PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133968}

Hoży doktorzy

Scrubs
2001 - 2010
7,6 65 tys. ocen
7,6 10 1 65425
7,1 11 krytyków
Hoży doktorzy
powrót do forum serialu Hoży doktorzy

Siema. Kilkukrotnie na forum tutaj pojawiały się wątki tłumaczące dlaczego nie kręcono więcej jak te 9 sezonów, przy czym 9 to w zasadzie niedokończony nawet (pierwszy semestr).
Ale mnie zastanawia czy sam fakt, że J.D przestał występować ma jakiś aspekt osobisty? Mówi się, że dalsze odcinki bez J.D nie mają sensu, dlatego przestali kręcić. Ale nagle w sumie zniknęli właśnie on sam, Carla, Ted, Cieć, dalej Eliot. Czy ostatnie odcinki też Zach reżyserował? Trochę to wszystko jak dla mnie naciągane i na dobrą sprawę akcje z nowymi stażystami w ogóle nie nudzą, Ba! rozkręcają się! Obejrzałem cały serial (skończyłem dosłownie przed momentem) w ciągu dajmy na to miesiąca i nie jestem znudzony, co często dokucza mi po tak długich seansach.
No to pytanka moje takie właśnie czy ktoś zna jaki był tak na prawdę powód dlaczego Zach i reszta przestała występować (Nie chodzi mi o powód, że cieć odszedł z pracy bo nie miał kogo wkurzać :P)? I czy uważacie, że mogli by dalej kontynuować ten serial? Bo według mnie jak najbardziej.

Pozdrawiam!

użytkownik usunięty
Apoteoza666

Moim zdaniem zdjeli go z powodu oglądalności, jak by nie było, 9 sezon bardzo odstawał od pierwotnej formy jak i jakości serialu, osobiście mi 9 sezon nie przypadł do gustu. Warto też zauważyć, że znikneło już na samym początku wiele osób (jak woźny czy Carla). Druga sprawa to kryzys w świecie seriali, teraz jak statystyki spadają to serial schodzi z anteny (choćby po jednym sezonie)

ocenił(a) serial na 10

No w sumie nie wziąłem pod uwagę oglądalności która jakby nie patrząc dla producentów jest kluczowym czynnikiem. Idealnym przykładem oglądalności na pewno jest Terra Nova, która mimo iż fabuł jak najbardziej wskazuje na ciąg dalszy serialu to serial został zdjęty po pierwszym sezonie. W sumie i za jednym i za drugim serialem tęsknie :P

użytkownik usunięty
Apoteoza666

Zgadzam się, Terra Nova też była całkiem przyjemna, miała nieścisłą fabułę i kilka przegięć ale ogólnie całkiem fajna, ciekawe połączenie S-F i dinozaurów :)

użytkownik usunięty

Dinozaurów to tam za wiele nie pokazali. Liczyłem, że życie w tak dzikiej krainie będzie dla bohaterów trudniejsze, że bardziej rozwiną wątek survivalu. Ale serial sam w sobie całkiem dobry. Bohaterowie ciekawi, fabuła owiana tajemnicą, wielka szkoda, że nie kręcą kolejnego sezonu

użytkownik usunięty
Apoteoza666

Odpowiedź na to pytanie wydaje się raczej prosta. W 8-ej serii widz zadawał sobie pytanie, co się - q-wa - dzieje ;) A 9-tej serial osiągnął takie dno, jakby nakręcił go sam Czarek Pazura... Przepraszam miłośników dwóch ostatnich sezonów :)

ocenił(a) serial na 10

Skoro tak uważasz ;) Widocznie było dużo głosów podobnych do Twoich. Mi się osobiście podobały te dwa sezony (mimo, że nie był to poziom poprzedników). :)

ocenił(a) serial na 7

Moim zdaniem ósmy sezon byl świetny, zwlaszcza Bahamy i zakończenie... Ale 9 jakoś tak dziwnie, nie ma Carlii i wgl to nie to samo :/