PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=104069}

Fala zbrodni

2003 - 2008
7,2 22 tys. ocen
7,2 10 1 21743
8,5 4 krytyków
Fala zbrodni
powrót do forum serialu Fala zbrodni

Będzie czy nie? Ja czytałam gdzieś, że ma być w tym roku ale jakoś w necie cicho i tym. Oby była! Najlepszy polski serial kryminalny!! <3

ocenił(a) serial na 10
monias94

Wysłałem e-mail w tej sprawie do Polsatu i oto odpowiedź:

Witam,
Dziękujemy za przesłany list.

Na chwilę obecną produkcja serialu „Fala zbrodni” została zakończona na 5 serii.
Jeśli kolejna seria tego serialu powstanie i będzie uwzględniona w naszych planach emisyjnych z pewnością poinformujemy o tym naszych widzów.
Proszę śledzić naszą ramówkę w prasie telewizyjnej, gdzie odpowiednio wcześniej przekazujemy nasze propozycje programowe.
Niestety na dzień dzisiejszy nie posiadam informacji na temat wersji kinowej tej produkcji.

ocenił(a) serial na 10
wojtek_kie

A i jeszcze jedno, istnieje taki program jak: iPLA i tam są wszystkie serie "Fali Zbrodni" za darmo.

ocenił(a) serial na 9
monias94

ja słyszałam ze 6 serii ma nie byc, tylko maja nakrecic pelnometrazowy film jako zakonczenia produkcji.

semr69_2

No i k.... czemu w polsce tak jest, że jak już uda im się raz na jakiś czas stworzyć dobry serial to go kończą na 5 sezonie i to w taki sposób :/ ??? K... Mode na sukces to ciągnął kilka lat, nawet sezonów tam chyba nie ma tylko 10..... któryś odcinek :/ Stworzyli nasi tylko kilka dobrych seriali nic pozatym. Fala Zbrodni, Odwróceni, Oficer ( tylko 1 cześć, boreszta im nie wyszła, no może 3 część też, ale.. ) No i tyle :/ Więcej polacy się nie popisali w serialch. same obyczajowe z romansami...

ocenił(a) serial na 7
Logan_Cole

Dokładnie, fala Zbrodni to najlepszy Polski Serial. Niestety jest on od 18 lat, jest trochę elementów z przemocą i to się niektórym nie podoba. Dla mnie to świetne ale niestety... Mam nadzieję, że będzie jeszcze jedna seria...

monias94

To że najlepszy to wiadomo bezapelacyjnie. Następna seria raczej nie podobno od maja ma być kinówka kręcona ale nie daję głowy.

ocenił(a) serial na 10
monias94

Nikt nie zrobic 6 serii FZ, bo nie ma takiej potrzeby w opini producentow. Zreszta podobnie jest z innymi serialami. To sa wszystko uklady. Tu nie patrzy sie na zapotrzebowanie publicznosci, ale na zwiazki z reklamodawcami, na zwiazki z innymi kregami, ktore maja interes w tym, zeby byl taki a nie inny serial krecony. Jak sie pisze do producentow - stacji telewizyjnych, to nawet nie odpowiadaja.
Producenci nic sobie nie robia z tego, ze jest ogromne zainteresowanie jakims serialem. Gdyby oni robili to na co czeka publicznosc, to by to nie byl ich interes, tylko misja publiczna. Oni robia, to co oni uwazaja za stosowne. Widz moze sobie pisac i tyle. Ile jest seriali kryminalnych, komediowych, obyczajowych, ktore mialy po kilka serii i sie skonczyly bez wyjasnien mniejszej lub wiekszej liczby watkow? No bez problemu mozna wyminic. Nic z tego nie wynika. Widz i tak bedzie ogladal to co mu podadza, bo nie ma innego wyjscia. No moze sobie kupic DVD, albo satelite i ogladac seriale zagraniczne. Jednak jezeli jest fanem kina polskiego i chcialby je nawet w jakis sposob popierac, to moze tylko to robic w takim zakresie w jakim mu na to pozwalaja producenci i decydenci srodkow finansowych na produkcje. Ludzie sa dla kina. To smutne, ale prawdziwe.

bogus_2

moim skromnym zdaniem takie plany na pewno byly - dwa glowne watki, które
trzymaly w kupie fabule calego serialu, pozostaly o kroczek doslownie od
rozwiazania (Silene i psycha Witka), trzecim watkiem jest Kalinka (corka
Sieradzkiego)...
Moim zdaniem jest to ze strony producentów szczyt chamstwa - nikt nie zadał
sobie tej odrobiny trudu, aby choćby w najbardziej banalny sposób, ale
zakończyć ten serial (takie od biedy niby "zakończenie" miał na przykład
serial Kryminalni, skończyło się w połowie, ale przynajmniej tę odrobinę
trudu w zakończenie ktoś włożył...)
Albo może jeszcze zbierze się ekipa, żeby dokręcić ostatnią (a może wcale
nie??) serię - czego sobie i Państwu życzymy, bo serial jest super ;)