PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=688850}

Fargo

2014 -
8,2 76 tys. ocen
8,2 10 1 75826
8,4 47 krytyków
Fargo
powrót do forum serialu Fargo

Ten serial mial szanse dorownac Breaking bad, ale... No wlasnie ale. Po 6 odcinku zawiodlem sie
strasznie jak zobaczylem tyle fantazji. Kto normalny w szpitalu zostawia podejrzanego z pacjentem
praktycznie sam na sam? Nawet Amerykanie nie sa tacy glupi. Po drugie primo, skad sie wziely ryby z
nieba? Ufo je zrzucilo ?? Bo nie przypominam sobie zeby cos bylo z tymi rybami. Jednym odcinkiem
zepsuli caly serial ;<

ocenił(a) serial na 9
Lelouch Lamperouge

Fargo w sześć odcinków totalnie przejechało i zmiażdżyło pierwsze dwa sezony BB.

ocenił(a) serial na 7
nikike

hahahahahahahah. Dobry dżołk nie ma co

ocenił(a) serial na 9
Lelouch Lamperouge

To że ty uważasz inaczej nie oznacza że on nie ma prawa do takioch wniosków. Ja się pod tym podpisuje, fargo jest genialne :3

nikike

Wg mnie nic nie dorównuje BB.

ocenił(a) serial na 9
glov00

trololol

ocenił(a) serial na 8
glov00

the wire, sopranos, deadwood, six feet under, mad men, rome, treme, boardwalk empire, oz

BB to bardzo dobry serial ale wynoszenie go pod niebiosa jest przesadą

ocenił(a) serial na 9
nikike

Nie stwierdziłbym, że zmiażdżyło BB ale jest na równie dobrym poziomie. Oba seriale charakteryzują się sporą dozą farsy oraz groteski i tak umiejętnym operowaniem nimi, że jak dotąd są to dwa najlepsze serialowe komediodramaty jakie widziałem.

ocenił(a) serial na 9
desaintgermain

Nie widziałem całego BB, więc się nie wypowiem jak to wygląda z pozostałymi sezonami, ale pierwsze dwa jak dla mnie są milion razy gorsze od Fargo.

nikike

Jak nie widziales całego to twoja opinia jest chuja warta.

Lelouch Lamperouge

Poczytaj troszeczke o rybkach (i nie tylko) spadajacych z nieba. Takie rzeczy sie dzieja dosc regularnie.

ocenił(a) serial na 9
depechefan92

Dokładnie "deszcze ryb" są dość częste w stanach czasem spadają również martwe ptaki lub płazy.

ocenił(a) serial na 5
depechefan92

Fargo jak na 6 odcinków ,które oglądałem bardziej przypomina głupkowatą komedie.Jak ktoś tu poruszał wątek ryb.Żeby w środku zimy gdzie jeziora są skute potężną ilością lodu do tego spadają akurat na jego syna podczas zamieci i powodują wypadek jest równa 0 jest to niemożliwe.Jak można tłumaczyć takie bzdury.Jeszcze jak Malvo uciekał w 6 odcinku powinien uderzyć meteoryt to jest ten sam poziom.Ten serial nie ma idiotyzmów on jest na nich zbudowany ,bo te wyjaśnienia i nieudolność policji jest po prostu już zbyt żałosna

Boczniak12

Boczniak, mozna byc zabawnym, ale nie warto byc smiesznym.

ocenił(a) serial na 10
Lelouch Lamperouge

Najlepiej miec zerowe pojecie o czyms i krytykowac. Sa to tereny gdzie wystepuja Huragany i inne syfy.... Wlasnie po takim huraganie razem z deszczem spadaja Ryby... przesadzili moze troche z wielkoscia ryb. Po 2 nie byl jakims skazanym, tylko i wylacznie podejzanym.

ocenił(a) serial na 7
Skullers

ktos kto daje kazdemu filmowi ocene 10 nie powinien sie wogole wypowiadac. Najlepitej to usun konto.

ocenił(a) serial na 9
camakal

wg polskich mediow tez jestem faszysta ;)

Freddie

I ja też :)

Czyli dokładnie tak jak każdy kto nie jest czerwony (ci z polskojęzycznych mediów tak rozumują).

ocenił(a) serial na 9
glov00

wg niektórych każdy kto nie głosuje na Korwina jest czerwony:)

ocenił(a) serial na 9
paledolary

A wg innych każdy kto głosuje na Korwina jest debilem.

ocenił(a) serial na 9
DramaticBrony

Akurat to stwierdzenie jest jak najbardziej słuszne...

ocenił(a) serial na 9
Dadelog

Mam podobne zdanie.

ocenił(a) serial na 9
DramaticBrony

Dokładnie! Nie rozumiem tego fenomenu w internecie, którego bohaterem jest Korwin. Gość gada bez ładu i składu straszne farmazony i obraża rozmówców kiedy zwrócą mu uwagę, że to co mówi jest niedorzeczne.

ocenił(a) serial na 8
desaintgermain

oh boże kogo to ku**a obchodzi. To jest forum filmowe nie korwinowe. Piszecie jakieś śmieszne wypociny o których nie macie pojęcia.

ocenił(a) serial na 10
Freddie

Nie jesteś faszystą. Tylko debilem.

