PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 406 tys. ocen
8,7 10 1 405968
7,9 56 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Orientuje się ktoś ile sezonów ma mieć Game of Thrones?

ocenił(a) serial na 10
kubeonek

To jest tak, że Game of Thrones powstało na podstawie pierwszej książki George'a Martina z seri Pieśń Lodu i Ognia. Na razie Martin napisał 4 książki z tej serii, gdześ w okolicy wakacji wyjdzie piąta, a planowanych jest 7. Następne serie serialu, jeżeli już będą powstawać, to na podstawie fabuły kolejnych książek. Gdzieś już słyszałam, że będzie robiona druga seria (a więc na podsatwie tomu drugiego - Starcie Królów). Cieszę się strasznie, bo jestem wielką fanką książek, a w drugiej części dzieje się jeszcze więcej niż w pierwszej :D

ocenił(a) serial na 9
paine_z_ds

No tak druga seria jest pewna, Martin gdzieś napisał, że jeśli będą kolejne sezony to taka Nawałnica Mieczy musi zostać rozbita na dwa sezony. Druga ważniejsza sprawa, sezony będą wychodzić w rok w rok, co to oznacza dla Martina? A no tyle, że jeśli serial odniesie sukces, George musi posadzić swoje dupsko na krześle, nie myśleć o niczym innym, nawet o świętowaniu z okazji wydania DwD, zapomnieć o wszystkich konwentach czy festiwalach... no wszystkich oprócz tego w Nidzicy xD i zabrać się za pisanie ostatnich dwóch tomów.
Wyobraźmy sobie, że Martin kończy Pieśni w swoim "normalnym" tempie, 75 latek na karku, a serialowa Aryia ma już dwudziestkę :p

gambitx7

Albo będzie się udzielał przy powstawaniu kolejnych sezonów i promocji już nakręconych...i nie będzie miał czasu na pisanie powieści. Ewentualnie napisze na koniec tylko jakiś skrypt telewizyjny na ostatni sezon, pozwalajacy zamknąć wątki.
Wieczna optymistka ze mnie;) Po zastanowieniu wolę jednak twoja wersję wydarzeń;)

ocenił(a) serial na 9
gambitx7

a ja jestem ciekawa jak załatwią sprawę z 4 i 5 tomem
w końcu 5 tom dzieje się w tym samym czasie co 4, więc powinni je jakoś razem kręcić i zmontować
w sumie materiału jest tyle, że gdyby chcieli aby każdy sezon miał ok. 10 odcinków to tych sezonów musiałoby być z 10 albo i więcej ;)

ocenił(a) serial na 6
impuls_

co wy robicie niewiadomo jakie plany jak serial ze wzledu na np. zbyt wysokie koszty moze zostac skasowany po 2 sezonach . malo to takich bylo od HBO? Rome, Deadwood. Carnivale. Wszystkie byly swietne ale nie uchronilo ich od cancela.

danteusz

Niestety też tego sie obawiam. Swoją drogą zastanawiam się czy jak będą szanse na następne sezony, to czy Martin zacznie pisać dalszy ciąg trochę "pod serial" ;-)

Jaco80

Fajnie by było, żeby pociągnęli do końca, ale ostatecznie książka i tak jest lepsza ;)
Więc tym się bardziej martwię.

ocenił(a) serial na 8
kubeonek

Odświeżam temat, może ktoś ma jakieś akutalniejsze informacje, gdyż ciekawi mnie ile będzie sezonów, logika podpowiada, że tyle ile książek. 3 sezon już będzie na 100%, oglądalność w drugim była większa niż w pierwszym i jest tendencja wzrostowa, także cancelu nie ma się co obawiać.

ocenił(a) serial na 9
Zetnakatel

@up Może to cie zainteresuje.

Here’s what executive producer D. B. Weiss had to say about how they’re going to handle Game of Thrones season 3, 4 and beyond:
Well… “A Storm of Swords” is too long to fit in a single season. And as readers know, “A Feast for Crows” and “A Dance with Dragons” takes place during roughly the same time frame, so we’ll have to fold those together. The plan, if we’re lucky enough to be given the opportunity to see it through, is to use as many seasons as we need to tell the story as a whole, to do justice to George’s entire opus.

http://screenrant.com/game-thrones-season-3-4-5-details-aco-160936/

Jak dla mnie bomba. Wygląda że producent jest rzeczywiście napalony nie tylko kasa się liczy. Przynajmniej mam nadzieje ;P

ocenił(a) serial na 8
Joimbo

Dzięki... dobra wiadomość. Chcą całą historię zawrzeć w serialu, to mi się podoba...