PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=694518}

Flash

The Flash
2014 - 2023
7,5 45 tys. ocen
7,5 10 1 45364
6,1 11 krytyków
Flash
powrót do forum serialu Flash

I w końcu doczekaliśmy się pierwszej części crossovera Flash/Arrow :) jak tam wasze
spostrzeżenia ?? co wam się podobało a czego może zabrakło??

Na początek jedno zdanie:D
FIRESTORM RULES !!!! piękna robota jeżeli chodzi o efekty, aż by się chciało jeszcze więcej a
tak tylko mała scenka na koniec ale za to jaka:D idealnie buduje napięcie i czas oczekiwania na
następny tydzień. Piekny widok!!!
Dobra jak zwykle zaczynam od plusów. Najważniejsze to oczywiście walka naszych głównych
bohaterów. Zbilansowana różnica pomiędzy Flashem a Arrowem, styl walki i intensywność,
wszystko współgrało bardzo dobrze. Trochę się Olliemu dostało :P Zły i gniewny Barry dał popis
charakterku :) Uwielbiam więź pomiędzy Olliem a Barrym, zarówno jako "partners" jak i "potential
enemy". Chodzi mi po pierwsze o wymowną, nieco smutną rozmowę w kawiarni na końcu jak i w
opuszczonym budynku tuż po tym jak Barry został zainfekowany przez metahuman. Poprzez te
kilka ostrych słów wypowiedzianych przez Barrego naprawdę szkoda mi było Olivera. Ale jak
zwykle nie mogło się obyć bez dawki humoru a cały odcinek skradł oczywiście Diggle i Cisco.
Hehe. Reakcja tego pierwszego na umiejetności Barrego była po prostu bezbłędna. I komentarz
odnośnie kuzyna i jąkani ( ah te latające frytki ;p ) oraz trawienia Barrego ( " I mean like how fast
do you think he goes to the bathroom after he's eaten something ?" HAHAHAHAHA ). Cisco i
Caitlin i ich walka z Digglem kto jest lepszy i wygra też niczego sobie. Nawet dostaliśmy małą
scenkę Olicity w kawiarni, która bardzo przypadła mi do gustu ( Felicity i jej "I 'm hawker :D ).
Wiadomo, że w tej części crossovera dostaliśmy tylko połowę historii więc nie mogę pozbyć się
uczucia lekkiego niedosytu ale zobaczymy czego dostarczy nam jutrzejszy odcinek. Pojawienie
się BabyMommy było do przewidzenia, ale wątpię żeby w sezonie 3 Arrow pociągnęli dalej ten
temat, to był tylko mały smaczek odnośnie późniejszych sezonów. A mówiąc o smaczkach nie
mogę nie wspomnieć o wprowadzeniu Rainbow Raider ;p no i oczywiście mojego największego
plusa tego epizodu Firestorma!!!! następny odcinek będzie wspaniały....

Co do minusów to przedstawienie villiana w tym epizodzie było trochę słabe, wiem że miał on
tylko ukazać jak jego moce wpływają na Barrego ale można by było jego zdolności bardziej
wykorzstać.

To tyle, jak coś mi się jeszcze przypomni to skromnie skrobnę później :)

ocenił(a) serial na 6
bzyczek881126

No i w przyszłości pojawi się syn Olivera :)

+
Mega efekty, walka Arrow - Flash i Firestorm
Felicity oczywiście
Dig i Cisco Bets
Dr. Wells

-
Eddie - Boże ta postać drażni mnie nie miłosiernie
Meta-Human - potraktowany pomacoszemu
Oliver - Czy całe życie serialu będzie ponurym gościem? Przecież w Uniwersum był gościem, którego gagi zamiatały

ocenił(a) serial na 8
czesiol

Pomyśl trochę, stracił ojca, najlepszego przyjaciela, matkę, Sarę i nie wiadomo ile jeszcze osób przez te 5 lat i ma być wesołkiem?

