PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38203}
6,6 22 tys. ocen
6,6 10 1 21883
7,2 5 krytyków
JAG - Wojskowe Biuro Śledcze
powrót do forum serialu JAG - Wojskowe Biuro Śledcze

Chodzi mi o odcinek 8 z sezonu 7, w każdym razie były tam jakieś zawody w bieganiu pomiędzy
pracownikami JAGa. Widziałam większość, ale potem przerwała mi burza, czy ktoś pamięta kto
wygrał? Przestałam oglądać jak Harma zatrzymali na jakieś badania. Będę bardzo wdzięczna za
pomoc.

ocenił(a) serial na 10
Ziutaaa

wygrał komandor Sturgis Turner, Harm i Mac dobiegli jednocześnie do mety jako drudzy, najlepsza jest jednak scena końcowa, kiedy to Sturgis jako że wygrał i mógł przez jedeń dzień pełnić obowiązki dowódcy zdecydował że on, Harm i Mac dołączą do Budda, który stracił wiarę w to, że może ukończyć bieg i razen z nim zaczęli biec w kierunku mety. to piękna scena ukazująca prawdziwą przyjeźń łączącą pracowników Biura Śledczego :)

ocenił(a) serial na 10
seattlee

a pamiętasz może w którym odcinku Harriet Sims urodziła drugie dziecko, które zmarło??

ocenił(a) serial na 10
ziomusssss

to był na pewno sezon 6, bo Mic Brumby nie był już w wojsku i miał bronić tego lekarza, który przyczynił się do śmierci dziecka Harriet i Buda, ale zrezygnował, ponieważ był po stronie swoich przyjaciół :) . Nie jestem pewna, ale sprawdź odcinki 13 lub 15 sezonu 6.

ocenił(a) serial na 10
seattlee

oki dzieki, a Harriet bronił chyba Harm wtedy no nie?

ocenił(a) serial na 10
ziomusssss

Harriet była świadkiem w czasie trwania procesu, to Mac oskarżała tego lekarza, a bronił go cywil z kancelarii, z której odszedł Mic Brumby. Odcinek jest bardzo fajny pomimo tego, że Mac przegrała. A ten cywil, któy bronił lekarza, pojawia się jeszcze chyba w sezonie 7 (to było na pewno po rozstaniu Mac z Mickiem), gdy pomagał bronić razem z Harmen jakiegoś żołnierza na lotniskowcu. :)

ocenił(a) serial na 10
seattlee

aaaa no tak, pamiętam jak Harriet była jako świadek i wszystko opowiadała i wtedy zataiła to, że kiedyś jak była młoda to poroniła i dlatego przegrali. Ale i tak w 10 sezonie urodziły im się bliźnięta. ; )

ocenił(a) serial na 10
ziomusssss

Mi było szkoda, że Harriet odeszła z Biura Śledczego, ponieważ to była bardzo fajną postacią, lubiłam ją :) ale i tak, jakbym miała wybrać najlepszą postać z całego serialu byłaby to Mac :D

ocenił(a) serial na 10
seattlee

noo zgadzam się z Tobą ; )) najlepszee odcinki i momenty są z Harmem i Mac, najważniejsze postacie. a znasz takie naj naj odcinki z Harmem i Mac, takie najciekawesze ; ) no ale widzisz Harriet miała już 3-ójkę dzieci także ciężko jej było godzić obowiązki domowe z pracą, a tym bardziej w biurze śledczym ; )

ocenił(a) serial na 10
ziomusssss

podobało mi się, jak Harriet ogłasza w Biurze Śledczym, że odchodzi bo znów zaszła w ciążę, a wtedy admirał zwraca się do Buda i mówi coś w stylu "czy wy nigdy nie śpicie?" :) rozwaliło mnie to :D
a jeśli chodzi o wątek Harma i Mac to znam pare i jest ich nawet sporo, np.:
przede wszystkim odcinek, w którym się poznają - 1 sezon 2
sezon 3: 24
sezon 4: 1, 8, 9, 10, 16, 19, 20, 22, 23
sezon 5: 5, 6, 9, 15, 16 (15 - 16 to odcinki w Australii, moje ulubione :)
sezon 6: 5, 6, 9, 10, 13, 15, 22, 23, 24 (koniecznie obejrz 22 :)
sezon 7: 1, 2, 3, 4, 8, 10, 12, 14, 15
sezon 8: 22, 23, 24
sezon 9: 18, 23
sezon 10: 10, 22

