Dla mnie "Panna psycholog". Buła idzie do psychologa, i opowiada mu różne kompromitujące historie ze swego życia, a gdy wraca do domu okazuje się, że owa psycholog to koleżanka jego syna. Buła zamyk się więc w łazience i tworzy sztuczną brodę z gazety. W takim przebraniu pokazuje się synowi i jego znajomym twierdząc, że jest aktorem, i gra Mieszka Starego.
odcinek w którym Buła załatwiał ludziom różne sprawy przez znajomość z Panem Pawełkiem :D
Wiele odcinków jest zagranych super, ale np odcinek % - "lekcja" w której uczy Waldka, jak podrywać kobiety.
Poprostu dupa odpada ze śmiechu przy tej kwestii zaczynającej się od słów "Pytasz mnie, jak podrywać kobiety" (jedę z czapki).
..Co!? Kobieta - ginekolog? To ona jest zboczona jest!
Przypominam sobie ten serial dzięki Ipla.tv. Popis aktorski Wawrzeckiego w odcinku "Lekcja" to po prostu mistrzostwo świata.
Moje ulubione to:
Lekcja (Buła uczy Waldusia rwać laski, pożerać je wzrokiem, robić dobre pierwsze wrażenie itp.),
Dzidziuś (Walduś planuje mieć dziecko "z kolegą"),
Wróblowa (Buła zamawia korepetycje dla Waldka),
Skarb (Buła znajduje pierścionek w ziemi do kwiatków, co w rezultacie doprowadza go do... ruiny),
Rachmistrz spisowy (Buła rozprawia się z "nieuczciwym rachmistrzem", po czym wyrabia sobie znajomości u "brata bardzo ważnego polityka") oraz
Panna psycholog (Bule totalnie nawala psychika)
Ale... jak tak się dobrze zastanowić i poprzypominać sobie, to niemal w każdym odcinku są rewelacyjnie śmieszne sceny, po których trudno opanować śmiech, więc śmiało mógłbym wymienić jeszcze z 20 ulubionych bez większego trudu (choćby Taksówkarz, Śfinks czy Prywatny detektyw). Tak naprawdę trudny wybór z tym ulubionym odcinkiem. Buła po prostu wymiata. No i świetnych jest też wiele odcinków z Wawrzeckim - z czasu, gdy serial nazywał się jeszcze "Graczykowie".
P.S. Najsłabszy odcinek Buły i Spóły to, moim skromnym zdaniem, Koniec świata o 16.
Haha odcinek Dzidziuś był genialny uśmiałam się fest " Za te miliony co zdobędziemy za odkrycie będziemy mogli leżeć na Seszelach i gwizdać sambę- Artek kolega Waldusia :D I Buła do Waldusia chcesz mnie dziecko z Artkiem z tym nieodpowiedzialnym gówniarzem :D
Ja uwielbiam "Raduńska", znam na pamięć ;) no i kultową "Lekcję" oczywiście :)
"Spadek" też ;) w "Raduńska" dialog Buły z Raduńską i potem z pijanym Leonem powala :)