witajcie szukam podobnego serialu jeśli chodzi o emocje i superbohaterów.
Mam nadzieję że polecicie mi coś fajnego bo do drugiego sezonu Flash-a jest jeszcze sporo czasu
Z góry dzięki :)
Ogółem Flash jest najlepszy ze wszystkich, bo w prawie każdym odcinku jest jakiś przeciwnik z nowymi supermocami. Poza tym główny bohater z superszybkością jest dużo ciekawszy od np. takiego "zwykłego" Daredevila czy Arrowa, lub do przesady przepotężnego i wszystkomogącego Supermana. Jedynie nie podoba mi się, że to jest brane z komiksów, bo jacyś kreatywni scenarzyści mieliby większe pole do popisu samemu coś wymyślając, ale oczywiście wtedy byłoby to mniej sławne.
Herosi - jak dla mnie to jest najlepszy serial tego typu, który może konkurować Flashem, jeśli chodzi o serial z superbohaterami (bo niedługo będzie nowe Heroes Reborn). Główni bohaterowie posiadają różne supermoce i pojawiają się czasem postacie z całkowicie nowymi supermocami, ale nie tak często jak we Flashu.
4400 - też motyw podobny do Herosów z różnymi supermocami, ale serial zauważalnie gorszy.
Agenci T.A.R.C.Z.Y. - no główni bohaterowie nie posiadają supermocy, ale czasem ktoś się z takimi pojawia lub występują różne dziwne zjawiska (nie oglądałem 2 sezonu, więc nie wiem jak dalej).
Arrow - bohaterowie są tutaj bez supermocy, ale serial jest wart obejrzenia.
Daredevil - również bez supermocy (nie licząc tego "widzenia w ślepocie"), a klimat jest brutalniejszy i bardziej realistyczny, co może być na minus, gdyż tutaj główny wróg nie został przedstawiony, jak to zwykle bywa, jako ten całkowicie zły, ale mający swoje racje i powody (i przez to na pewno niektórym ten serial będzie wydawał się nudny).
Gotham - nie ma tutaj superbohaterów i supermocy, a sam klimat też jest inny (bardziej ponury), ale wydaje mi się, że jeśli komuś podobał się Flash oraz Arrow, to Gotham również powinno.
iZombie - to być może kiepski przykład, no ale niech już będzie (podaję, bo to również serial na podstawie komiksów DC). Bohaterka jest zombi i zjadając mózgi przejmuje również zachowania i wspomnienia ich poprzednich właścicieli.
The Tomorrow People - nie oglądałem tego, ale są tutaj bohaterowie z supermocami. Podobno to jest takie bardziej luźniejsze Heroes.
Wyklęci - też nie oglądałem, ale również występują tutaj nadludzkie moce.
Tajemnice Smallville - to jest długi serialik (ponad 200 odcinków), ale wart obejrzenia - o młodym supermanie, czyli główny bohater posiada supermoce, przy czym nie wszystkie i nie aż tak mocne jak standardowe wyobrażenie Supermana.
Kyle XY - główny posiada nadludzkie mocne, ale nie są aż takie potężne, czyli dla przykładu superpamięć (głównie jego moce tyczą się inteligencji), większa siła i szybkość od przeciętnego człowieka, telekineza, itp.
Czyli w skrócie, jeśli chodzi o seriale z superbohaterami to polecam obejrzeć Herosów (to był mój ulubiony serial tego typu, do czasu obejrzenia Flasha), a jeśli wystarczą mniej potężni bohaterzy, to również Arrowa, Daredevila i Gotham.
I już za jakiś czas:
Heroes Reborn - czyli wcześniej wymienieni Herosi, ale z nowymi superbohaterami. Być może ta wersja będzie jeszcze lepsza.
Supergirl - nie wiem, czy to będzie dobre, ale ma potencjał.
Legends of Tomorrow - pojawi się tutaj sporo superbohaterów, z czego również niektórzy z Flasha. To na pewno obowiązkowe do obejrzenia, jeśli podobał się Flash.
Asasynek dziękuję za wyczerpującą wypowiedź i za to że chciało Ci się tak dokładnie opisać :)
Jeszcze raz dzięki i na pewno coś wybiorę :)
Niedługo mają być seriale od Marvela, Loki, Wanda i Vision, falchion i winter solider oraz hawkeye
Jeśli odpowiadają ci animowane seriale dla dzieci to Miraculum: Biedronka i Czrny Kot na pewno spełni Twoje wymagania.
W każdym odcinku pojawiają się nowi złoczyńcy z super mocami. Prawie jak by się oglądało Flasha.