yossarian84

oj pisalem z ironia, ale widac lewa strona polityki sie musiala odezwac ;)

ocenił(a) serial na 10
Freddie

lewa czy prawa - to samo gówno i tacy sami debile

yossarian84

hmm akurat nie popieram zadnej partii politycznej w sejmie ;) mam swoj rozum ale polskie media mysla - na czele z P./Krasko - ze jestem idiota i moga wmowic mi wszystko co powiedza/napisza..

ocenił(a) serial na 10
Freddie

Sorki, że się wtrącam ale mówisz, że masz swój rozum ale wygląda na to (bazując tylko na tym co tu przeczytałem, więc wybacz jeśli się mylę ;p), że dajesz sobie wmówić wszystko co Ci powiedzą prawackie źródełka typu PodziemnaTV stosujące identyczne metody mydlenia oczu jak mainstreamowe media ;P.

rychu666

nie ogladam Podziemna TV. po prostu oceniam to co np. w przypadku Pana Krasko mowi i w jaki sposob to robi chociazby na ostatniej debacie na zywo do europarlamentu. nie z YT filmik z komenatrzem tylko sam ocenialem na biezaco. ;)

a P.Kukiz tez mi wmawia prawicowe banialuki? https://www.youtube.com/watch?v=RlBBFUUd4WY pozdrawiam w akurat "fajnym" dniu ;)

rychu666

a dodam jeszcze ze bylem swiadkiem wielu wydarzen na zywo (m.in Marsz Niepodleglosci) ale nie tylko Marsz i wiem co bylo a co relacjonowaly media szczegolnie TVN i naprawde 4 lata temu naprawde przejrzalem na oczy jakie sa media w Polsce.

ocenił(a) serial na 8
Freddie

Tyle w temacie Fargo. Dziękuję za informacje.

ocenił(a) serial na 9
Lelouch Lamperouge

Ktoś, kto ocenia WIlka na 10 nie powinien mieć prawa głosu. Najlepiej usuń konto i zakończ swoje nędzne kompromitacje.

ocenił(a) serial na 7
DramaticBrony

Ktoś, kto ocenia American beauty na 10 nie powinien mieć prawa głosu. Najlepiej usuń konto i zakończ swoje nędzne kompromitacje.

Lelouch Lamperouge

Haha... fan japonskich bajek bryluje na forum. Won do swojej waifu czy co wy tam robicie.

ocenił(a) serial na 7
depechefan92

idz sluchaj tych swoich brudasow

Skullers

były przypadki spadających z nieba ryb spowodowane wciągnięciem ich w wir tornada,ale tornada zdecydowanie nie występują tam w okresie zimy.

ocenił(a) serial na 9
Lelouch Lamperouge

Sugerujesz, że w Breaking Bad nie ma takich przefantazjowanych wątków? Moim zdaniem w tej kwestii oba seriale pozostają na zbliżonym poziomie.

ocenił(a) serial na 9
Lelouch Lamperouge

Oczywiście ryby spadające z nieba, to sytuacja, która mogłaby się wydarzyć na naszej planecie. Jednak biorąc pod uwagę okoliczności, to jakby wszechświat był sługą Malvo. Taka formuła serialu trochę wypacza pogląd na poszczególne cechy bohaterów i ich możliwości, ponieważ pokazuje, że nie mają one znaczenia. Za niedługo Malvo zginie, ale zawrze pakt z diabłem i wróci, a my będziemy mieć drugie Supernatural.

ocenił(a) serial na 9
Edward Weed

O ile już go nie zawarł ;] patrz odcinak 7 i akcja niczym z terminatora w budynku "szefa" po czym Malwo nawet nie spocony wychodzi z budynku

ocenił(a) serial na 9
DRSRng

Tu już zrobili z kolesia niezłego przekoksa.

ocenił(a) serial na 9
Edward Weed

spadajace ryby zostaly wyjasnione w odcinku nastepnym, trzeba bylo uwazniej ogladac film

Edward Weed

Ten film jest oparty na prawdziwych wydarzeniach, więc nie wiem co tu niedorzecznego. Dziwne rzeczy się dzieją na tym świecie, karma do nas wraca i shit happens.

ocenił(a) serial na 7
MrsBinks

Bullshit. Nic takiego sie nie wydarzylo, po prostu to jest zabieg marketingowy zeby ludzi zaciekawic. Nic co wydarzylo sie w serialu lub filmie, nie jest prawdziwe

ocenił(a) serial na 9
Edward Weed

Dokładnie. Zaczęłam oglądać ten serial, ale to było naprawdę naciągane, że takie zjawisko wystąpiło akurat w tym momencie.

ocenił(a) serial na 9
Lelouch Lamperouge

ludzie co z wami? przeciez bylo pozniej wyjasnione (z tego co pamietam to jako fragment newsow w tv w ktorejs ze scen) ze te spadajace ryby to przeniosla traba powietrzna/tornado z jakiejs wyrabanej przerębli w jeziorze czy cos w ten desen.

uwazniej ogladajcie filmy to pozniej nie bedziecie zadawac glupich pytan

ocenił(a) serial na 10
Lelouch Lamperouge

po obejrzeniu calego sezonu (jednego!) stwierdzam, ze dorownuje BB, w dodatku w Fargo mamy lepszy final.