PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 406 tys. ocen
8,7 10 1 405708
7,9 56 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Tak, nie zwariowałem. Stannis i Aegon to fałszywi królowie, wizje Dany w Qarthu o tym świadczą, a sama Dany posłuży jedynie Jonowi do naostrzenia miecza. Littlefingera załatwi Sansa, a Euron i Victarion (trup na dziobie statku), też zginą. Więc królem na koniec zostanie Krasnal, który wcześniej stanie się wielką szychą u Daenerys.

użytkownik usunięty
BOB_76

Czytam własnie WOW i Tyrion ginie w wybuchu samobójczym Hektora Salamanki

ocenił(a) serial na 10
BOB_76

Raczej wiadomo że Tyrion będzie królem imie Tyrion nadawali każdemu królowi przed smokami. I wogóle

BOB_76

Tyrion Pierwszy Beznosy hehe

ocenił(a) serial na 10
sweet_nothing

No i co że nie mam nosta to znaczy że nie moge być twoim królem?

TyrionLanister

Niestety w kinematografii bez nosa są czarne charaktery, np. darth vader lub voldemort, więc jest duże prawdopodobieństwo, że zostaniesz bad ass'em (książek nie czytałam).

użytkownik usunięty
sweet_nothing

Potwierdzam.Tyrion będzie królem podziemia narkotykowego w Essos

ocenił(a) serial na 10
BOB_76

ja wątpię żeby został od razu królem.. na pewno będzie kimś ważnym, może dosiądzie smoka, ale nie stawiam na króla.

ocenił(a) serial na 10
BOB_76

Tyrion to raczej postać tragiczna i wątpię, by w końcu został królem. Ja obstawiam Gendry'ego.

BOB_76

Martin zostawił wiele mówiące wskazówki:

"Kiedy otwierał drzwi, jego długi cień padł na podłogę dziedzińca a Tyrion Lannister prze krótką chwilę wydawał się ogromny jak król" (pierwszy rozdział Jona z "Gry o Tron")

"-Co widzisz w tych płomieniach?
-Smoki-odparł Moqorro (...) stare i młode, prawdziwe i fałszywe, jasne i ciemne. A także ciebie. Małego człowieczka, który rzuca wielki cień. Stoisz z gniewnym grymasem na twarzy po środku tego wszystkiego." (czwarty rozdział Tyriona z "Tańca ze Smokami"

Kluczowe jest zrozumienie znaczenia cieni dla kapłanów R'hlorra: cienie to słudzy światła. Im kto ma większy, tym jest silniejszy, ważniejszy i długowieczny. Np. Melisandre mówiła Davosowi że nie może już spłodzić kolejnego dziecka-cienia bo Stannis jest bardzo osłabiony a jego cień bardzo krótki. Dany widziała w wizjach w pałacu czarnoksiężników w Qarthu, że w ogóle nie rzucał cienia. Czyli był umierający.

BOB_76

Maester Aemon: "Och, myślę że lord Tyrion wcale ni jest taki mały (...) sądzę że on jest olbrzymem wśród nas, tutaj, na krańcu świata."

ocenił(a) serial na 10
BOB_76

Wszyscy się mylicie.
To oczywiste, że prawdziwym, ostatecznym i jedynym królem rzecz jasna zostanie Hodor. :-)

A deczko poważniej: Tyrionowi i Sansie przypadnie władza nad Północą.
Zwierzchnictwo nad Westeros obejmą Targaryenowie.

I wiem co mówię.
Sam Maester Anemon przed śmiercią wysłał do mnie kruka z tymi informacjami.
;-)

ocenił(a) serial na 10
Thauron

Tyrion będzie królem ty rzadki klocku

ocenił(a) serial na 10
TyrionLanister

Spierasz się ze słowami maestera Aemona, twardy klocku? :-)