PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34050}

Gwiezdne wrota

Stargate SG-1
1997 - 2007
7,7 27 tys. ocen
7,7 10 1 27316
7,3 3 krytyków
Gwiezdne wrota
powrót do forum serialu Gwiezdne wrota

Wie ktoś może czy odcinki STARGATE będą emitowane na stacjach TVN, Polsat< TVN 7, TV4 albo w TV publicznej??

ocenił(a) serial na 10
keram1990

Teraz aktualnie odcinki GW nie sa emitowane na żadnej ze stacji, jakiś czas temu HBO puszczało sezony SG1 skończyli na 8 lub 9.

anonimka_2

Na HBO lecial 9 sezon !!! I poki co cisza wszedzie. A w polskiej telewizji mala szansa na GW.

ocenił(a) serial na 10
keram1990

Na TVN kiedyś leciało. Puścili pierwszy i drugi sezon i na tym się skończyło. Teraz HBO emituje 9 sezon. Raczej nie ma szans aby jakaś ogólnodostępna stacja zainteresowała się tym serialem. Nie da się ukryć, że popularność SF jest mała. Nawet gdyby go puścili to zapewne coś koło 23 w środku tygodnia i co miesiąc zmieniali by czas emisji.

Mikla_the_Rapist

poki co HBO pokazalo tylko 8 sezonow, a ja mialem ostatnio okazje dotykac wszystkie sezony SG-1 na DVD co to byla za radosc :)

ocenił(a) serial na 10
Mikla_the_Rapist

Z tego co mi napisali w HBO to teraz wyemituja ponownie 9 sezon a od stycznia 10 sezon.
Nic wiecej nie wiem :(

ocenił(a) serial na 10
keram1990

a po co masz liczyć na łaskę telewizji publicznych weź sobie ściągnij z neta na torrentach są wszystkie serie SG1 i SGA a nowe odcinki są uploadowane kilka godzin po premierze :) w przypadku filmu Ark o Truth to na necie pojawił się nawet wcześniej jak premiera :) fakt że kiepska wersja ale jednak...

ocenił(a) serial na 9
Gremster

Jest na AXN!
Na Sci-Fi leci od jakiegoś czasu, ale na kablu (np. UPC) próżno szukać
tej stacji... niestety :)
W ostatnią niedzielę o 8.00 rano na AXN widziałem 1 odcinek!

ocenił(a) serial na 10
koncentrat

Na AXN Scifi leci od poniedzialku do piatku o 20 - wlasnie 2 sezon koncza.

ocenił(a) serial na 9
SebASoul

I dziwić się że pirctwo rośnie...
Ja właśnie ściągam sobie 2 sezon, 1 już mam.

Pytanie:
jaka jest kolejność oglądania SG-1, Atlantis i filmów pełnometrażowych?

ocenił(a) serial na 10
tom_1984

więc kolejność jest następująca
- Stargate
- serial Stargate SG1
- serial Stargate Atlantis (równolegle od 8 sezonu SG1)
- Stargate The Ark of Truth
- Stargate Continuum

wszelkie pozostałe niby filmy pełnometrażowe są zawarte w odcinkach serialowych. Dzieci bogów to pierwszy odcinek serialu SG1, Rising to pierwszy odcinek serialu Atlantis.

Gremster

http://www.dvdmania.pl/main/main.php?id=DVF&f=w23uas21i21&kat=02&gr=a&idf=12868& zap=1

A to widzieliscie ?? Szkoda ze nie ma Art of true.

ocenił(a) serial na 10
Remington_Steele

no tak oglądałem już ten film....
nawet wypisałem go w liście kolejności części post wyżej

Umiejscowienie go czasowe w jakim się dzieje to jest między 1 a 2 odcinkiem Stargate Atlantis 5 Sezonu. Po 1 odcinku 5 sezonu Carter zostaje odwołana z posterunku na Atlantisie i na odchodne wspomina że leci na ziemie między innymi na egzekucje ostatniego klona Ba'ala.

Fajnie było znowu zobaczyć RDA i ciekawy pomysł na dłuższy film jednakże cała historia lekko się nie trzyma kupy, ma kilka fuck-upów :)
Bardziej są to rzeczy spójnościowe jak jakieś poważne pomyłki jednakże mnie rażą:
- na podobnym pomyśle oparty został ostatni odcinek bodajże 8 sezonu SG1, wrota w nim zostały zabrane przez Ra z ziemi podczas rewolty, więc nigdy nie zostały odkryte i nigdy nie powstał program SG. W tamtej linii czasowej Carter była cichą myszką siedzącą pod pantofle, Daniel również do najtrwalszych nie należał. W tej linii czasowej wrota zaginęły czyli jakby w ogóle nie zostały odkryte, czyli splot wydarzeń niby powinien się pokrywać z tym z poprzedniej zmiany. A jednak sie nie pokrywał ponieważ Carter była znanym astronautom, a Daniel publicystom, dodatkowo O'Niell nie stracił dziecka w przypadkowym postrzale. Dosyć istotne różnice w wydarzeniach przy zaistnieniu bardzo podobnych okoliczności.
- Ba'al skonstruował bazę gdzie miał wgląd w przesilenia słoneczne w różnych układach w pierwotnej linii czasowej. W zmienionej niby nigdy nie powinna taka baza powstać, bo też nie zaistniały okoliczności ku temu oraz to SG1 odkryli że w ten sposób można podróżować w czasie, więc Ba'al nie miał skąd się o tym dowiedzieć.
- Yu w serialu był już bardzo posuniętym w starości guoldem który nie wytrzymał by jeszcze kilku lat. A tu występuje jako sprzymierzeniec Ba'ala.
- i jeszcze gdzie właściwie się udał Ba'al po zabiciu załogi statku? Na planetę gdzie miał ta bazę w przyszłości? Do przyszłości? Nie mógł się udać do przyszłości nie znając wybuchów na słońcu a takowych przecież nie mógł zaobserwować z 1939 roku w teraźniejszości bo i jak? Mógł się przenieść na jakąś planetę pod swoimi rządami w 1939 roku jednakże wtedy było by ich dwóch w tamtej czasoprzestrzeni... Ciekawie rozwiązali problem zasilania wrót :) mało błyskotliwie ale przynajmniej nie ma sie czego doczepić :)
- no i na koniec jedna z najbardziej mnie dobijających rzeczy. Dlaczego Mitchell nie zniknął od razu. Przecież w nowej linii czasowej w ogóle nie istniał, więc teoretycznie powinien zniknąć jako pierwszy. Jest pokazana scena kiedy jego dziadek na statku jest postrzelony to on traci chwilowo siły ale ogólnie wygląda to śmiesznie.

A tak porządkowo to film podsumowujący starcie z Ori nie nazywa się "Art of true" (prawdziwa sztuka) tylko "The Ark of Truth" (arka prawdy) :) Może dlatego właśnie nie mogłeś go znaleźć na tamtej stronie :)

ocenił(a) serial na 10
keram1990

Można oglądać na AXN 4 sezon a na AXN sci fi sezon 3 a na HBO sezon 3

SGC_SGA_SGU

Na AXN Sci-Fi jest sezon 7 a na HBO2 jest sezon 10. I tyle! Wiem bo oglądam ;P