to są moje ulubione odcinki, większość dotyczy relacji Harma i Mac, ale są też takie z ciekawymi wątkami, jest ich sporo bo to w końcu fajny serial, warty spędzenia czasu przed telewizorem :D

ocenił(a) serial na 10
seattlee

ooo to wielkie dzięki ; ) te poza Harmem i Mac też są fajne, a który to sezon i odcinek co Harriet odchodzi z biura? ; )

ocenił(a) serial na 10
ziomusssss

a wiesz co, nie jestem do końca pewna, ale chyba 9. pamiętam, że to było jakoś pod koniec, był jeszcze admirał Chegwidden, zanim zastąpił go ten generał na stanowisku dowódcy Biura Śledczego. wydaje mi się, że Harriet już tak tylko sporadycznie pojawiała się w 10 sezonie, a odeszła pod koniec 9, ale w tej kewstii mogę się mylić :)

ocenił(a) serial na 10
seattlee

spoczko już mam ; ) a wiesz może gdzie na necie można obejrzeć wszystkie odcinki, bo ja oglądam na videomaniak.tv ale jest tam dzienne ograniczenie oraz właśnie te ciekawe odcinki są niedostępne, i ten wyżej wymieniony też ; / z góry dzięki ; )

ocenił(a) serial na 10
ziomusssss

ja śledze od drugiego sezonu w tvn 7, wolę oglądać w tv niż przed komuterem, jest wygodniej :) nie wiem na jakim portalu można jeszcze oglądać za darmo JAGa, jakbyś coś miała to pisz :)
a kótry odcinek jest twoim ulubionym?

ocenił(a) serial na 10
seattlee

no ja też oglądam na tvn 7 ale od od niedawna, i na AXN od pon do pt jest o 14:oo sezon 3 i w niedziele dwa odcinki też na AXN o 17:00 2 sezon, poza tym oglądam w necie ale mam nie dość że dzienne ograniczenie oglądania na tamtej stronie to jeszcze limit internetu a za każdy odcinek zabiera 200 mb hehe ; ) mój ulubiony hmm, nie mam ulubionego wszystkie te relacje Harm&Mac są fajne, a tam powyżej pominełaś jeden ciekawy odcinek w 2 sezonie odc 6 (chyba) tam przez praktycznie cały odcinek był tylko Harm i Mac jak latali "Sarą" i musieli awaryjnie lądować a potem co ścigali ich kłusownicy hehe też ciekawy odcinek ; )

ocenił(a) serial na 10
ziomusssss

tak, racja :D to był fajny odcinek, ja chyba najbardziej lubie 22 sezon 6, to jest takie podsumowanie ich relacji przed ślubem Mac z Mickiem, albo jak są w Australii :) wgl wszystkie odcinki mają w sobie coś takiego,że chce się dalej oglądać :) podoba mi się też to, że miłość Harma i Mac nie jest taka oczywista, że z biegiem serialu oni coraz bardziej się poznają, ufają sobie i są prawdziwymi przyjaciółmi :)

ocenił(a) serial na 10
seattlee

no fajny ten odcinek jest ; ) takie wspomnienia wszystkiego, ale przez te 9 lat byli tylko przyjaciółmi i dopiero się zeszli w ostatnim odcinku, troche szkoda że nie kręcili tego dalej ; / super by było ; )

