PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=248532}

Hellsing

2006 - 2012
8,0 17 tys. ocen
8,0 10 1 17156
8,0 3 krytyków
Hellsing
powrót do forum serialu Hellsing

Jest to wyjaśnione w mandze? Anime nie dostarcza satysfakcjonującej odpowiedzi na to pytanie (przynajmniej dla mnie).

Czerwon_Kat

To już było wyjasnione w pierwszym odcinku. Prawdopodobnie Alucard został schwytany przez HELLSING i przeprowadzono na nim eksperymenty mające na celu uczynienie go praktycznie nieśmiertelnym. A czemu służy Integrze? Może dlatego, że wypił jej krew kiedy się przebudzał.

ocenił(a) serial na 9
Murdock15

A jakiego rodzaju te eksperymenty były, wiadomo?

Czerwon_Kat

Czemu o to pytasz? Pewnie mutujące jakieś. Poczytaj, może znajdziesz coś na wiki : D

Czerwon_Kat

Krew Integry przywróciła Go w pełni do życia...
Zapewne stąd daje jej swoją pełną wierność i służbę.Może..

ocenił(a) serial na 9
Czerwon_Kat

Ja mam inną interpretację trochę powiązana z filmowym (ten z 1992) i książkowym Draculą.
Profesor Abraham Van Hellsing był jedną z osób która pokonała naszego Alucarda. On sam wielokrotnie podziwiał tych "zwykłych ludzi" którzy go pokonali. W niektórych książkach i filmach wspomina się że Abraham był wujkiem Jonathan Harkera. Kolejnym faktem jest to, iż Dracula szaleńczo zakochał się w narzeczonej Harkera, która notabene przypominała mu jego wielką miłość, która umarła 500 lat temu. Mina Harker owa narzeczona dała się uwieść wampirowi (jednakże do końca nie wiadomo czy chodziło tu o uczucie czy może była to hipnoza Draculi). Po wielu perypetiach Jonathan uwalnia Minę i wraz z Abrahamem zabijają wampira( lub go uwięzili jak manga sugeruje)
Tu moja interpretacja--> Mina zostaje żoną Jonathana---> w czasie tych 100 lat nazwisko Harker zostaje s powrotem wchłonięte do rodziny Hellsingów(wiadomo zubożałe angielskie arystokracje często tak robiły) ---> tak powstaje ród walczący z wampirami ---> w tych najgorszych czasach budzą oni Draculę( Alucard) np Druga wojna światowa i wojna z projektami nazistów(film i manga hellsing the dawn)---> czemu on służy swoim niedoszłym wrogom? Gdyż z jednej strony podziwia upór ich przodków który pozostał w ich krwi, a z drugiej strony nie chce walczyć z ludźmi którzy pochodzą od Miny ---> Pijąc krew Integry wyczuwa więc nie tylko ducha Abrahama, ale też miłość Miny. W pewnym sensie ród Hellsing, a szczególnie Integre traktuje jak własne dziecko(może za dużo powiedziane ale chyba rozumiecie o co mi chodzi?)

Ważnym argumentem potwierdzającym tą teorię jest hasło: miłość która pokonała śmierć(motyw książki i filmu) Być może na tym to właśnie polega, pomagać tym którzy wywodzą się od osoby którą kochaliśmy(chociaż trudno uwierzyć że Alucard kogokolwiek kocha)

ocenił(a) serial na 10
Gierrapa

Bardzo dobra teoria, popieram w 100%

ocenił(a) serial na 9
lukaszksynek

Tak apropo kiedy wielki finał? Słyszałem, że w grudniu?

ocenił(a) serial na 10
Gierrapa

Słyszałem plotki że w listopadzie... hmmm jeszcze tak długo czekać trzeba.