ocenił(a) serial na 6
kosciolek8

zapewniam Cię, że myślenie mnie nie boli. Po prostu GA z uniwersum DC był zabawny. Stąd obraz Arrowa mnie z lekka gryzie. Ale już pomijając zgryzotę w tym odcinku był uśmiechnięty itd. OK. Moralizatorstwo na bazie wyspy jest troszkę męczące moim zdaniem. Wracając do Crosovera miło się oglądało Olivera Queena z Felicity w kawiarni Iris.

ocenił(a) serial na 7
czesiol

o tak ten moment też mi się bardzo podobał :d rozluźnieni, ze świetnym dialogiem i tym jak to Oliver nie może się oprzeć małej perswazji ze strony Felicity :D

ocenił(a) serial na 6
bzyczek881126

I to jednoznaczne spojrzenie na Pannę Smoak ze słowami w ustach (parafraza) "Czasem trzeba po prostu odpuścić" : D

ocenił(a) serial na 7
czesiol

haha z Panną Smoak nie ma szans :) takie małe smaczki w tym odcinku wymiatają :)

ocenił(a) serial na 8
czesiol

Co ciekawe, Amell chyba dużo bardziej z charakteru przypomina komiksowego GA niż Arrowa z serialu :D

ocenił(a) serial na 10
czesiol

No ale przecież Green Arrow jest dużo starszy od Arrowa, dajmy mu jeszcze czas

ocenił(a) serial na 10
kosciolek8

W serialu Oliver taki już będzie,co znakomicie ukazała jego końcowa rozmowa z Barrym,gdzie mówił mu o miłości itd. "Tacy jak my" Sam jakby stal się outsiderem,twardym zimnym "draniem" i po tym wszystkim co przeżył,kogo stracił,to nie można mu się dziwić.Chyba tez chciał oszczędzić Barremu tego samego,dlatego zawczasu go ostrzega.Należy zapomnieć o komiksowym strzale,bo to zupełnie inny bohater.Zwykle tak bywa.W serialu i tak jest wystarczająco dużo humoru,a ten odcinek Flasha miażdżył pod tym względem.

ocenił(a) serial na 7
czesiol

a ja uważam, że właśnie w tym odcinku Oliver mimo sytuacji pokazał swoje drugie bardziej wyluzowane oblicze ( patrz ile razy się uśmiechał ). Arrow powoli będzie zmierzał do tego aby w teraźniejszości zmienić Olliego ( porównaj sobie mroczny klimat sezonu 1 z powoli zmieniającym się, rozjaśniającym w sezonie 3 ). Natomiast we flashbackach dostaniemy właśnie przeciwną sytuację. Zostanie ukazane jak Oliver zamienia się w bezdusznego morderce, wtedy bedzie widać ten kontrast postaci :)

bzyczek881126

taaak! dzisiejszy odcinek Arrow tylko to potwierdził! :D :D :D

bzyczek881126

Ten odcinek Flasha najbardziej mi się podobał z całego sezonu. Pewnie przez obecność prawie całej ekipy arrow (Roy pewnie był zajęty klubem :))
Wyraz twarzy Digla na początku jak nie ogarniał co się dziej świetny.
Felicity jakoś tak działa na Barrego, że aż iskry latają :) W 4 odc. podpalił sobie buta, teraz bluzkę Felicity.
Cała sekwencja walki Arrow vs Flash bardzo mi się podobała, jak również analiza Digla i Cissko kto wygra.
Nie wiem czy dr W. sam wydedukował kim jest Arrow czy pomógł mu w tym jego" magiczny pokój"
Historia z Panem Bumerangiem na razie się nie posunęła do przodu. Myślałem że pokażą go w tym odcinku a dostaliśmy tylko rekwizyt, nad którym Cissko popracował w dość efektywny sposób :)

ocenił(a) serial na 10
greet

Roy był tu zbędny,bo tylko by przeszkadzał.A poza tym,to ma za mało doświadczenia,żeby coś móg wskórać przeciwko wściekłemu Barremu,a na dodatek,jeśli by spojrzał w cudne oczy tego metahumana,to mielibyśmy krótką powtórkę z mirakuru,a to za dużo jak na Roy'a.No i oczywiście Jumpi'n Roy by tu nie pasował.Diggle oczywiście wymiatał z tymi minami,to samo akcja z zakładem.z Bumerangiem,to dopiero dalej bedzie,więc tu było tylko lekkie wprowadzenie.A Wells to niegłupi facet i po prostu domyślił się pewnie z samej miny Felicity.Teraz jestem pełen obaw,jak on może to wykorzystać w przyszłości.Firestorm na końcu ciekawie się zapowiada,zawsze lubiłem postaci tego typu.Fajnie to wygląda.

