PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=779605}

Górka Dolna

Horná Dolná
2015 -
6,7 105  ocen
6,7 10 1 105
Górka Dolna
powrót do forum serialu Górka Dolna

Z opisu fabuły przypomina mi to nasze Ranczo .

Jestem ciekaw tego serialu

buterfly

No właśnie widziałem reklamę w telewizji, mówię "lol ranczo" ale jakościowo to myślałem że to ma z 15 lat a tu patrzę że nowe :D

kemot1993

Nie obrażę się jeżeli choć w mały stopniu będzie podobne do Rancza , humor i klimat naszego serialu bardzo przypadł mi go gustu :) .

ocenił(a) serial na 7
buterfly

I jak oceniacie? Ja dzisiaj trafiłem na 3. odcinek na tv puls, pierwszy raz to oglądałem - wygląda na taki przyjemny serial, faktycznie coś w stylu rancza, chociaż zdecydowanie nie jakaś kopia z tego co widzę, jest chyba jeszcze bardziej luźniejszy. Mi się podoba, wiadomo, że nie jest to nie wiadomo jakie kino ale to po prostu fajny, lekki serial. ;)

miszcztoja

Również uważam że jest to przyjemny i lekki serial .

Na plus również że nie jest, kopią naszego Rancza .

Oceniam na razie na sześc gwiazdek .

Choć przyznam że humor bardziej, przypadł mi do gustu w naszym Ranczu .

ocenił(a) serial na 7
miszcztoja

Mnie też się podoba - postaci sympatyczne, humor nie na siłę i ten zabawny język w tle :-)

ocenił(a) serial na 6
edziuniek

Kurczę autorze tego postu, wyjąłeś mi z ust te słowa. Ale ciekawe jest że słowacka prowincja wydaje się być na podobnym poziomie co polska, jak nie na gorszym nawet. Ale może to jest po prostu taki region biedny.

ocenił(a) serial na 6
Kobeman39

Zła godzina emisji wyświetla się w telewizorze, 18 zamiast 17. O 18 to odcinek już się kończy!

Kobeman39

a czemu slowacka prowincja miala by byc bogatsza niz polska prowincja? czy ty byles w ogole na polskiej prowincji? owszem, na wschodzie jest bieda ale centrum i zachod wygladaja bardzo dobrze

ocenił(a) serial na 6
Mobilny

Byłem, inaczej bym się w tej kwestii nie wypowiadał.

Kobeman39

ale odpowiedz z jakiej racji slowacka prowincja ma lepiej wygladac od polskiej skoro slowacja jest biedniejszym krajem?

ocenił(a) serial na 6
Mobilny

Zawsze wydawało mi się i słyszałem od osób które tam były, że tak tam jest.

ocenił(a) serial na 10
Mobilny

No jasne. Aj napriek pol miliónovej cigánskej menšine a sedemdesiat ročnému českému kolonializmu bolo Slovensko vždy bohatšie ako zlodejské pšonky. No ale čo sa dá iné čakať od poľačkov ako klamstvá.

Pribina

zabrakło jeszcze w Twojej wypowiedzi odniesień do Madziarów, którzy też nie mieli pozytywnego wpływu na Słowaków. A tak przy okazji skojarzyło mi się czy wiecie kto to są Słowacy według Czaechów? To Węgrzy którzy kiepsko nauczyli się polskiego.

ocenił(a) serial na 7
buterfly

Ja dziś trafiłem na 6 odc. i faktycznie od razu pomyślałem że jest to Słowacka parodia Ranczo :D.Po obejrzeniu 1 odc.,sprawia wrażenie dobrego serialu,ładne widoki i śmieszne dialogi ;).

jazdowicz2666

Trudno nie mieć skojarzeń :)

Ale ważne że jest komedią która śmieszy .

A w obecnych czasach durnych komedii opartych tylko na podłożu seksualnym , nie jest wcale proste stworzyć komedię na poziomie .

ocenił(a) serial na 7
buterfly

Ja najbardziej lubię spotkania i dialogi Tereski i Eryki :-)

ocenił(a) serial na 5
edziuniek

Spotkania Teresy i księdza też są zabawne.

ocenił(a) serial na 3
buterfly

Mi ten serial nie przypadl do gustu. Typowy "czeski" film. Mocna manipulacja anty kościołowa, nic specjalnego. Gdyby to był polski serial to każdy by słał hejt. Rzeczywiście krajobrazy biedne, ale nie różni się to zbytnio od Polskiej rzeczywistości. W sumie różnić się nie ma prawa bo jesteśmy blisko siebie, podobno ludzie itd.

matiz1992

Nie zauważyłem tutaj manipulacji antykościelnej , natomiast jak najbardziej postać księdza została przerysowana ale w sposób który tylko dodaje uroku serialu .