PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=527729}

Fairy Tail

2009 - 2013
7,9 9,3 tys. ocen
7,9 10 1 9267
Fairy Tail
powrót do forum serialu Fairy Tail

Jest najlepszy! :D
A jakie są Wasze ulubione postacie? :)

denniss

Nana jest boska<3
Polecam gorąco!
Szkoda tylko że jest niedokończona serią ze względu na chorobę autorki...
Uwierz mi to nie wstyd oglądać anime:) Ja zaczęłam od niego i nadal darzę sentymentem ale lubię wiedzieć co mnie czeka więc sięgnęłam po mangę:) A tam teraz jest naprawdę gorąco!

Muroslawa

Haha, wiem, wiem. ;P Jak obejrzałam anime (tydzień temu... coś takiego.), to miałam chandrę i doła, bo moim zdanie nie skończyło się jakoś specjalnie szczęśliwie. Cała historia może nie jest aż tak wzruszająca, ale ta muzyka, wypowiedzi i "Wiesz, Nana..." na początku i końcu każdego odcinka, stwarza taki niesamowity nastrój, że nie sposób się nie popłakać! <3
Uwielbiam takie anime. Również nie mogę się doczekać dalszych wydarzeń, więc cały wolny czas poświęcam czytaniu. :DD
No! Wielka szkoda! Ale myślę, że Ai Yazawa jeszcze ją skończy.
Wiem, że nie wstyd oglądać anime, ale wstyd, że dopiero teraz zabieram się za wersję mangową "Nany". xD
Moim pierwszym anime i mangą, jaką widziałam było GTO. :) Później zobaczyłam nawet pierwotną wersję, czyli "Shonan Junai-gumi!" (bo GTO to kontynuacja tego anime). Te pierwsze zawsze jakoś zostają w pamięci i często się do nich wraca. :)
O, matko, ale to forum o "Fairy Tail", a ja się tu rozpisuje o wszystkim, tylko nie o tym. :P
Wracam do czytania. <33

użytkownik usunięty
denniss

"Wiesz, Nana..." słyszę ten głos w mojej głowie i już chcę mi się płakać. :c. Nana to takie piękne anime/manga szkoda, że jest takie nie dokończone.

dokładnie mam tak samo : <
ostatnio doszłam do wniosku, że jeszcze raz obejrzę całe anime, bo strasznie za nim tęsknię, a wiem, że kontynuacji się nie doczekam..

użytkownik usunięty
denniss

Ja jak mi wtedy 4 dni temu przypomnieliście o Nanie i o tym "Wiesz, Nana..." gdy odcinek się kończy to obejrzałam tylko końcówki kilku odcinków. I płakałam. Wracały do mnie wszystkie wydarzenia z tego anime. To jak Nana zbiła szklankę, albo gdy zapisywali na tych skrawkach papieru swoje marzenia. Te wspaniałe chwile... Nawet gdy teraz to piszę to mam łzy w oczach. "Nana" jest chyba najcudowniejszym anime i mangą z jaką miałam styczność do tej pory. Choć oglądałam ją dawno temu to jestem b. silnie związana z tym anime.

denniss

Moją ulubioną postacią jest Mistgun :) Koksik.

ocenił(a) serial na 10
lukasziks

Uwielbiam parę Gray + Juvia!! Oni są po prostu genialni ;)) I dla mnie jest jeszcze jedna fantastyczna para, ale do końca nie mogę się zdecydować czy Fried powinien być z Mirą czy z Caną, która jest zajebi*** i nie ma sobie równych a jak Fried z Bickslow'em pozwolił Canie i Lucy wygrać w turnieju na Maga klasy S... W ogóle moimi ulubionymi bohaterami oprócz głównej czwórki (Natsu, Gray, Erza, Lucu) są Laxus, Fried, Bickslow, Cana, Mira, Happy i Lily oraz Gajeel i Levy. Jest ich całe mnóstwo. I szkoda mi tylko, że Mystogana już nie ma... ;(

ocenił(a) serial na 10
aneant89

A najbardziej mnie zaskoczyli jak Macarov pozwolił by Jellal przebrał się za Mystogana na tym turnieju na najlepszą gildie w fiore... Genialny pomysł. I najbardziej boję się spotkania Laxus'a z jego ojcem, który także ma swoją gildię w konkursie... Cóż za emocje ;D

ocenił(a) serial na 5
denniss

1-Zeref-najpotężniejszy czarny mag
2-Mystogan
3-Laxus

ocenił(a) serial na 10
Ajinur

Ja też polubiłem zerefa, w szczególności w Anime - bo w mandze jakoś tak mało ciekawie było ;d

ocenił(a) serial na 5
Artemisek

najlepsze jest to, że okazało się iż on nie był uśpiony tylko po przez pewne dobre cechy, które nabył nie mógł używać pełnej magii, teraz aknologia po prostu zniszczy wysepke fairy tail, hades zawalił sprawę równo!!!

