PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 406 tys. ocen
8,7 10 1 405533
7,9 56 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Nie czytałem książki. Chcę tylko wiedzieć czy ten kurduplowaty blondasek który zabił Starka zginie.

Proszę o odpowiedź: tak lub nie

ocenił(a) serial na 8
keeveek

spoiler

tak

i to w sposób efektowny i satysakcjonujacy co i jego matke Cersei doprowadzi do fixacji:)

ocenił(a) serial na 10
kozodoj

Ohhh co za ulga :D teraz będę już mogła spać spokojnie wiedząc, że ta kreatura zginie. Mam nadzieje, żę w najbardziej okrutny sposób jaki tylko się da. A Cersei razem z nim. Powinni odcinać im kawałki ciała powoli, centymetr po centymetrze co chwile posypując solą.
Wiele negatywnych bohaterów w serialach już widziałam ale oni... Budzą we mnie potwora. Czasami jak ich widzę to mam ochotę rozgryźć ekran na którym widzę te parszywe mordy.

ocenił(a) serial na 7
keeveek

kozodoj, dzięki za odpowiedź, ffffiu... uspokoiłeś moją żądzę zemsty :P

ocenił(a) serial na 10
keeveek

ale z tego co pamiętak dopiero w uczcie dla wron ,wiec jeszcze sporo się z nim będziemy musieli poużerać:/

ocenił(a) serial na 8
Zoolero

Ale warto poczekac, bo intryga i czlowiek za nia odpowiedzialny sa dosc zaskakujace :)

mariuszl2

Od razu mi przychodzi do głowy tylko jedna osoba: Littlefinger :) Oczywiście tak sobie tylko strzelam, ale on jest zdolny do zdrady każdego.

ocenił(a) serial na 8
keeveek

haha także i moją :D

ocenił(a) serial na 7
keeveek

Mogę cię pocieszyć, że śmierć czeka go na 100%. Być może w łóżku ze starości, ale pójdzie na pewno do piachu.

keeveek

Niestety trochę sobie gówniarz porządzi. Będzie nazywany Królem - Potworem, czy jakoś tak. Jeszcze nie doszłam do tej części "Pieśni Lodu i Ognia". Współczuję z lekka temu aktorowi co gra Joffrey'a, bo jak by go namierzyli jacyś zacietrzewieni fani Lorda Starka, to mógłby mieć nieprzyjemności :) Swoją drogą - dobrali go z tą okropną gębą....

Emeraldine

jego twarz jest odzwierciedleniem definicji słowa "złośliwość" :D
ale na szczęście za długo już nie porządzi :)

ocenił(a) serial na 10
Emeraldine

Ja myślę, że Joffrey porządki jeszcze tylko przez trzy odcinki. Szkoda, że dwa z nich dopiero za rok ;)

ocenił(a) serial na 10
keeveek

Na swoim weselu w 3 tomie, zostanie otruty - temat taki, że chyba wszyscy się spodziewają spojlerów :).

użytkownik usunięty
tomciog18

w sumie wielu królów ginie na weselach, albo wkrótce po weselach

ewentualnie trafia do klatek Boltonów po czyichś weselach (Król zza Muru;)

ocenił(a) serial na 10

Albo kończy jak Robb (Król na Północy)

Ewentualnie spada z wysokości w czasie sztormów, lub też zostaje aresztowany :)

ocenił(a) serial na 10
tomciog18

Kto weźmie tron po nim?

ocenił(a) serial na 10
JarpenPl

Jego młodszy brat Tommen.

tomciog18

tylko teoretycznie

Kwiiik

I praktycznie też, a regentką bedzie dalej Cersei.

keeveek

Tak tylko bycie odtrutym to w jego przypadku żadna satysfakcjonująca śmierć. Gdyby go poćwiartowali i podpalili to może...

ocenił(a) serial na 10
eowine

Będzie się krztusił i dławił ze świadomością, że umiera. Jak powiedział jego tatuś Jaime: "Joffrey zasłużył na śmierć".

potas13

Nie ma czegoś takiego jak zasłużyć na śmierć. Mnóstwo ludzi jest szlachetnych i zasługuje na życie, a jednak go nie otrzymuje. Polecam "Dżumę" Alberta Camusa. (kiedyś lektura teraz matolstwo nic nie czyta).

Mnóstwo chłopaków w jego w wieku umierało gorzej choć winy nie miało żadnej.

Taka śmierć Joffreya w serialu rozrywkowym jest nie satysfakcjonująca. Powinien zyć.... długo życ by czuł jak umiera a jego światopogląd się zmienia. Aż zrozumiał by "swoje łzy bezsilności"

ocenił(a) serial na 9
keeveek

Cześć .
Mógłby mi ktoś powiedzieć na którym rozdziale kończy sie 9 odcinek 3 sezonu gry o tron ?
Chciałbym czytać dalej książkę ale nie mogę znaleźć miejsca w którym skończył sie odcinek a wujek google niestety nie chce pomóc hehe :) Z góry Dzięki za Pomoc :)

nasklep

z tego co pamiętam krwawe gody były w drugim tonie "nawałnicy..." ale dokładnego rozdziału ci nie podam

nasklep

Nie da się określić, w którym miejscu. Krwawe gody to ok. 200 strona II tomu, tymczasem jeszcze w pierwszym tomie do Królewskiej Przystani przybywa postać, która pojawi się dopiero w czwartym sezonie. Nie ekranizują tego chronologicznie.

Zacznij czytać od I tomu. Serial to tylko główny wątek sagi, będziesz mieć za dużo braków, zwłaszcza jeśli chodzi o wątki z przeszłości.

ocenił(a) serial na 9
Zygfryd88

Dzięki Za Pomoc :) Właśnie Coś mi nie pasowało w tej chronologii bo szukałem po rozdziałach i zawsze cos sie nie zgadzało hehe .
Myśle ze zaczne od Drugiego Tomu :) Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
keeveek

Joffrey zginie w s04e02

Replikant1

no i zdechło te diabelskie nasienie. Straszne ale aż uśmiech pchał się na usta jak ten potwór zdychał

ocenił(a) serial na 8
kahuko

No w końcu Joff!
Cersei powinni nabić na pal :D strasznie wredna z niej sucz. To u nich rodzinne ;)