się kiedyś zmieni. Lektora w ogóle nie powinno być w telewizji. Co najwyżej jako opcja do napisów. Pokolenie moich i waszych rodziców jest przyzwyczajone to tego idiotycznego sposobu tłumaczenia filmów i nic na to nie poradzimy. Chociaż i tego nie jest pewny patrząc po kumplach, którzy czekają na odcinek serialu z lektorem, kiedy to z napisami jest już 2 tyg w necie <facepalm>

ocenił(a) serial na 10
jack19

Gadasz głupoty, idąc tym tokiem myślenia używanie innego języka niż angielski jest przeżytkiem, a to , dość groteskowa zresztą, bzdura.
Fajnie że się tak rzucasz jak to doskonale znasz angielski, ale nie każdy musi, chce czy potrzebuje - to podobno / teoretycznie wolny kraj w którym każdy ma prawo oglądania telewizji w swoim języku. Lubię oglądać filmy zarówno z lektorem, jak i w oryginale, nawet bez napisów - mnie one rozpraszają, ale nie udaję purysty dla którego lektor w tv to wręcz obraza dla majestatu.
Dobry lektor nie jest zły, pod warunkiem że ktoś lubi, ja np nienawidzę wręcz dubbingu i to dla mnie głupota, lektor nie jest zły - słychać zarówno Polski głos - tłumaczenie, jak i oryginalne kwestie aktorów.
Kończąc tego chaotycznego posta , którym odpisuję na naprawdę niedorzeczną wiadomość - lektor powinien w telewizji oczywiście być, pomimo głosów takich oszołomów - "inteligentów" z awansu społecznego.
Pozdrawiam cieplutko
Buziaczki

PS - lektor w CC jest ok całkiem, ale tłumaczenie bywa do dupy , a co do ramówki - mogłaby być bogatsza w nowe odcinki / seriale, bo nieraz to widzę to samo po 5 razy w ciągu dwóch dni, nie przełączając na ten kanał zbyt często.

black_fire

Nigdzie nie napisałem, że znam angielski. Ja wolę oglądać filmy z napisami niż z lektorem. Moim zdaniem lektor zagłusza oryginalne głosy, w ogóle jest to jakiś bezsensowny i chory pomysł, żeby jakiś koleś czytał dialogi... no ale o czym tu dyskutować, skoro ktoś kto woli napisy w Polsce nazywany jest oszołomem.

black_fire

"Dobry lektor nie jest zły" pod warunkiem, że jest dobry. Teksty powinny być porządnie przetłumaczone i wypowiedziane w odpowiednim czasie. W CC tego nie ma. Teksty są mało śmieszne, a bardzo dużo jest po prostu przemilczane.