PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=694518}

Flash

The Flash
2014 - 2023
7,5 45 tys. ocen
7,5 10 1 45364
6,1 11 krytyków
Flash
powrót do forum serialu Flash

Temat do spojlerowania o pierwszej części crossovera.

1) Na początku chciałbym napisać, że wielka szkoda, że intro na początku nie zawierało Olivera, który mówi "My name is Barry Allen and I'm the fastest man alive...". Do drugiej części mogliby zrobić zamianę, tylko, że to Barry mówi łby "My name is Oliver Queen..."

2) Kolejny odcinek bez Joe, Cecile oraz co najbardziej dziwne, Nory. Nawet jej nie wspomnieli. Szkoda bo Oliver byłby nieźle zdziwiony jakby jakaś obca laska przed trzydziestką nazwała by go ojcem.

3) Fajnie zobaczyć jak Barry radzi sobie z umiejętnościami Olivera, a Oliver z szybkością Barry'ego. Grant w kostiumie Green Arrowa wygląda świetnie, ale Stephen w kostiumie Flasha nie. Te całe zdjęcia, na które naklejona była twarz Olivera miały chyba z zamierzenia wyglądać jak słaby fotoshop, żeby można było zobaczyć, że ta rzeczywistość jest jakaś poj*bana.

4) Scena z początku odcinka na Ziemi-90 (widzę już ją 4 raz, za każdym razem w innym odcinku). Z tych martwych bohaterów, których tam mogliśmy zobaczyć to byli chyba: Stargirl, Huntress, Hawkman, Hawkgirl, The Ray, Jesse Quick, Green Arrow w kostiumie ze Smallville, Captain Cold i Firestrom

5) Amazo całkiem całkiem, ale szkoda, że rozwalili go już w pierwszej części, skoro mógł kopiować moce i umiejętności innych.

6) I tak wgl, SMALLVILLE! Nareszcie Barry i Oliver poznali Clarka. Mam nadzieje, że Barry/Oliver pościga się z Supermanem. Może to będzie początek Justice League (wersja z Arrowverse)

7) Nareszcie pojawi się ta Batwoman i Gotham... Jej kostium wygląda na jeden z lepszych w Arrowverse. Mam nadzieje, że Rose zagra ją dobrze i nie będzie stypy.

Cravlin

Justice League jako serial się nie wydarzy możemy być tego pewni.
Farma z Świata Supergirl to ta sama która była w Smallville. Fajnie było znów usłyszeć fragment intro ze wcześniejszego serialu o Supermanie

rafiq11

Gideon w pierwszym sezonie powiedziała, że "Barry jest jednym z założycielskich członków..." i w tym momencie Barry jej przerwał. Na 100% chodzi o Justice League. Jako, że serialu na pewno nie zrobią to i tak jakoś muszą uformować Justice League przed 2024 rokiem.

ocenił(a) serial na 8
rafiq11

zgadzam się.Na tą nutkę aż łezka ze wspomnień zakręciła się w oku :)

Cravlin

ad.1 to by było zabawne :) ad,3 myślę,że oboje wyglądali komicznie w nie swoich kostiumach. ad5. Amazo wyglądał jak serialowy Ultron i w sumie szkoda,że dali mu tak mało czasu i nie rozwineli tego wątku.
Sceny ze Smallville super a zapowiedź odwiedzin Gotham nareście! :D Szkoda,że Batka nie spotkają ale i tak zapowiada się super.
Crossovery tym serialom wychodzą najlepiej. Zawsze warto na nie czekać, pełno akcji i humoru.

ocenił(a) serial na 8
Cravlin

Jest dobrze, no ale w sumie każdy crossover do tej pory trzymał poziom. Motyw ze Smallville - cudo, od razu gęba uśmiechnięta <3 Generalnie odcinek pozytywny, 40 minut frajdy. Do jednej rzeczy mogę się przyczepić - poprzedni crossover był kręcony jako jeden film rozłożony na 4 odcinki i moim zdaniem to się fajnie sprawdziło.
Na duży plus postać Supka, aktor naprawdę się sprawdza. Lois jak na razie bez szału, ale nie jest źle.
Chyba jestem jedynym, który uważa, że Stephen wygląda lepiej w kostiumie Flasha niż Grant w kostiumie GA ;) Poza tym dość komicznie odgrywa rolę mściciela.

ocenił(a) serial na 8
Meximax

mnie wyglądał tak (nie da się tego powiedzieć poprawnie politycznie) gejowsko albo jak by czekał w tym stroju na biczowanie :) taki jakiś za obcisły za przylegający.Wiem ze na Barym też przylega ale jakoś nie sprawia na mnie wrażenia i skojarzeń wspomnianych wyżej

