Kto to jest? szukam info na temat tej postaci, ale brak wyniku. Nie byłem fanem komiksów także jak była tam wzmianka o nim proszę o uzupełnienie mojej wiedzy.
jest to speedster, przy którym Flash, Revers- Flash ora Zoom są bardzo słabi, swoje zdolności jeżeli dobrze zrozumiałem, posiada dzięki dopracowaniu substancji, ktora miała pomóc zoomowi przed dalszą regeneracją jego komórek oraz chyba jescze tachionom. Może zarowno pożyczać jak i kraść speed-Force innym speedsterom. Może chyba jeszce wywoływać trzęsienia ziemi.
Nie wiem w jaki sposób szukasz, że nie potrafisz znaleźć.
Google -> Savitar klikasz w pierwszy link i już wiesz wszystko
Gdybyś tego nie potrafił to zrobiłem połowę roboty tutaj: https://www.google.pl/search?q=savitar&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd =cr&ei=qBMvWL60BOav8wec-omgCQ
więc pozostaje tylko kliknąć ;)
Jeśli się nie mylę to:
Savitar to były pilot. Podczas lotu w jego samolot trafił piorun - tu mamy dostęp do speedforce. Tylko nie podążył on drogą innych speedsterów. Chciał poznać speedforce, poszerzać swoją wiedzę o niej. Miał nawet własny kult speedforce. Czyli krótko - ma obsesję na punkcie speedforce.
Savitar porusza się chyba z prędkością światła albo prawie. To albo ktoś nieznany albo EDDIE lub Zoom lub RF, ale obstawiam Eddiego.
Prędkość światła to dla sprinterów nic :p I nie obstawiałbym tu ani Zooma który przemienił się w Black Flasha i ma powrócić w tym sezonie ani RF który jest największym antagonistą i nie zmieniliby mu tożsamości. Co do Eddiego - nie obstawiałbym go także. To raczej nowa postać. A może to nawet nie jest człowiek
"Prędkość światła to dla sprinterów nic :p" W jakim sensie? Barry biegnie ok 1000 km na godzinę a prędkość światła to 299 792 458 m/s czyli 299792,458 km/s. Savitar jest naprawdę bardzo szybki, więc dlaczego nie a jeśli naprawdę jest bogiem prędkości to jest to jak najbardziej możliwe
z aktualnych informacji nie można określić kim on jest, bowiem jak ktoś już wcześniej napisał nie może przestać wibrować z wielką prędkością, z taką że tylko ktoś to posiada speedforce może go zobaczyć.
W komiksach jest coś mowa o Złym Flashu z Ziemi-3, ale to może być całkiem inna osoba.
Tożsamość Savitara w komiksach nigdy nie zostala ujawniona. Wiemy że był pilotem podczas wojny. Ja obstawiam Savitara jako Eddiego, ma motyw żeby zabić Iris, bo ma złamane serce, poza tym mógł oszaleć jak RF (niedaleko pada jabłoń od jabłka). Może to Ronnie to wyjaśniałoby jego zainteresowaniem Killer Frost oraz że nie zemścił się za zamrożenie. Albo (astralny) brat (bliżniak) Julka, który mógł być pilotem, mógł go stracić w trakcie wybuchu akceleratora lub wciągnęła go osobliwość.