ocenił(a) serial na 10
bzyczek881126

kiedy pojawi się 2 częśc crossovera w arrow ?

max2244

dziś w USA jutro z rana w necie :)

bzyczek881126

ZAJEDWABISTY pojedynek Arrow vs Flash, tyle w temacie xP No i po raz pierwszy oglądałem Arrow czy Flasha będąc tak samo podekscytowanym jak oglądając GoT! :D

Rozłożę sobie odcinek na czynniki pierwsze bo akurat oglądałem na kompie a nie jak mam w zwyczaju w tv:
- "Previously in The Flash and Arrow" - jak to Cisco mawia: 'sweeeet' :D
- pierwsza scena z monologiem Barry'ego i podkład muzyczny 'Maaan, that can't be science' <3
- fajny metahuman - w sensie: wykorzystano kolesia, ktory dokładnie spisze się w zadaniu 'zjednania', 'kłótkni' i 'pojednania' Olivera z Barrym. Nie narzekam, że słaby ponieważ spełnił swoje zadanie;
- Iris jest niewyżyta seksualnie = potwierdzone! Ponadto, po pierwszej scenie z Flashem i jak powiedział 'jakie inne dziewczyny' to aktorka tak zagrała, jakby dostała orgazmu.. masakra! xD Nie zapominajmy o scenie z Oliverem i rozmowie z Barrym sam na sam, gdzie mówi o '3 kolesiach do zdrady' :O Ale końcówka ją nieco uspokoiła, i dobrze;
- 'special quest star: Stephen Amell' xD
- Eddie, Eddie.. czy aby na pewno nie jest lub nie będzie Reverse Flashem? W tym odcinku odniosłem wrażenie, że koleś właśnie zostaje rozpisany pod potencjalnego wroga obecnego Barry'ego, a ew. Reverse Flash którego znamy i lubimy (z tym ostatnim to może nie, bo nic nie wiemy xd) to facet z przyszłości. Powołanie task force do zwalczania Flasha, następnie Flash 'dokazujący' Eddiemu-jak dla mnie wszystko zmierza do rozwiązania, że Eddie zostanie Zoomem w obecnej teraźniejszości;
- JEDI CISCO-YODA!! Hahahaha xD
- Caitlin - Barry: 'czy Flash znów ma randewu z Iris na dachu?' - 'Nie... tak' xD A później Caitlin przez mikrofon 'przestań rujnować życie Iris', hahaha xD
- 'nice mask' xDXD (w tym momencie oficjalnie powiedziałbym: 'jaram się')
- LOGO Flasha ze strzalą - ciekawe, jakie będzie logo odcinka z Arrow <3
- 'seeing is believing' - reakcja Diggle'a niszczy system xD A później cały czas patrzy, Oliver przyjeżdża, dalej patrzy i.. mówi o kolesiu trafionym przez piorun xD A na koniec: 'man, this isn't freakin' you out?' xD
- "enough ppl know my secret identity already' - Oliver, hahahaha xD
- Cisco 'I will always remember this' nerd stajl xD albo 'ooooosoooooommm' xD
- Diggle i Oliver w tym odcinku wymiatają bardziej niż zwykle - obgadywanie Barry'ego podczas akcji na plus 'this is you watching my back?', hahaha xD
- Iris do Olivera z maślanymi oczkami, hahaha xD
- Oliver i Felicity 'Felicity, this is me noticing you staring at me', ahahahha xD
- 'Partners', f*ck yeah!
- wspomnienie Captain Colda!!!! XD
- Oliver i Barry: trening! I to "czy ty w ogóle nie śpisz?' xD Barry jak dostaje ze strzał = hahaha xD "You shot me?" hahahah xD "Słyszałem, ze szybko się leczysz" hahahaha xD
- metahuman spieprzył Barry'emu xP
- Felka "myślę, że nie będzie w ciebie znowu strzelał... lepiej załóż pancerz" xD
- ale Barry nagadał Oliverowi pod wpływem tej złości od metaczłowieka :(
- Cisco: 'cold gun' pomogłoby w tej chwili xP
- Diggle i Cisco = xD
- argumenty za i przeciw przy walce Olivera z Barrym przez Diggle'a i Caitlin = bezcenne :))) Najlepszy Diggle "boję się, co Oliver może zrobić Barry'emu", ahahha xD A na koniec 'postawię na doświadczenie' a Cisco 'a ja na szybkość' = bezcenne :) Jakby dwóch fanów superbohaterów ze sobą nawijało czekając na rozwiązanie xP
- Oliver o więzieniu tu i na wyspie xD
- Oliver i jego gadka, i Felicity i jej tłumaczenie słów Olivera = bezcenne <3
- Oliver 'there is sth off about that guy' o Wellsie, WIEDZIAŁEM! Oliver zawsze coś zauważy xd
- Oliver i Barry patrzący na Felicity i Iris, i Oliver mówiący, aby odpuścił sobie;
- dziecko Olivera, yhym, taki smaczek w Central City.. no nie mogłoby się obyć bez niego :>