ocenił(a) serial na 6
Cravlin

Bardzo dobry odcinek, poprzedni crossover wydaje się teraz taki ociężały z powodu nagromadzenia postaci. Tutaj ich ilość jest znacznie ograniczona, ewidentnie na pierwszy plan wyszli Oliver i Barry, każdy miał takie swoje wprowadzenie i początkową akcję. Ogólnie kiedy czytałem, że to ma być śmieszny cross to spodziewałem się poziomu musicalu z 3 sezonu Flasha (czyli wg mnie niskiego) a tu wyszło naprawdę zabawnie, akcja z toaletą w celach STAR Labs, w końcu to zostało wyjaśnione, zwichnięty kciuk i postrzelenie Olivera, było się z czego pośmiać. Motyw z Karą, Lois i Supermanem też na plus, aczkolwiek nie oglądałem poza crossami żadnego odcinka Supergirl, więc akurat ten wątek ciężko mi ocenić. AMAZO jako taki zapychacz i środek do pokazania tej pracy zespołowej wyszedł na plus, przypominał mi on Sentinele z X-Manów: Przyszłość, która nadejdzie. Działał na podobnej zasadzie. Więc skoro był tak kozacki mógł zostać na dłużej. Fajnie podkreślono rolę Zielonej Strzały, który jakby nie patrzeć wykorzystał nadzwyczajne umiejętności przyjaciół, aby zniszczyć AMAZO. Nie sądziłem, że Grant Gustin pasowałby do roli takiego mruka, ale po tym odcinku stwierdzam, że wychodzą mu zarówno elementy komediowe jak i dramatyczne.
W części 1 odwiedziliśmy Smalville, w drugiej czas na Gotham, nadal liczę na chociaż jakieś mignięcie Batmana w tle, o Batwoman już wiadomo, ale byłaby to miła niespodzianka dla mnie. Chciałbym zobaczyć reakcję Felicity na tę zamianę. Barry już małą traumę przeżył z Iris, pora aby Olliemu zrobiło się głupio.
Co mnie zdziwiło to bardzo ograniczona ilość czasu Monitora i brak Flasha z Ziemi-90, powtarzali jedną scenę po każdym odcinku Arrowa, Flasha i Supergirl i w pierwszej części nie pokazali go ani na chwilę, zwłaszcza, że pierwsza odsłona była właśnie w The Flash. Troszkę dziwne, że tak kultowa postać może wystąpić w Arrowie albo Supergirl a nie tam gdzie powinna. Ale to przyjdzie ocenić dopiero po całym crossie. Czekam do jutra, na razie mamy wysoki poziom.

ocenił(a) serial na 6
359

I mówiąc szczerze zamiast robić taką dramę Barry - Iris we Flashu mogliby wyskakiwać z takimi tekstami jak w crossie: piorunochron, dotyk mową ciała i te sprawy ;)

Cravlin

Najważniejszy news odcinka to TOALETA w celi StarLabs. W końcu wiemy na pewno, że biedni metaludzie mieli jak się załatwiać ;P

Cravlin

Ad1) Przed chwilą widziałem początek GA i było to o czym mówiłeś czyli Barry wymawiający kwestię Olivera :) Ktoś się orientuje czy w samym serialu Supergirl takich odniesień do serialu Smallville jest więcej czy to tylko taki jednorazowy smaczek? Pamiętam że w Smallville była Supergirl, ale potem gdzieś wybyła, a że nie oglądam SG to nie wiem czy pod kątem ciągłości fabularnej dałoby się to jakoś posklejać.
Do 359 - widziałem gdzieś fotki z crossovera gdzie pojawiał się Flash z Ziemi - 90 więc pewnie prędzej czy później się pokaże nawet jeśli tylko na chwilę.

hornet

Na chwilę był w crossowym odcinku The Arrow. Może będzie w Supergirl.

ocenił(a) serial na 8
hornet

Co do Supergirl - Erica Durance (Lois Lane ze Smallville) gra biologiczną matkę Kary.

ocenił(a) serial na 7
Cravlin

a ktoś może podać, w którym odcinku Arrow jest kontynuacja? coś nie mogę się doszukać, a nie oglądam Arrow więc nie wiem :P

ocenił(a) serial na 8
acronym

Arrow.S07E09 a póżniej Supergirl.S04E09

ocenił(a) serial na 7
romek_krakow

potem w sumie ogarnelam haha że to ma jeden tytuł ^^ ale dzięki i tak!

ocenił(a) serial na 8
Cravlin

A ja powiem tak. Jako wielki fan Smallville , który nie może się nadal pogodzić z tym , że to koniec serialu to ten odcinek Flasha był i będzie najlepszy EVER ! Muzyczka i farma Kentów i mój wielki szok oraz paraliż jak to zobaczyłem to było coś !<3 Prezent na gwiazdkę już dostałem , nie ważne że tak krótki ... Pozdrowienia dla fanów Smallville ! - kiedyś była stronka i forum , poświęcona serialowi potem przerobiona i złączona z innymi serialami ( nie pamiętam już jak się nazywała) , ale liczę ,że ktoś to przeczyta i będzie wiedział o co chodzi. Pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 8
a_orlowski13

wiem o co chodzi :)

ocenił(a) serial na 10
Cravlin

Od siebie powiem, że umarłem ze śmiechu jak usłyszałem intro ze "Smalville" ale również łezka mi się w oku zakręciła jak zobaczyłem Faradaya(Jeremi Davies) z serialu "lost" to była moja ulubiona postać. Mnóstwo fajnych żartów na linii Flash - Green Arrow. Przeciwnik też świetny, wręcz najgorszy koszmar X-menów xD Również zabawna scena jak Sherlock prosi Supermana o zrealizowanie czeku na alimenty dla jednej z byłych żon.

ocenił(a) serial na 10
Cravlin

sadze ze amazo jeszcze sie pojawi :) W koncu jego plyta glowna nie zostala zniszczona :)