PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=104069}

Fala zbrodni

2003 - 2008
7,2 22 tys. ocen
7,2 10 1 21748
8,5 4 krytyków
Fala zbrodni
powrót do forum serialu Fala zbrodni
ocenił(a) serial na 7
domniak

Nie.

ocenił(a) serial na 10
uploader

być może się mylę ale mi się właśnie wydawało,że w tym szpitalu jak już prawie wyzdrowiała to się pogodzili

uploader

Sorry, ale napisałeś na forum kac wawy, że "raczek napisał prawdę o tym filmie" - przepraszam, a co on powiedział o filmie???? Ze mało ludzi było w kinie, ze sie satyra nie udała (czy się udała czy nie, zapytaj faceta, którego w cocomo tak jak w kac wawie na kupę kasy wycyckali wrzucając mu tablete - nie słyszałeś? jakoś w kwietniu, we wszystkich newsach to było - scena z Pujszo jakbyś zapomniał) raczek jest gejem, więc co on wie o agencjach? poza tym lansował się przez rok za darmo na tym filmie i jakoś mu to nie przeszkadzało, a tak rzekomo go nienawidził. kac wawa była za prywatna kasę, wiec o co raban? płaciłeś na powstanie tego filmu? w zwiastunach każdy wiedział co to jest, więc czym się raczek czuł oszukany? to nasłany przekupny sk... bo tylko tak można nazwać kogoś kto działał na zlecenie,( za co dostał posadę naczelnego w magazynie film), co było widoczne jak na dłoni i tylko ślepi tego nie widzieli

domniak

czy szajba i czarna byli razem wcześniej przed 2 sezonem?

domniak

pytam, bo serial oglądałam piąte przez dziesiąte i za bardzo nie ogarniałam prywatnych wątków bohaterów, ale oglądając ostatni 'odcinek Prawa Agaty pomyślałam o tym, jak Dygant pasuje do Baki, że jest jakaś chemia między nimi, a potem skojarzyłam, że coś takiego było w Fali zbrodni chyba, aczkolwiek nigdy nie trafiłam na sceny wskazujące, że byli jakoś razem, kojarzę jedynie ten odcinek w 2, sezonie gdzie się pocałowali i tyle. Mógłby ktoś mi opisać ich relację?

ocenił(a) serial na 7
tolerancja91

Kręcili ze sobą, potem Szajba był z Alex. Rozstał się z Alex i był z Czarną. Ona wyjechała na szkolenie, a podczas jej nieobecności Szajba znalazł sobie nową dziewczynę - Izę. Po powrocie Czarnej była na niego wściekła. Jakiś czas później Iza została zamordowana, Szajba się załamał. Miał jeszcze jedną kobietę, ale szybko się z nią rozstał, a pod koniec 5 sezonu pogodził się z Czarną, ale nie wrócili do siebie.

ocenił(a) serial na 7
tolerancja91

Ja właśnie jestem w połowie 3 sezonu , więc mogę to i owo dodać. Faktycznie na początku serialu coś tam ze sobą kręcili, ale pojawiła się Alex i Szajba zajął się panią psycholog. Jednak było widać,że tak ogólnie to nadal lepiej dogaduje się z Czarną. Nawet Alex powiedziała,że nie rozumie czemu jest z nią , skoro woli być z Czarną i w końcu z nim zerwała. W tym czasie Czarna zawsze tak jakoś zerkała jak Szajbę jak bajerował Alex i ewidentnie nie było jej to w smak. Fajnie pokazali chemię miedzy nimi, - jak się parę razy kłócili, zawsze jakieś emocje były. No i w końcu była ta scena jak się najpierw kłócili a potem całowali. Przez kolejnych kilka odcinków ten wątek się nie pojawiał ( szajbie porwali dziecko i na tym skupia się akcja). Na początku 3 sezonu jest powiedziane,że są razem, wOPZ też inni o tym wiedzą. Ale scen ich razem nie ma za wiele. Raz Czarna mówi po pracy: Idziemy do mnie czy do Ciebie i raz jest scena jak leżą w łóżku i rozmawiają o jej wyjdzie. Szjaba mówi,że się nie gniewa i będzie czekała jak wierny pies (buhaha). Potem Czarna znika i na jej miejsce pojawia się Iza . Mam wrażanie ,ze strasznie na siłę próbują zrobić z niej właśnie taką postać jaką była Czarna - czyli twardą babkę. Szajba mówi Izie,że mu przypomina Czarną. No i ja już wiem to tu też będzie romans. Szkoda, bo faktycznie fajną byli para. Nie wiem jak relacja będzie rozwijać się dalej, bo na razie Czarnej nie ma i jeszcze wiele odcinków przede mną :) Ale mam wrażanie ,ze serial zaczyna się trochę psuć :/

agaz_82

to SPOILER!!! razem już potem nie będą SPOILER!!!

Dzięki za odpowiedź :)

A możesz mi podać, który to był sezon i odcinek, gdzie się pokłócili i pocałowali? Tak w ogóle to już mi przeszła fascynacja Baką po tym, jak przejęta pojechałam specjalnie do Trójmiasta, żeby zobaczyć go w teatrze (w Warszawie niestety bardzo rzadko gra) i usłyszałam rozmowę dwóch stałych bywalczyni Teatru Wybrzeże, tu cytuję: "No, dzisiaj był w miarę, ostatnio przyszedł pijany i co chwilę zapominał tekstu". W "Prawie Agaty" też już nie gra. Pecha ma ta serialowa Agata, Dębski to też niewypał... Ostatnio tak mi działa na nerwy... uhhh

użytkownik usunięty
tolerancja91

odcinek 25 "Zabić świadka"

ocenił(a) serial na 7
tolerancja91

Oj tam, Baka fajny facet, no ale latka już lecą i z 10 lat temu jednak lepiej wyglądał niż teraz. A że aktorzy chleją jak dzicy to żadna nowość, Że nawaleni do teatru chodzą to też nie szok, roli zapomnieć to jednak nieprofesjonalnie. No to już wiemy skąd ma taką zmęczoną życiem twarz :P

agaz_82

ja tam myślę, że może to był incydentalny mimo wszystko przypadek, bo na moim spektaklu było ok... Czarownice z Salem - polecam!

ocenił(a) serial na 7
tolerancja91

Dzięki za info. Jeśli tylko będzie okazja to na pewno obejrzę :)

ocenił(a) serial na 10
agaz_82

W 3 serii Czarna prawie wogóle nie występuje, tylko na początku i końcu , bo zrezygnowała dla ''Na dobre i na złe'' i ''Niani''.