ocenił(a) serial na 10
ziomusssss

słyszałam kiedyś, że ma być nakręcony film długometrażowy, ale ten pomysł nie doszedł do skutku, a szkoda, bo to by było coś naprawdę fajnego :) ja tylko żałowałam, że w ostatnim odcinku, kiedy Harm i Mac ogłaszają, że zamierzają się pobrać, nie było z nimi admirała Chegwiddena, on był lepszy niż ten generał, który go zastąpił :)

ocenił(a) serial na 10
seattlee

no szkoda że AJ odszedł, i ciekawe kto z nich (Harm czy Mac) musiał zrezygnować z kariery, mogli by dalej nagrywać ... szkoda ; / ale co jak co ja nadrabiam wszystkie odcinki i marze o tym by mieć wszystkie nie koniecznie w oryginałach ale żeby mieć każdy odcinek na CD ; ) jest na Allegro ale nie dość że 550 ,- to jeszcze nie po polsku ; /

ocenił(a) serial na 10
ziomusssss

w empiku też są dostępne, ale cena jest kosmiczna, więc nie opłaca się tego kupować, a co do zakończenia, to myślę, żę jeśli mieliby nakręcać dalsze sezony, to Mac musiałaby zrezygnować na rzecz kariery Harma :) chociaż osobiście wolałabym żeby padło na Mac :D

ocenił(a) serial na 10
seattlee

no też tak, myśle, że Mac powinna dalej pracować, jeśli chodzi o odcinki to bardziej mi się by opłacało ściągnąć te odcinki ale jak narazie to nadrabiam tyle ile moge on-line i w tv ; )

ocenił(a) serial na 10
ziomusssss

spróbuj oglądać na i i tv . i n f o tam jest chyba limit 72 godz. ale to zawsze coś :)

ocenił(a) serial na 10
seattlee

właśnie tam lukam ale trzeba coś z sms wysłać i płacić chyba ; /

ocenił(a) serial na 10
ziomusssss

ooo to lipa :) a teraz na tvn 7 leci JAG od piątego sezonu :) fajnie bo to jeden z moich ulubionych :)

ocenił(a) serial na 10
seattlee

od 5 sezonu?? o której?? wiem że na TVN 7 leci 7 sezon ale że 5 ; o

ocenił(a) serial na 10
ziomusssss

na tvn 7 leci 7 sezon od poniedziałku do piątku, a 5 sezon w sobotę i niedzielę :) mam nadzieję, że tym razem zobaczę odcinek, w którym Harm nie zdąża na kolację przed ślubem Mac i Micka bo miał wypadek i wtedy Mac ma wizję, gdzie Harma nalezy szukać, zawsze jak go puszczają w tv to oglądam pierwszą część a drugą zawsze przegapie :) tak naprawdę ani razu nie widziałam drugiej części tego odcinka

ocenił(a) serial na 10
seattlee

ja widziałam ale tak tylko częściowo, przelotem... ale teraz na pewno nie przegapię ; )) także teraz już lecę na 4 fronty, oglądam w tv sezon 2, 3, 5 i 7 hehe to nieźle ; ))

ocenił(a) serial na 10
ziomusssss

haha :) ale JAGa można oglądać przez cały czas,przynajmiej ja mogę raz oglądać drugi sezon, raz piąty, a raz siódmy :) ale ciszę się na ten piąty sezon, bo jest bardzo fajny, są ukazane różne relacje pomiędzy Mac i Harmem szczególnie wtedy, gdy zbliża się ślub Mac i Micka

ocenił(a) serial na 10
seattlee

noo wiem, wiem coś tam pamiętam troszke z neta troszke z tv ; )
zabardzo nie lubie tych scen Mac&Brumby czy Mac&Webb bo to mnie denerwuje hehehe ; )
najlepsze są Mac&Harm itp. ; ) aaaa no i nie pomijając admirała AJ'a i Harriet i Buda ; ) i kogoś kogo bym zabiła wzrokiem hahahah czyli kapitan Singer hehehe

ocenił(a) serial na 10
seattlee

do tej listy dodałabym jeszcze odcinek 8 z sezonu 9, niedawno leciał w tv :)