A tak poważniejsze rozważania:
- scena z Wellsem i Joe jako 'dyrektorami' dla Baryy'ego i że nie ufają Arrow - jak dla mnie potwierdzenie, że Joe nie bierze pod uwagę Wellsa jako żółtego kolesia, który go 'straszy' ;) Ciekawie, oj ciekawie;
- Joe przypomina 'detective Lance' z s1, kiedy to próbował złapać 'lunatica'-dosłownie te same słowa, ciekawe :) A na końcu i tak dziękuje mimo, że się zaklinał :) Dośc szybko to kupił po wyjawieniu tożsamości jak i pomocy Arrow przy siejącym zniszczenie Flashu, ale nie narzekam, nie narzekam.
- sympatyczny cliffhanger - najpierw rzut oka na Caitlin wzdychającą do fotki z ukochanym, następnie ujawnienie ukochanego, ciekawie.

JEŚLI ochłonę po crossoverze to może znajdę jakie minusy.. jeśli xd

ocenił(a) serial na 8
matiiii

10/10 :-)

agueda0712

Jak zwykle dzięki, Agatka :)

ocenił(a) serial na 8
matiiii

..pewnie nie moje ostatnie 10/10.. :-)

matiiii

Na koncu ten Meta... to ten jej byly martwy chlopak??

Deathstrroke

Dokładnie tak.

matiiii

No i teraz pan Wells jest bardziej niebezpieczny niż wcześniej,kto wie na co przyda mu się tożsamość Arrowa ;>

Adorianu

@Adorianu, czytałeś poniżej posty? Wygląda na to, że Wells nie jest chyba Zoomem - zrobiło się jeszcze bardziej ciekawie.

matiiii

Które dokładnie?

Jest kurdę kilka opcji.Po tym jak Eddie został potraktowany przez Flasha można zobaczyć że "ustawia" się niechęć do Flasha,by Eddie miał powody go nienawidzić.Namawiał nawet szefa na stworzenie specjalnej grupy co mu się chyba udało(albo uda).
I tutaj Wells może to ujrzeć,że Flash ma takiego wroga,i podaruje Eddiemu moce Flasha(dzieki próbce którą zdobył od tego "electro" xD).I tak mamy Reverse Flasha w teraźniejszości.Pewnie Eddie pozna tożsamość Flasha przed Iris,jak się dowie że to Barry będzie jeszcze bardziej wkurzony.Ok ok ok,ale w takim razie kim jest postać którą widzieliśmy pare razy i która zabiła matkę Barrego.

