No właśnie widziałem reklamę w telewizji, mówię "lol ranczo" ale jakościowo to myślałem że to ma z 15 lat a tu patrzę że nowe :D
Nie obrażę się jeżeli choć w mały stopniu będzie podobne do Rancza , humor i klimat naszego serialu bardzo przypadł mi go gustu :) .
I jak oceniacie? Ja dzisiaj trafiłem na 3. odcinek na tv puls, pierwszy raz to oglądałem - wygląda na taki przyjemny serial, faktycznie coś w stylu rancza, chociaż zdecydowanie nie jakaś kopia z tego co widzę, jest chyba jeszcze bardziej luźniejszy. Mi się podoba, wiadomo, że nie jest to nie wiadomo jakie kino ale to po prostu fajny, lekki serial. ;)
Również uważam że jest to przyjemny i lekki serial .
Na plus również że nie jest, kopią naszego Rancza .
Oceniam na razie na sześc gwiazdek .
Choć przyznam że humor bardziej, przypadł mi do gustu w naszym Ranczu .
Mnie też się podoba - postaci sympatyczne, humor nie na siłę i ten zabawny język w tle :-)
Kurczę autorze tego postu, wyjąłeś mi z ust te słowa. Ale ciekawe jest że słowacka prowincja wydaje się być na podobnym poziomie co polska, jak nie na gorszym nawet. Ale może to jest po prostu taki region biedny.
Zła godzina emisji wyświetla się w telewizorze, 18 zamiast 17. O 18 to odcinek już się kończy!
a czemu slowacka prowincja miala by byc bogatsza niz polska prowincja? czy ty byles w ogole na polskiej prowincji? owszem, na wschodzie jest bieda ale centrum i zachod wygladaja bardzo dobrze
ale odpowiedz z jakiej racji slowacka prowincja ma lepiej wygladac od polskiej skoro slowacja jest biedniejszym krajem?
No jasne. Aj napriek pol miliónovej cigánskej menšine a sedemdesiat ročnému českému kolonializmu bolo Slovensko vždy bohatšie ako zlodejské pšonky. No ale čo sa dá iné čakať od poľačkov ako klamstvá.
zabrakło jeszcze w Twojej wypowiedzi odniesień do Madziarów, którzy też nie mieli pozytywnego wpływu na Słowaków. A tak przy okazji skojarzyło mi się czy wiecie kto to są Słowacy według Czaechów? To Węgrzy którzy kiepsko nauczyli się polskiego.
Ja dziś trafiłem na 6 odc. i faktycznie od razu pomyślałem że jest to Słowacka parodia Ranczo :D.Po obejrzeniu 1 odc.,sprawia wrażenie dobrego serialu,ładne widoki i śmieszne dialogi ;).
Trudno nie mieć skojarzeń :)
Ale ważne że jest komedią która śmieszy .
A w obecnych czasach durnych komedii opartych tylko na podłożu seksualnym , nie jest wcale proste stworzyć komedię na poziomie .
Mi ten serial nie przypadl do gustu. Typowy "czeski" film. Mocna manipulacja anty kościołowa, nic specjalnego. Gdyby to był polski serial to każdy by słał hejt. Rzeczywiście krajobrazy biedne, ale nie różni się to zbytnio od Polskiej rzeczywistości. W sumie różnić się nie ma prawa bo jesteśmy blisko siebie, podobno ludzie itd.