PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=438916}

Fineasz i Ferb

Phineas and Ferb
2007 -
7,6 30 tys. ocen
7,6 10 1 29834
7,8 10 krytyków
Fineasz i Ferb
powrót do forum serialu Fineasz i Ferb

Przecież to jest dziecinna bajeczka skierowana głównie do przedszkolaków(jeśli nie tylko).
Dobra rozumiem, że to jedyna normalna rzecz Disney'a nie licząc oddziału Pixara od lat, ale
bez przesady. A te piosenki....mam tak czasami ochotę ukatrupić tym podkładającym głosy
w dubbingach, no ale cóż mamy dziś takie głupie dzieci, że z napisami to sobie nie poradzą
raczej. Wiem- chodzi niby o to, że dzieci spędzają czas bardzo kreatywnie w tym serialu, ale
czy jest tu coś poza tym? Większa głębia? Nie odpowiadajcie mi tylko, że jakiś
beznadziejnie parodiujący Bonda dziobak. Ode mnie piątka(a i tak zawyżam).

napruto

To może ja Ci odpowiem,znamy się w końcu z innych tematów ;)
Mam 18 lat tak więc można powiedzieć że jestem dorosły ;)
Oglądam tą bajkę,nie zawszę,czasami po prostu jak leci,nie czekam na nią z jakimś oczekiwaniem czy coś
Uważam że to fajna bajka,do relaksu,czasami jest coś zabawnego np Fretka
Ogólnie nie jest takie złe,dla mnie bardzo fajne nawet na 9
Bo patrząc na dzisiejsze bajki...to bez komentarza..
Ja np jak byłem młodszy to oglądałem Dragon Ball Z albo GT
Albo Power Rangers,a teraz dosłownie nie ma nic ciekawego ...
Jeszcze obejrzałem wszystkie odcinki ucieczki z wyspy skorpiona ale to nie serial...
I uważam że było warto bo fajny program.(nie wiem jak to nazwać)do tego wygrała drużyna której kibicowałem
I jeszcze obejrzę czasami nie ma to jak hotel albo statek,fajnie jest po prostu rozluźnić się na takich rzeczach :_
Mam swoje seriale np czysta krew
Ale te bajki i seriale,programy co wymieniłem wyżej,są dla mnie fajne :)

ocenił(a) serial na 5
Damx123

Co do tych Nie ma to jak statków to są do dupy, a z resztą się zgadzam.

napruto

Idzie się przyzwyczaić,wiadomo że nie jest to serial jakiś trzymający dobry poziom ;)
Ale i tak lepsze to niż inne badziewia które serwują te programy...młodzieżowe...

ocenił(a) serial na 5
Damx123

No nie wiem...jak patrzę na te wszystkie programy Disneya, które ostatnio wychodzą, myślę, że już jakiś Ben 10 jest lepszy od nowych serii Zeke'a i Luthera.

napruto

Dokładnie :)
Co do Bena 10
To oglądałem parę odcinków serii Ben 10 obca potęga i ultimate alien
Ben 10 jak jest starszy i Gwen,Kevin tworzą fajną drużynę no i odcinki niektóre nie są takie złe ;)
Ale i tak brakuje mi np x-men ewolucja,chociaż na necie oglądam stare odcinki
Ale co do produkcji disneya to trochę się zeszmaciły ostatnimi czasami...jak patrzę na te sweet gwiazdy typu hanna montana ...albo zack efron i ta cała hudgens
High school musical to już badziewie jedynie 1 część bardzo fajna jak dla mnie a kolejne to bez komentarza...

ocenił(a) serial na 5
Damx123

Dla mnie żadna część Hsm nie fajna. Ale mi X-menów też brakuje.

napruto

Pierwsza nie była taka zła ;)
Nawet mnie bawiła i piosenki można było słuchać
Ale 2 i 3 część to jakiś żart chyba...
Power Rangers mi brakuje oczywiście tej pierwszej serii....albo Time Force bo to też lubiłem
A teraz na disney xd nie ma nic ciekawego...
Galactik Football oglądałem odcinki wszystkie,3 serie na necie z napisami
Nie ma już nic dla mnie ciekawego...oprócz powtórki ucieczki z wyspy skorpiona...

ocenił(a) serial na 5
Damx123

Głupie gówniarze zostały po raz pierwszy odseparowane od rodziców xD

napruto

Czy głupie to bym nie powiedział ;)
Chociaż drużyna żądło oprócz wiecznego mądrowania i zadowolenia z częstego wygrywania odniosła porażkę w finale i to mieli gówniarze nauczkę :D
Z czego się ciesze bo byłem za szponem od początku
Hm zawszę można obejrzeć kick strach się bać,jak to tam było,śmiały mały?
Albo dzieciak kontra kot...

ocenił(a) serial na 5
Damx123

To są tam jedyne normalne bajki...

napruto

Właśnie ja kick strach się bać nie trawie tej bajki coś
Dzieciak kontra kot jeszcze jakoś trawię
Co tam jeszcze jest avengers...nie podoba mi się sposób rysowania postaci...
Ogólnie nie oglądam disney xd

napruto

To jest piękna bajka, szczególnie piosenki. Bardzo ją lubię.

napruto

Pewnie dlatego, że ma w sobie dużą dawkę pozytywu, którego brakuje w prawdziwym życiu. Poza tym głównymi atutami są ładna animacja, kreska, kolorystyka, świetne postaci, znakomite i kreatywne pomysły i piosenki, które jednak potrafią zachwycić przez swój pozytywizm i prostotę. Są także pewne nawiązania do kultury, które częściej mogą zrozumieć starsi lub nastolatkowie, np. nawiązanie do do "Ciemnej strony księżyca" Pink Floyd, jeden z najpopularniejszych koncept albumów.

ocenił(a) serial na 5
czomo12

No i to się nazywa porządna odpowiedź!

napruto

I mówi to ktoś, kto się jara tym przestarzałym filmem jakim jest Dogfather?

ocenił(a) serial na 10
czomo12

Jak również sporo nawiązań do klasyki kina, zarówno bijących po oczach ("Gwiezdne Wojny", "ET"), jak również bardziej subtelnych ("Obywatel Kane", "Noc myśliwego"). Tych drugich przedszkolaki raczej nie wyłapią, prawda?

Sqrchybyk

Cóż... można tak powiedzieć, że jest to jedna z najnormalniejszych bajek, jakie puszczają na Disneyu.. Ale właśnie mi też brakuje tych starych bajek... X-men: ewolucja, Galactik Football... już o tych z Cartoon Network nie wspomnę... dawniej było co oglądać... bo teraz... jest coraz gorzej :(

Meaghan

Spoko dorośli nie tylko oglądają Fineasza i Ferba ale oglądają najnowszą serię My little pony : Friendship is Magic w której dominującą widownię stanowią faceci w wieku powyżej 35 roku życia - to jest dla mnie fenomen dopiero !

ocenił(a) serial na 10
napruto

No cóż, wielu, wielu niuansów nie zrozumieją dzieci.
Cytuję np.
Fredka: Mamo, mamo oni zrobili mnie!
Mama: Mam rozstępy, które świadczą o czym innym.

Ale było oczywiście wiele wiele innych sytuacji. :)