W tym klipie,mimo że RF ma rozmazaną twarz ja tam widze Barrego

http://www.comicbookmovie.com/fansites/JoshWildingNewsAndReviews/news/?a=111954

W komiksach był jakiś motyw(na Wiki poczytaj) że RF(zanim sie nim stał) był fanem Flasha,zrobił sobie nawet operacje plastyczną by wyglądać jak on,po tym jak zyskał moce cofnął się w czasie,ale podróż spowodowała że mu odbiło i myślał że sam jest Flashem,że jest Barrym.
Może w serialu stało się podobnie z Barrym w przyszłości,wiemy(z gazetki Wellsa) że zniknął on w Kryzysie.Może cofnął się w czasie przez co mu odbiło i myśli że jest Reverse Flashem xD

Adorianu

Fak, dobre to! :D Teraz mi zamotałeś że nie podniosę się chwilę z podłogi, haha xD Kapituluje już - jak 9 odcinek nie przyniesie jakiej konkretnej odpowiedzi to druga połowa sezonu szykuje się pewnie pod tym samym znakiem zapytania :)

matiiii

Albo w alternatywnym świecie Barry został opętany gniewem przez tego ziomka z 1 odcinka crossoveru tyle że nie udało mu się uwolnić od tej mocy(może Arrow zawiódł w alternatywnym świecie).

W gniewie odwalał jakieś rzeczy,cofnął się w czasie celowo albo przez przypadek i w gniewie zabił swoją matkę.Ogólnie stał się swoim przeciwieństwem,stał się Odwróconym Flashem.Oczy ma czerwone właśnie dlatego że jest pod wpływem tej mocy.

ocenił(a) serial na 10
matiiii

"Nie zapominajmy o scenie z Oliverem i rozmowie z Barrym sam na sam, gdzie mówi o '3 kolesiach do zdrady' :O Ale końcówka ją nieco uspokoiła, i dobrze;"
Na Olivera to wszystkie lecą,co począć.Nie dziwię się późniejszej frustracji Barrego.Ale po końcowej scenie Flash/Iris odnoszę wrażenie,że zacznie się powtarzać schemat z Arrowa z Laurel z drugiego sezonu,choć tu okoliczności są ciut inne,bo ona nie wzdychała do Arrowa.
"LOGO Flasha ze strzalą - ciekawe, jakie będzie logo odcinka z Arrow &lt;3"
Kurde,nie zwróciłem uwagi nawet,fajnie,i like it.
Cały trening Z Arrowem spoko,tu nie będę się rozpisywał.
"Oliver o więzieniu tu i na wyspie"
I znowu o więzieniu na wyspie.Podgrzewają atmosferę?Slade będzie,ale czy w wydarzeniach teraźniejszych?No i z więzienia w Star Labs tak łatwo się nie ucieknie,a z tego na Lian Yu już nie wiadomo.
Podsumowując,to odcinek super,najlepszy do tej pory.Duzo akcji,dużo umoru i co najważniejsze ograniczone te romanse,aż się inaczej ogląda.Takie crossovery to fajna sprawa i powinno być tego więcej.A tak w temacie wspomnianych,to marzy mi się gościnny występ Slade'a w Central City.Był by dobry pretekst na ponowne spotkanie teamów.
No i zapomniał bym,zabrakło mi na końcu sceny rozprawienia sie z tym bliźniakiem Scotta Summersa w czerwonych okularach,tylko od razu pokazali,jak w puszcze siedzi.Chyba już czasu brakło.

mario_1981

"Ale po końcowej scenie Flash/Iris odnoszę wrażenie,że zacznie się powtarzać schemat z Arrowa z Laurel z drugiego sezonu,choć tu okoliczności są ciut inne,bo ona nie wzdychała do Arrowa."
Racja, okoliczności ciut inne.

"No i zapomniał bym,zabrakło mi na końcu sceny rozprawienia sie z tym bliźniakiem Scotta Summersa w czerwonych okularach,tylko od razu pokazali,jak w puszcze siedzi.Chyba już czasu brakło."
Tak, z pewnością chodziło o czas antenowy - nawet gdyby chcieli to nie mieli by jak tego upchać (chyba, że poświęcili by inne sceny ale naprawdę ciężko się w tym odcinku takowych doszukiwać).

