Z tym to bywa różnie - bywało, że pojawiały się już w poniedziałek w późnych godzinach wieczornym, a czasem czekać trzeba było aż do czwartku. Na bieżąco obserwuj napisy24 oraz napiprojekt - ew zamów sobie nawet za darmo powiadomienie smsem o nich.
W przypadku Desperatek akurat serial nie należy do takich, gdzie mamy czasami trudną terminologię - jak np. w Breaking Bad w kwestii chemii i można go oglądać śmiało przy niezłej znajomości angielskiego, aby zrozumieć ok 70-90% danego odcinka.
Gdzie? Ja zazwyczaj naprowadzam na trop adresu internetowego lub wklejam bezpośredni link, dlatego się pytam "gdzie?"
Ja używam NapiProjekt i to on mi ściąga napisy. Tam już są, a właściwie były już wczoraj wieczorem: http://www.napiprojekt.pl/index.php?dz=22&id=77208ef92b0109649f990e37b36c584 b&film=desperate.housewives.813.hdtv-lol.avi. Przynajmniej do wersji, którą ja ściągnąłem :)
Radzę sobie go zainstalować, bo on szuka je automatycznie i jeśli na którejkolwiek ze stron do ściągania napisów pojawią się napisy, to on je jest w stanie wyłapać z sieci. Dziwi mnie fakt, że niektórzy nie wiedzą o NapiProjekt, gdy jest to tak wygodna sprawa... Pozdrawiam!