PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 406 tys. ocen
8,7 10 1 405604
7,9 56 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Margaery Tyrell

ocenił(a) serial na 10

SPOJLERY!
W drugiej serii "Gry o tron" pojawi się nowa postać, którą zagra Natalie Dormer (Anne
Boleyn w 'Dynastii Tudorów''). Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, jak jej losy toczą się w
książkach i czy dalej żyje? (do 5. księgi, która została wydana) Ja się cieszę, że zagra
Dormer. :D

ocenił(a) serial na 8
marcinfaron

Żyje ale okazało się, że jest facetem.

ocenił(a) serial na 10
marcinfaron

Na razie żyje, ale okazało się, że nie jest dziewicą. Poza wyżej wymienionym faktem niczego jej nie udowodniono.

ocenił(a) serial na 6
wierszyll68

Ma trzeciego męża i "okazało się, że nie jest dziewicą"? Śmiesznie to brzmi. Wiem wiem, puszczała się, ale mimo wszystko, śmiesznie to brzmi.

ocenił(a) serial na 10
Sharpeace

Nie sądzę, żeby się puszczała. Myślę, że po prostu Tyrellowie okłamali Cersei. Myślę, że to, co opowiadała Taena o Renlym i jego "stanie", kiedy kobiety go prowadziły do łoża, było prawdą i w jakiś sposób - nie mam ochoty się domyślać, jaki - dopełnił małżeńskiego obowiązku. Joffrey nie miał szans, aby jej chociażby dotknąć, a Tommen po prostu zasnął obok niej.
Brzmi rzeczywiście śmiesznie.

użytkownik usunięty
marcinfaron

Będą musieli ją nieźle odmłodzić.

ocenił(a) serial na 10
marcinfaron

Podobnie jak Anna Boleyn będzie oskarżona o romans z bratem :)

ocenił(a) serial na 10
k8libby

o, ciekawe. Ale skoro Loras, jej brat, jest w związku z jej pierwszym mężem - Renylm (po jego śmierci nie wiem, co się dzieje z Lorasem). Wiem, że Cersei chciała się jej pozbyć, czy to się udało? Czytałem, że na razie czeka na wyrok - ale czy to prawda, nie wiem. A lista kochanków jest...imponująca. :D

ocenił(a) serial na 10
marcinfaron

Tylko w serialu Loras jest kochankiem Renlego, nie przypominam sobie, żeby w książce był ten motyw.

ocenił(a) serial na 10
k8libby

W książce też są motywy mogące wskazać, że Renly i Loras byli kochankami. Np. Na spotkaniu z Catelyn Stark, Renly poprosił aby Loras został z nim na noc w celu "modlitwy", oraz po śmierci Renlego, Loras w akcie szału zabił kilku współbraci broni.
Co do Margery też mi się zdaje, że może mieć romans z bratem, podobnie jak Cersei z Jaimem. Loras zawsze i wszędzie jej towarzyszył, a dodatkowo gdy dowiedziała się, że jest bardzo ciężko ranny po bitwie na Smoczej Skale, załamała się.

ocenił(a) serial na 10
buba521

żeby życie miało smaczek, raz dziewczynka raz chłopaczek ;)

ocenił(a) serial na 10
k8libby

A wiadomo może, co się z nią stanie dalej, czy jeszcze nie? "Pieśń..." wciąż jest pisana, ale czytałem gdzieś, że Martin udostępnia jakieś fragmenty. Margaery więc będzie jedną z ważniejszych postaci. ; )

ocenił(a) serial na 10
marcinfaron

4 część Tom 2 był w pełni poświęcony Cersei i pobocznym postaciom. 5 część Tom 1 "Taniec ze smokami" natomiast na powrót głównym czyli Tyrionowi, Jonowi, Denerys i czas w nowej części biegł równolegle z Ucztą dla Wron tom 2.
W lipcu ma być 2 tom "Tańca ze smokami", tam się okaże co z Cersei, Jonem, Arya i innych postaciach.
Czekam z niecierpliwością :D

buba521

W lipcu? Ja słyszałem że w lutym.

ocenił(a) serial na 8
buba521

2 tom po polsku ma być za 2 tygodnie.

ocenił(a) serial na 10
Dealric

Poważnie? Ja czytałem gdzieś, że dopiero na lipiec zdążą przetłumaczyć i wydać. Ale skoro w lutym, tym lepiej :D

ocenił(a) serial na 10
buba521

Ja słyszałam, że ma wyjść podobnie jak premiera w TV 2 sezonu...

Ps.
http://www.empik.com/taniec-ze-smokami-czesc-2-martin-george-r-r,p1046069408,ksi azka-p

ocenił(a) serial na 10
k8libby

No i jaka tam jest data premiery ?

ocenił(a) serial na 8
k8libby

A umiejetność czytania ze zrozumieniem to zbyt duży wymóg?

ocenił(a) serial na 10
Dealric

no już lada moment, zdziwiłam się, myślałam, że dłużej przyjdzie nam czekać, a tu taka niespodzianka!

ocenił(a) serial na 10
buba521

Wszędzie znajduję informacje, że premiera rynkowa to 21 lutego.

ocenił(a) serial na 8
buba521

Przetłumaczenie książki tego rozmiaru + korekta to max 2-3 miesiące;P

ocenił(a) serial na 10
Dealric

Jak myślicie ile będzie trzeba czekać na następną część "The Winds of Winter"? Też 5 albo 6 lat, jak było w przypadku poprzednich części? A może już rozpoczął pisanie i czas wydania następnej części skróci się o połowę albo więcej? I ciekawe czy kolejne sezony serialu będą kręcić też z podziałem na 2 części jak w przypadku książek.

ocenił(a) serial na 8
buba521

Wydanie kolejnej cześci zależy tylko i wyłącznie od Martina. Na pewno ma +- 10 rozdziałów (ba cześć można na jego stronie znaleźć), ale też zależnie od teorii to są rozdziały które nie zmieściły sie w DwD, wiec nie wiadomo czy już pisze. Martin na obecną chwile jest tak poczytny, że żaden wydawca nie wystawiłby mu terminu. Wiec może bedzie za rok, a może za dziesieć.
Co do sezonu to z tego co wiem takie plany są już od Starcia królów i w 2 sezonie raczej nie powinniśmy spodziewać sie cześci wydarzeń (np Reedów, a wiec i wątku Brana od ich poznania), a w zamian mamy dostać rozwiniety wątek Robba.

ocenił(a) serial na 10
buba521

Właśnie dochodzę do połowy II tomu Tańca ze smokami... :)