Co do Slade'a w Central City - GDYBY nadal był na mirakuru to czemu nie, w końcu to tu ci 'specjalni' się pojawiają aniżeli w Arrow (przynajmniej bardziej niż w Arrow) :)

użytkownik usunięty
matiiii

No i zapomniał bym,zabrakło mi na końcu sceny rozprawienia sie z tym bliźniakiem Scotta Summersa w czerwonych okularach,tylko od razu pokazali,jak w puszcze siedzi.Chyba już czasu brakło."
Dajcie spokój Panowie wyjaśnili sobie parę istotniejszych spraw typu: współpraca, dążenie do doskonałości i konieczność rezygnacji z drugiej połówki, to po co było marnować czas na małego, nic nie znaczącego villaina... Po prostu "zjedli go na kolację", jak już ustalili swoje priorytety :)

bzyczek881126

Odcinek spoko, ale mnie najbardziej spodobało się to, że potwierdzili, że w tym uniwersum istnieje Batman.

ocenił(a) serial na 8
Czaro1337

hę...? w którym momencie coś przegapiłem?
or you just trolling

ocenił(a) serial na 7
krusader

rozmowa Barrego, Joe i Wellsa o Arrow :)

ocenił(a) serial na 7
bzyczek881126

Niestety ale tam nie ma ani słowa o Batmanie. Dr Wells faktycznie w pewnym momencie wypowiada słowa, które brzmią jak "Batman" ale jeżeli się nie mylę używa słów "what that man"

ocenił(a) serial na 7
kopi1991

mi się wydaje że powiedział batman chociaż ciężko teraz wyłapać bostrasznie podobnie to brzmi. poczekamy na napisy. dyskusja w necie trwa :D nikt nie jest do końca pewny co on tam powiedział :)

ocenił(a) serial na 7
bzyczek881126

Niestety, ale nie było żadnej mowy o Batmanie - Wells powiedział "that man", po prostu w sposób który zabrzmiał mało zrozumiale.

Czaro1337

Ok faktycznie aktor ma taki akcent, że poszła zmyłka (i po tym jak przeszukałem internet wygląda na to, że nie tylko ja się złapałem).

ocenił(a) serial na 8
Czaro1337

Podczas kiedy Wells udaje się do swojego magicznego pokoju i przegląda przyszłość, to nagłówek w jednym z tematów z okładki jest "Wayne Tech / Queen Inc Merger Complete". Więc czemu ma nie istnieć? :)
https://nyoobserver.files.wordpress.com/2014/10/crisis.png?w=611&h=350

ocenił(a) serial na 8
Czaro1337

w 7 odcinku pojawia się mała wzmianka Nie tyle o Batmanie co o Firmie Wayne'a
tu jest link do zdjęcia: ht tps://38.media.tumblr.com/f4ba06de420238b490a255b381dd089a /tumblr_nd5ftr51II1smnkcwo1_500.png

ocenił(a) serial na 8
Logan_20

Ta sama strona wystąpiła już w pilocie :)

ocenił(a) serial na 10
bzyczek881126

Odcinek świetny, super było zobaczyć razem Arrow i Flasha w jednym serialu, mam nadzieje na więcej takich połączeń. Jeśli chodzi o czarny charakter tego odcinka pomysł dobry ale mogli jego motyw bardziej rozwinąć. Ale końcówka była chyba najlepsza, czekałam aż wprowadzą postać kolejnego superbohatera.

ocenił(a) serial na 7
bzyczek881126

a zauważyliście jak na początku sceny Barry malował ten budynek widać było reklamę Palmer Technologies ??:)

ocenił(a) serial na 10
bzyczek881126

Człowiek na napisach skupiony,to nie patrzy,ale spoko,dlaczego niby nie?To to samo universum,a Plamer ma zapewne różne "filie".

