PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34050}

Gwiezdne wrota

Stargate SG-1
1997 - 2007
7,7 27 tys. ocen
7,7 10 1 27316
7,3 3 krytyków
Gwiezdne wrota
powrót do forum serialu Gwiezdne wrota

Proponuję konkurs na naszego ulubionego wroga SG1 (niekoniecznie spośród Goa'ldów)
Mój typ to Baal - inteligentny, dowcipny, elegancki, bardziej intrygant niż miłośnik argumentu siły, ale potrafiący w potrzebie przywalić.

ocenił(a) serial na 10
lt_col_John_Sheppard

Baal zdecydowanie mój ulubieniec, z pośród goa'uldów za nim Apophis i dalej Yu. Ze wszystkich goa'uldów baal miał najwięcej charyzmy, na tyle że gdy poprosił o azyl na ziemi ja byłem skłonny to zaakceprować:)) Całą sagę SG oglądałem już tyle razy, że znam każdy odcinek i z zazdrością patrzę na znajomych którzy oglądają pierwszy raz i są zafascynowani. A to przecież 10 sezonów sg-1, 5 sezonów atlantis, i niestety tylko 2 universe (wielki niedosyt), a szkoda bo była to miła odmiana od klimatu sg jednocześnie z zachowaniem podstawowych założeń sg... mam cichą nadzieję że kiedyś doczeka sie kontynuacji w jakimś kolejnym spin'offie....

P.S. zawsze i tak mi brakowało najbardziej, jak to powiedział daniel jackson "chwil typu Jack O'Neill" kiedy zaplątało mu się jojo :))

so good night campers.......

użytkownik usunięty
hawcio

Nie pamiętam motywu z yo-yo, rozwiniesz?

ocenił(a) serial na 10
lt_col_John_Sheppard

Anubis-przypominał mi Lorda Vadera.:)
Ale kiepsko skonczył Ozyrys bo jako kobieta
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ozyrys XD.

ocenił(a) serial na 8
lt_col_John_Sheppard

Replikatory - te z SG-1, to były moje ulubione odcinki.
Na drugim miejscu Adria, ale to z wiadomych powodów (jestem facetem) :D

ocenił(a) serial na 10
grzybowy_wojownik

Baal tego gościa uwielbiam po prostu

ocenił(a) serial na 8
MelvinKoren

Mi ogólnie Gouldzi ponieważ rozbrajały mnie ich groźby skierowane przeciwko ziemianom i SG-1

Ja lubie Apofisa 4 sezony były jego Baal tez wymiatał no i Anubis

ocenił(a) serial na 10
maciejerzy

Zdecydowanie Goa'uld ale juz jak mam wymienic konkretnego to troche trudno Baal rządzi ale mam sentyment do Apophisa :P
No i lubię Hathor :)

ocenił(a) serial na 8
Bene

Apophis zawsze miał durną miną gdy SG-1 tłukła.

Najlepszy tekst jaki mi się podobał to był w odcinku co Carte z równoległego wszechświata przeszła przez Lustro kwantowe, Poczym SG wrócił z Carter z rónoległegp wrzechświata by ta mogła się z Asgardami skontaktowac. A Aphopis pojmal SG-1 i O nil mówi a w naszym wszechświecie zabiliśmy ciebie 4 razy

ocenił(a) serial na 10
maciejerzy

ale ze jak już ich zawsze dorwał bo więcej gadał niż ich zabijał :P Potem się dziwił ze mu zwiewali ....

ocenił(a) serial na 10
maciejerzy

a i aktor który go grał tak fajnie marszył brwi lol :)