PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 406 tys. ocen
8,7 10 1 405708
7,9 56 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Obejrzałam właśnie 3x05 i na końcu zostało uzgodnione że Tyrion poślubi Sansę. Czytałam też
trochę na forum,więc i tak trafiłam na dużą ilość spolierów :) Czy to małżeństwo dojdzie do skutku ?
I czy zostanie to pokazane w 3 sezonie ? Jak się potoczą losy Sansy i Tyriona ? Chodzi mi tutaj
głównie o małżeństwo. Jeżeli nie zostało to pokazane w 3 sezonie , to czy osoby któe czytały książkę
,mogą się wypowiedziec co będzie dalej ?

ocenił(a) serial na 10
Izabela003

tak w 3x8 wezna slub

ocenił(a) serial na 8
Izabela003

Nie chcę ci za dużo spoilerować bo to psucie sobie przyjemności. Ale jeżeli już naprawdę musisz wiedzieć to już czytaj na własną odpowiedzialność. :

SPOILER

Małżeństwo nie będzie zbyt owocne, głównie z głupoty karła który jak widać potrafi płodzić co najwyżej bękarty a nie przyszłych lordów. A może po prostu wymyślał każdy pretekst żeby nie wyszło na jaw że jego kuśka nie jest zbyt sprawna w tej dziedzinie, to już sam doczytaj w książkach lub poczekaj na kolejne odcinki. W każdym razie nie spodziewaj się za bardzo obrazka z nowo narodzonym chłopcem lub dziewczynką. No koniec końców głupota karła sięgająca szczytu Muru doprowadzi do tego że to małżeństwo które dawało mu nieskończenie przeogromne perspektywy zupełnie się zawali w wyniku pewnego dużego zwrotu akcji dokonanego przez niego.

KONIEC

Nie proś o więcej bo na prawdę nie warto aż tak psuć zabawy.

tc1987

Dziękuję za odpowiedzi.

tc1987

Zdaje sobie sprawę, że każdy ma swoje sympatie i antypatie, ale Twoja stronniczość jest doprawdy niesamowita. Czytałam Twój opis sytuacji i mam wrażenie, że czytałam kompletnie inną sagę. Analiza przyczyn braku skonsumowania małżeństwa to jeden z większych nonsensów jakie czytałam ostatnio na tym forum. Chyba, rzeczywiście lepiej, żeby dziewczyna sama przeczytała sagę i wyrobiła sobie własną opinię, bo o Twojej można powiedzieć wszystko poza tym, że jest blisko bodaj szczątkowego obiektywizmu.

sts111

Taki już jest ten nasz TC. :D Ja tam lubię jego komentarze, bo dobrze pokazują punkt widzenia Lannisterów, zwłaszcza z perspektywy Tywina. To przecie nie pierwszy tego rodzaju komentarz i nie drugi, więc dziwi mnie Twoje zaskoczenie jako stałego użytkownika forum. :P

Pan__Cogito

Bo kiedy ja zaczęłam swoją przygodę z forum to TC ją skończył, w sensie przestał być aktywny ;). Stąd też jego poglądy były mi bliżej nieznane. Mnie zasadniczo nie przeszkadza kiedy ludzie mają inną niż ja opinię (takie dyskusje bywają szczególnie ciekawe),ale pod warunkiem, że jest zachowane minimum, powtarzam minimum obiektywizmu i próba wyjścia poza wąskie widzenie rzeczywistości. Mam nadzieję, że laska skusi się na sagę lub poczyta inne opinie, żeby mieć jakieś ogólne pojęcie bo z tych bzdur to raczej wiele nie wyniesie.

ocenił(a) serial na 10
Izabela003

Sansa i Tyrion wezmą ślub, ale później Tyrion zabije Tywina i będzie musiał uciekać, a jego żona ucieknie z Littlefingerem do Orlego Gniazda.

ocenił(a) serial na 10
theMedicalDoctor

i po co dajesz mu takie spoilery hmm hm hmm? A jak już tak dajecie to tyrion jeszcze shae zabije XDD

Replikant1

Jak już coś to jej xD

Pytałam co sie stanie, sama chciałam wiedzieć, więc takich spolierów także się spodziewałam i czytałam na własną odpowiedzialność ;)

A tak btw. to czemu Tyrion zabije Shae ?

Izabela003

Bo znajdzie ją w łóżku swojego ojca z łańcuchem namiestnika na szyi. To powód bezpośredni. A pośrednio także dlatego, że składała przeciw niemu fałszywe zeznania na procesie, co go dodatkowo pogrążyło.

sts111

No na początku nie mogłam zabrac się za ten serial a teraz został mi ostatni odcinek 3 sezonu i już się nie mogę doczekać 4 sezonu :D

Czytałam pierwszy tom i właśnie podczas czekania na 4 sezon planuję czytać kolejne.

Izabela003

Słusznie, przeczytaj to wyrobisz sobie swoją własną opinię :). Plus czeka Cię duża przyjemność lektury.

sts111

Szkoda tylko,że cięzko złapać kolejny tom w bibliotece :) Ale zarówno serial jak i książka sa swietne więc trzeba bedzie sie postarać :D

Izabela003

Nie wiem jaki masz stosunek do ściągania z sieci i czytania na kompie, ale cała saga dostępna jest w różnych formatach na wiadomym portalu z nazwą gryzonia w tytule. Jeśli nie uznajesz takich praktyk, pozostaje czekać :(, bo ceny Martina są naprawdę zaporowe :(

sts111

Zaczełam czytam Grę o Tron na komputerze właśnie,ale oczy mnie bolą a okulary też nie za bardzo pomagają, w bibliotece sa własnie wszystkie tomy,ale długo na półkach nie lezą niestety :/ Pomyśle to może sobie kupię, no w najgorszym wypadku jak już nie bedzie mi się chciało tyle czekać to może jakoś dam radę z komputera :)

Na poczatku nie lubiłam Tyriona a teraz to jedna z moich ulubionych postaci i jestem bardzo ciekawa jak potoczy się to jego małżeństwo z Sansą i jak się skończy, a w serialu chyba prędko do tego nie dojdzie,pozostaje mi dogonić to w książkach :)

Izabela003

Spróbuj czytać w wordzie. Możesz sobie dowolnie dopasować litery i odstępy, no i oczy też się mniej męczą. Sama mam okulary więc wiem jak to jest gdy wzrok nienajlepszy :(.
Co do małżeństwa nie będę Ci spoilerować, powiem tylko, że nie będzie długie. Poza tym musisz się przygotować na możliwe zmiany w stosunku do sagi, a z sezonu na sezon jest ich więcej. Czyli przeczytasz jedno, a zobaczyć możesz coś zupełnie innego :)

sts111

No właśnie czytałam już,że coraz więcej zmian jest pomiędzy książką a serialem, ale zawsze to cos :)

ocenił(a) serial na 10
sts111

Ej sts111 ja se pobr)ałem wszystkie tomy z chom)ika ale nie da rady tego otworzyc w worldpad.Chyba że ty po)b)rałęs w jakimś innym typie

Replikant1

Zwykły wordowski dokument doc ewentualnie pdf

ocenił(a) serial na 10
sts111

mam w pdf i mi nie odczytuje. Jak wczyta na siłe to jakies takie dziwne znaki

ocenił(a) serial na 10
Replikant1

pytała się, więc odpowiadam.