estem na 9 odc 2 sezonu i Barry się już pokazuje. Więc moje pytanie: jak ogladać te seriale żeby nie było luk/spoilerów? Jak oglądac odcinkami? Słyszałem żeby obejrzeć normalnie Arrow do końca 2 sez. a potem:
1 odc The Flash
1 odc 3 sez. Arrow
2 odc The flash
2 odc 3 sez Arrow
Co o tym myślicie?
3 sezon Arrow możesz sobie w ogóle odpuścić, ewentualnie 8 odcinek po 8 odcinku Flasha :)
To nie do końca prawda, teraz przez przerwy w emisji odcinek Arrowa, który będzie jutro powinien być przed wydarzeniami z dzisiejszego odcinka Flash-a.
Dawaj info, że sypiesz spoilerami, bo gość zakładający temat nie oglądał tych odcinków.... serio. Zdradziłeś cały sens 3 sezonu Arrow bez ostrzeżenia.
18 odcinek Flasha dzieje się przed 18 odcinkiem arrowa a nie nowym.Potwierdzili to twórcy ponieważ stacja nie pozwoliła im na zrobienie tego jak należy.Myślisz że Felcia byłaby taka radosna skoro w mieście jest obława na jej byłego[nie alter ego]?
Nie ma tu prawie żadnych spoilerów a po obejrzeniu połowy odc sam będziesz wiedział że to nie spoiler bo się domyślisz.Prawdą jest jednak że ten 18odc jest za późno puszczony ;)
18 odcinek flasha fabularnie dzieje sie przed 18 odc arrowa.Mimo tego że jest puszczony 2 tygodnie później.Dziwnie sie go oglądało wiedząc co się działo wcześniej w Starling ;)
Czyli teraz lepiej poczekać po obejrzeniu Flasha na Flasha s01e19 i potem dopiero 19 odcinek Arrow i tak ciągnąć do końca sezonu? Czy oglądać tak jak wychodzą dalej. Flash 18,Arrow 19, Flash 19, Arrow 20 itd... ?
Czyli po 18 odcinku Flasha lepiej poczekać na 19 odcinek i wtedy dopiero Arrow odcinek 19, i tak do końca sezonu czy tak jak wychodzą czyli Flash 18, Arrow 19, Flash 19, Arrow 20?
Arrowa da się oglądać całkowicie niezależnie. Ja Flasha jeszcze nie dotknąłem i motyw z nim w serii Arrow był tylko w jednym odcinku i tyle o nim bez przeskoków fabuły. (jedynie czego nie wyjaśnili to jak się poznali czyli świadomy zabieg by zmusić widza do kolejnej serii).
* Flash pewnie jest tylko uzupełnieniem wątków pobocznych z Arrowa i można go też traktować jako osobną serię, ale konieczne łączenie obu w zależną całość jest przesadne.
ja na razie oglądam tylko Flasha. W Arrow utknęłam przy 2x15 i jakoś nie mogę się zebrać, żeby dalej oglądać...
Lepiej oglądnąć najpierw Arrowa, bo we Flashu w niektórych odcinkach pojawią się pewne spoilery. Nie ma tego zbyt wiele, ale jest kilka nawiązań. Ja oglądnąłem najpierw pierwszy sezon Arrowa, a potem przerzuciłem się na Flasha, no i źle, to był błąd, np. w jednym z późniejszych odcinków jest taki jeden "kanarek", o którym by się nie miało pojęcia bez oglądnięcia Arrowa, a przez Flasha będzie się o tym wiedziało. No ale jeżeli kogoś nie obchodzi Arrow, to śmiało może zaczynać od Flasha.
UWAGA SPOILERY W finałowym odcinku Arrow Barry powiedział do drużyny Olliego że nie może dłużej zostać bo czeka go walka z dr Harrisonem Wellsem. Odcinek w którym Flash walczył z Harrisonem Wellsem (gdzie pojawił się także Arrow w stroju z Ligi Zabójców) został wyemitowany dzień przed finałowym Arrowem i przez to jakoś ciężko mi się w tej całej chronologii połapać. Trzeba chyba po prostu założyć że seriale dzieją się równolegle, ale nie sugerować się emisją ani jednego serialu, ani drugiego.
UWAGA SPOILERY Uważam że walka, o której Barry mówi dopiero ma się stoczyć- na koniec wspomnianego odcinka gdzie Oliver i Firestorm pomogli Flashowi pokonać RF Oliver rzuca tekstem "będę potrzebował pomocy" i Barry odpowiada coś w stylu "zawsze i wszędzie". Myślę, że właśnie ta pomoc Barrego to "wyczyszczenie" Nanda Parbat ze strażników by ekipa Olivera mogła się wydostać- więc przedostatni odcinek Flasha dział się przed finałowym Arrowa.
Ale Barry powiedział, że czeka go rozmowa z Wellsem, a nie walka jak dobrze pamiętam.
No ja to odebrałem jako taką ostateczną rozmowę. Ale generalnie wynika z tego że sezon Arrowa dzieje się przed przedostatnim odcinkiem Flasha. Kto obejrzał ostatni odcinek Flasha ten wie dlaczego. Trochę mało wiarygodne jest też to że Oliver znalazł czas na wyrwanie się z ligi żeby pomóc Barremu.
Oliver (jak to, ktoś już napisał w innym temacie) był w lidze, przez około pół roku. Więźniem jako takim nie był, więc nie widzę przeszkód, żeby moc się wyrwać na dzień z ligi...
Jako takim. Formalnie może i nie. Ale wyglądał jakby był dość dobrze pilnowany przez ludków z Ligi. A przynajmniej jak odniosłem takie wrażenie.
Wygląda na to że jednak się pomyliłem. Finał Arrowa mógł się dziać (i pewnie się dzieje) już po przedostatnim odcinku Flasha czyli w takiej kolejności w jakiej seriale były emitowane. SPOILERY Myślałem że w poprzednim odcinku Reverse Flash zginął od strzały, ale jednak nie także teraz to nabiera sensu kiedy Barry w finale Arrowa mówi o czekającej go rozmowie z dr Wellsem. Mimo to kwestia wypadu Arrowa w celu wsparcia Barrego podczas walki dalej wydaje mi się mało wiarygodna.
Ja tam oglądałam w cały świat. Najpierw Arrowa a teraz zabrałam się za Flasha. :)