ocenił(a) serial na 7
bzyczek881126

no i po nowych zdjęciach widać że Wells nie jest Man in the Yellow Suit ani nawet Eddie, bo celuje do niego. ciekawe, ciekawe :D myślę że to jednak jest Barry. co wy o tym myślicie ?? po tych zdjęciach http://www.comicbookmovie.com/fansites/JoshWildingNewsAndReviews/news/?a=111876

mam mętlik w głowie :/

ocenił(a) serial na 7
bzyczek881126

eeee nieźle wyłapałeś tego Palmera ;) brawo. Cóż po screenach, które pokazałeś już w ogóle się wszystko zmieniło. Ale żółty flash to może jednak ktoś z przyszłości? Ehh tyle ile ludzi tyle pomysłów chyba będzie. Trzeba czekać i oglądać.

ocenił(a) serial na 8
bzyczek881126

No, oczy mu się świecą dokładnie jak Barry'emu w dzisiejszym odcinku. Ale z drugiej strony Flashowi normalnie się skrzą na żółto...

Rozgdz

Reverse Flash ma tak ogólnie czerwone oczy.

ocenił(a) serial na 7
bzyczek881126

Jaram się jak flota Stannisa tym odcinkiem :)

Niby niedosyt jest, że to tak krótko trwało, ale chyba gorzej byłoby gdyby odcinek został przerwany w połowie jakiejś akcji i trzeba byłoby czekać do jutra, a tak to jakiś wątek się skończył i jutro będzie od nowa spotkanko. Z racji, że nie jestem zapoznany z papierową wersją Flasha to wszystkie postacie są dla mnie nowe i muszę rozkminiać, kto jakie ma zamiary w serialu i chyba najbardziej intrygującą postacią jest doktorek. Za cholerę nie mogę rozgryźć dziada. Łykam jak pelikan kiedy mówi o tym, że chce dobrze, ale chwile potem to jego spojrzenie i odwrócenie sytuacji, że on jednak wcale taki spoko nie jest. Jestem ciekaw czy ta postać będzie taka tajemnicza przez cały sezon czy może jeszcze dalej.
Jestem też ciekaw czy przez cały sezon będą pojawiać sie tylko źli metaludzie czy może będzie iskierka nadziei, że po wybuchu powstali też dobrzy metaludzie.

A tak w ramach teorii spiskowych to kiedyś widziałem taką fajną grafikę jakiegoś fana Arrow, w której Diggle jest Zieloną Latarnią. Hmm Arrow był dość ludzkim serialem w pierwszym sezonie, w drugim pojawił się Slade i tu też już pojawił się temat super mocy, teraz dołączył Flash i w zasadzie już się tu z super mocami nie kryją. Kto wie czy nie nadjedzie moment, w którym Diggle będzie miał moce które tak przeraziły we Flashu :)

To co napisałem możn brzmieć chaotycznie, ale jeszcze emocje po odcinku nie opadły więc przepraszam :P

ocenił(a) serial na 7
ZuberP2M

Rozbroiłeś mnie tekstami "Łykam jak pelikan" i "Jaram się jak flota Stannisa... " po prostu świetne porównania :)
Producenci Arrow stwierdzili że po nakręceniu crossovera rozważają możliwość pojawienia się super mocy w serialu, ale wątpię żeby to było na taka skalę jak we Flashu. A poza tym Diggle jako Zielona Latarnia?? neee jakoś mi to nie pasuje...może dlatego że nie przepadam jakoś za tą postacią, ale nie wiadomo co tam twórcy wymyślą ;p

ocenił(a) serial na 7
bzyczek881126

Dla mnie Dig jest spoko, a rola we Flashu teraz mu fajnie wyszła. Co do tego co napisałeś, że supermoce i że Arrow to hm. Chyba cieżko byłoby Olliemu walczyć z gościami, którzy zamieniają się w metal albo zieją ogniem, więc supermoce to chyba będą jakoś w tle chyba aczkolwiek teraz w tym odcinku Flasha Oliver coś tam nadmienił, że od 8 lat bawi się w łapanie złych i że napotkał rzeczy, których Barry nawet nie mógłby sobie wyobrazić i wciąż żyje więc kto wie co Oliver tak naprawdę potrafi i co jeszcze ukrywa.
PS. Poniżej dodaję link do foty o której wspomniałem.
http://i.imgur.com/Po6mNDP.jpg?w=600

ocenił(a) serial na 9
bzyczek881126

Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, ze Diggle zostanie TVverse wersją Guardiana.