Przed premierą 2 sezonu, pojawiały się informacje o aktorach mających zagrać gościnnie w kilku odcinkach. Była między innymi mowa o tej postaci. Znam gościa oczywiście z filmu, ale ciekawa jestem jak to pokażą w serialu. W książkach jeszcze nie doczytałam, ale pobieżnie znam temat, może ktoś coś napisać więcej poza tym, że to ma być jedyna ofiara Hannibala, która przeżyje?
A swoją drogą, cieszę się z wyboru aktora do tej roli, bo jest ona wyjątkowo niewdzięczna, a ten chłopak strasznie działa mi na nerwy. Mam jakiś uraz po "Śmiertelnej wyliczance". Chętnie zobaczę jak go Hannibal "urządza" :D
Chyba właśnie jest po to, aby go urządzić i dopiero potem odkopać jego wątek na przyszłość. Również mi ten aktor działa na nerwy. W książce owa postać była o wiele inaczej pokazana niż w filmie. W filmie całkowicie pominięto wątek jego siostry,, a tutaj z tego co wiem siostra również ma być. Teraz to chyba będzie coś na wzór zapychacza, aby trochę spowolnić akcje do wielkiego finału.
Właśnie bardzo mnie ciekawi jak to zrobią, bo może to miało być zapychaczem, co w sumie by mnie nie zdziwiło, bo tępo się rozkręca, ale wątek może być bardzo ciekawy, w końcu gdyby Hannibal go zabił, to zrobił by przysługę społeczeństwu, w końcu to pieprzony zwyrodnialec był. Interesuje mnie najbardziej jakie będą te relacje z Hannibalem i co się stanie, że postanowi go zabić, czy zadecydują o tym skłonności Vergera.
No ale on ma przeżyć, nieważne kto go zabije, czy Hannibal osobiście, czy przez kogoś. Mnie bardziej prawdopodobne wydaje się, że dla zachowania równowagi między tym jak Hannibal postępuje w pierwszych odcinkach 2 sezonu, że pokazuje swoje drugie oblicze, a tym, że jest też zdolny do ludzkich odruchów i weźmie się za Masona z pobudek pt:eat the rude. Wzięcie na warsztat tego wątku, daje duże pole manewru, bo jeśli powstanie więcej serii niż np 4 to będzie to wątek do odkopania.
Moim zdaniem nie po to wprowadzali siostrę, aby to był wątek ściśle pomiędzy Hannibalem a Vergerem i najprawdopodobniej Hannibal zabije go rękami jego siostry. Z tego co pamiętam to Hannibal gardził Vergerem, jako bogatym, rozrywkowym i pustym człowiekiem bez duszy. Więc po prostu zabawi się nim, pytanie jak dalece.
no Fuller zamieścił info na Twiterze, że w 10 odcinku będzie scena łóżkowa, więc może coś w tym temacie... :D
http://hannibal-the-cannibal-fannibals.tumblr.com/ nie wiem już w sumie sama, idę spać, bo kawy dziś nie piłam a mój 4 latek dał mi w kość. Dobranoc Fannibals
https://www.facebook.com/486156498155312/photos/a.486165351487760.1073741828.486 156498155312/490495934388035/?type=1&theater wszystko wskazuje na to, że p. Verger będzie równie dobrze ubrany jak Hannibal. Zapowiada się ciekawie :D
http://screenrant.com/hannibal-season-2-promo-michael-pitt-mason-verger/ link z facebooka nie działa.
Ja też, na pewno bardziej niż Alane, choć biorąc pod uwagę zdjęcia promocyjne kolejnych odcinków, to odnoszę wrażenie, że to właśnie pani doktor zostanie uwiedziona... :(
Nie no, jednak tą Margot nie. To co przeczytałam w artykule o postaci sprawia, iż ten pomysł wydaje mi się niesmaczny.
nic nie wiem o niej, bo o braciszku owszem. W ogóle to w której części książek jest o nich? możesz mi podesłać jakieś konkretne info, bo nie chce mi się grzebać (obiad chłopom trza zrobić), będę wdzięczna.
Wiem tylko to, co było w linku który dałaś. Są tam dwa trzy zdania o niej. Z filmu jej nie pamiętam. Może była w książce, której nie czytałam.
Mam już książkę, tylko muszę sobie wydrukować. Miałam najpierw czytać "Czerwonego smoka", ale chyba najpierw zacznę od "Hannibala", ze względu na Vergerów. Ale i tak chyba nie zdążę przeczytać do pojawienia się odcinków. Na jakiejś stronie trafiłam, że bardzo będą blisko z Willem, więc ta scena o której pisał Fuller wcale nie musi odnosić się do Hannibala. Moim zdaniem w ogóle nie powinni pokazywać Hanniego w takich sytuacjach, bo to by było już za dużo. Ja nie chciała bym tego widzieć w każdym razie.
Ja właśnie zaczęłam Smoka i mam niezwykłą zabawę odkrywając ile dosłownych cytatów zaczerpnęli do serialu (czasem wkładając je w usta innej postaci). Ale nie tylko, bo są takie smakowite duperele, na które bym nie zwróciła uwagi gdybym tą książkę przeczytała załóżmy lata temu. Np. jak Jack rzuca "dr. Bloom jest zajęty egzaminowaniem doktorantów w tym tygodniu" :D
Dlaczego chcesz czytać od Hannibala? Przecież to od końca.
no bo te Vergery mnie ciekawią :), a tak na poważnie to zamiary mam poważne, obie książki czekają, ale mam na tyle obowiązków, że ciężko mi znaleźć czas. Wpadam tutaj co jakiś czas, między gotowanie, sprzątaniem... itd... A filmy i seriale oglądam jak wszyscy śpią :)