PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10011883}
7,5 40 tys. ocen
7,5 10 1 39986
6,9 34 krytyków
Informacja zwrotna
powrót do forum serialu Informacja zwrotna

Tragedia

ocenił(a) serial na 7

Nudny, przewidywalny bez sensu, dałem 5 gdyby nie Jakubik nikt by tego nie oglądał i dałbym 1

Turek69

Bez Jakubika też obejrzałabym ten serial. Pisz wyłącznie w swoim imieniu.

ocenił(a) serial na 7
Nina_1986

Bez Jakubika nie da się tego gówna oglądać to są fakty a nie moja opinia,

Turek69

To jest opinia, nie fakt.

Nina_1986

Główka pracuje :)

Turek69

Poza tym nie oglądałeś tego bez Jakubika, więc skąd możesz wiedzieć, że bez Jakubika nie da się tego oglądać. Ile Ty masz lat? 10?

Nina_1986

Główka pracuje :D

ocenił(a) serial na 7
Nina_1986

Wszystkie sceny, dialogi, gra aktorska bez Jakubika na ekranie to kino klasy b, poza tym sama fabyła jest po prostu głupia, ludzie się podniecają bo jest problem alkoholizmu i DDA, ale bardzo źle przedstawiony główka pracuje

Turek69

A jak wg Ciebie powinien być przedstawiony problem alkoholizmu i DDA?

ocenił(a) serial na 7
Nina_1986

W żółtym szaliku naprzykład jest to dobrze przedstawione i wiele innych (Lot,wszyscy jesteśmy Chrystusami )

ocenił(a) serial na 5
Turek69

Potwierdzam

ocenił(a) serial na 3
Nina_1986

Handlarz cudów, Pod mocnym aniołem.

ocenił(a) serial na 10
Turek69

Może masz to szczęście ,że nie dorastałeś w rodzinie ,w której rodzice są alkoholikami …Nie zrozumiesz

ocenił(a) serial na 7
Turek69

Na czym polega jego przewidywalność? Rozumiem, że po pierwszym odcinku znałeś zakończenie?

ocenił(a) serial na 5
Bokciu

Ja się domyśliłam po puerwszym odcinku. Mozr nawet wczesniej

ocenił(a) serial na 7
pokoj10

Nawet wcześniej, czyli mam rozumieć, że już po kilku minutach? Taka bystra, a taka niechluja...

ocenił(a) serial na 5
Bokciu

Ojoj

ocenił(a) serial na 7
pokoj10

Zgadza się - ojoj.

Turek69

Ogladnales cały? Jeżeli tak i twierdzisz, ze gówno to musisz byc bardzo płytkim czlowiekiem

ocenił(a) serial na 7
mar_cza

Wręcz odwrotnie, znam problem alkoholizmu i DDA bardzo dobrze i w tym serialu to jest przedstawione jak jakaś kpina, bliżej do schizofrenii niż alkoholizmu w tej produkcji , realizacja na poziome serialu TVN jedynie Jakubik to ratuje, jestem zawiedziony bo ślepnąc od świateł było bardzo dobre, ( tak oglądałem cały xd)

Turek69

Ja też znam alkoholizm i DDA. I pierwszy raz jestem w stanie utożsamić się z bohaterem. W tym przypadku biednym Piotrem. Czytałam już mnóstwo wypowiedzi alkoholików, DDA i terapeutów, którzy piszą, że to serial jakby z życia wyjęty. Więc po raz kolejny: wszystko co piszesz, to Twoja opinia, nie fakty.

ocenił(a) serial na 7
Nina_1986

Gdzie te wypowiedzi alkoholików,? prawdziwy alkoholik wyśmieje ten serial, żółty szalik, pod mocnym aniołem tak, ale nie ten serial

Turek69

Np. mój ojciec. I wiele innych na profilach na Fejsie. Wystarczy poczytać. Nawet jeśli nie piszą wprost,to ze sposobu wypowiedzi można wiele wywnioskować.
W ogóle co to znaczy "prawdziwy alkoholik"? Przypomina mi to rozmowę za dzieciaka z moją koleżanką "Twój ojciec nie jest alkoholikiem. Mój jest prawdziwym alkoholikiem, bo nieraz spał pod płotem. Twój nigdy".

ocenił(a) serial na 7
Nina_1986

Dużo ludzi myli alkoholizm z problemami psychicznymi, to że ktoś pije dużo nie musi być alkoholikiem przejdź się na miting aa otwarty to zobaczysz

Turek69

Serio chcesz mi wmówić, że mój ojciec miał problemy psychiczne i nie był alkoholikiem? Dorośnij, człowieku.

Turek69

A może Żulczyk też nie jest alkoholikiem?

ocenił(a) serial na 7
Nina_1986

Gościu tłumaczę ci jak jest, nie wiem czy Zulczyk i twój ojciec jest alkoholikiem, sprawdź sam jak to wygląda pochodź na mitingii aa i porozmawiaj z alkoholikami a nie próbujesz przemycić swoje wyobrażenie na ten temat

Turek69

Autor powieści jest alkoholikiem. Mój ojciec jest alkoholikiem. Rodzice mnóstwa osób, które bardzo chwalą ten serial za prawdę, są alkoholikami. Ty tworzysz jakąś ekskluzywną grupę prawdziwych alkoholików i twierdzisz, że każdy kto widzi ten serial inaczej niż Ty, nie ma pojęcia o alkoholizmie. Nawet twórca, który sam po uszy siedział w tym gównie. Tak jak już pisałam wcześniej: dorośnij chłopcze.

ocenił(a) serial na 7
Nina_1986

widzisz logika do ciebie nie dociera jeżeli nie jesteś alkoholikiem co możesz o tym wiedzieć, ty dorośnij bo się pienisz jak małe dziecko,

Turek69

Nie ja się pienię, chłopcze.

ocenił(a) serial na 7
Nina_1986

Próbujesz mnie obrazić, ja ciebie nie, daje tylko suche fakty a ty wpadasz w szał więc kto tu jest dzieckiem haha

Turek69

Ależ czym Ciebie obraziłam? Pisząc do Ciebie "chłopcze"? Nie piszesz suchych faktów. To nadal jest Twoja opinia, Twoje odczucia. I próbujesz wmówić, że Ty się na tym znasz, a ja nie. Mam 37 lat i mam zrąbane życie przez chorobę alkoholową ojca. Zarówno psychicznie,jak i finansowo, ponieważ do tej pory spłacamy jego alkoholowe długi. A Ty twierdzisz, że gówno się znam. Że nie wiem co to alkoholizm. I że mój tata też nie wie, co to alkoholizm, bo serial zrobił na nim ogromne wrażenie. Twój ból nie jest większy, niż ból tych wszystkich, których serial dotknął bardzo głęboko.

Turek69

Dlaczego piszesz do Niny gościu!?