ocenił(a) serial na 10
Ajinur

a ja najbardziej lubię Happy'ego ;d Jak tu ktoś wspomniał - jest kotem, jest niebieski i ma skrzydła! ;d
Najlepszy był malutki Happy z retrospekcji ;p
Dalej lubię Jelalla, Canę, Gajella i Levy - uwielbiam ich ;d Jellal to interesująca postać, która wprowadziła fajne zamieszanie i akcję. Canę lubię za jej skłonności do alkoholu i charakter ;) A Gajeel i Levy koksą! Szczególnie razem. ;p
Nie wymieniłem głównych postaci, czyt. Lucy, Natsu, Gray i Erza, bo to chyba oczywiste ;)

ocenił(a) serial na 5
denniss

Gajeel i Laxus
Uwielbiam tych panów. <3

ocenił(a) serial na 9
denniss

Juvia ♥
Wendy i gang "lateksowych dup" ♥
Erza , EvaGreen, Mirajane ♥

No i oczywiście Aquarius i Virgo :D ♥ (teksty i podteksty tych "gwiezdnych duchowych dziewoj" mnie rozbrajają . ) :D

Silverfox_2

uwielbiałam juvię, dopóki była tajemniczą, złą kobietą. xd teraz moim zdaniem jest dość żałosna... -.- ok, może się kochać z grayu i jest to słodkie, bo do siebie jak najbardziej pasują, ale bez przesady!
wendy urocza <3 ale o co chodzi z "lateksowymi dupami? : o xd
erza - zaje*ista, evy nie trawię.
a co do gwiezdnych duchów masz zupełną rację, wszystkie są rozwalające : D

ocenił(a) serial na 9
denniss

@dennis
http://media.animevice.com/uploads/1/18405/530979-wendy_joins_them.png

;D

Silverfox_2

Haha < 3 przypomnij mi, kim są panowie z tyłu? : O xd
kurcze, muszę nadrobić dobre 50 odcinków, bo się strasznie opuściłam... : c

ocenił(a) serial na 9
denniss

"Evil Jiggle Butt Gang" Złodzieje, którzy chcieli ukraść złoto z pociągu strzeżonego przez Natsu Lucy i Wendy ( ochrona w ramach zlecenia w jednym z odcinków) Udało im się odizolować wagona wraz z Wendy xD to wpadli na plan że ją uprowadzą, Wendy stwierdziła że nie są źli i że ich nawróci na dobrą drogę po tym jak stwierdzili że jest cudowna i wspaniała ( miał to być podstęp by przekabacić Wendy na ich stronę by im pomogła w przewiezieniu łupu) ...itp idt. Koniec z końcem Wendy została ich bóstwem i w imię przymiera nosić lateksowy kostium i się wypinać xD Calra była zniesmaczona i miotały nią torsje na widok tych kostiumów xD Evil Jiggle Butt Gang na szczęście to nie jedno odcinkowi bohaterzy przewijają się nadal w odcinkach. Miłego nadrabiania. :)

Silverfox_2

Haha, widzę, że baaardzo dużo opuściłam : O
kurcze, zrobiłeś mi smaka, więc zaraz się a to zabiorę.: )
dzięki, dzięki, a ty jesteś na bieżąco? : >

ocenił(a) serial na 9
denniss

oczywiście ze tak :)

Silverfox_2

mhm, jak mogłam pomyśleć inaczej xd
jak pierwsze dni szkoły? : D

ocenił(a) serial na 9
denniss

oj oj ja już nie w wieku szkolnym :)

Silverfox_2

o łał, wybacz, ale nie sądziłam, że nie znajdę (prawie) żadnych osób w moim wieku : ooo
a więc w jakim? : >

ocenił(a) serial na 9
denniss

3 z przodu :)

Silverfox_2

to sporo, jak na wielbiciela (jak by nie patrzeć) anime dla dzieci : > nie mówię, że to źle : D
mi do skończenia szkoły brakuje 2 lat : d

ocenił(a) serial na 9
denniss

Każdy jest dzieckiem . Ponad to, nie pozwoliłbym oglądać swoim dzieciom anime - jak to nazwałaś "dla dzieci" ; gdzie występuje : nadużywanie alkoholu, ekshibicjonizm, sadomasochizm, różny rodzaj fetyszu, przejawianie zachowań agresywnych i duża dawka podtekstów erotyczno -seksualnych, które prezentuje to anime "dla dzieci" ;-) To tak jakby powiedzieć że "American Pie" to komedia "dla dzieci" hahahaha ;-)

Silverfox_2

Fakt, fakt, dużo przeoczyłam : p
ale jeszcze nie patrzę na to w ten sposób. : D chodziło mi raczej o to, że akurat to anime jest dość dziecinne xd ale nie mówię, że to źle, czy coś : D

ocenił(a) serial na 10
denniss

Oczywiście, że Natsu i Lucy ;333

ocenił(a) serial na 10
Evangelyne

Moja ulubiona postać to Gildarts

Rybek17

Dopiero co zaczęłam oglądać i anime wkręciło mnie na maksa! :)
Jestem dopiero na 34 odcinku ale walczę dzielnie i już zdążyłam sobie powybierać ulubione postacie :)

Happy, oczywiście, kocham koty, a niebieskie ze skrzydłami to już w ogóle :D
Grey, nie wiem, ale od początku przypadł mi do gustu, a jego ciągłe rozbieranie się jest super zabawne
Ostatnio też Juvia, zwłaszcza Juvia+Grey, są uroczy :) Chociaż ja chyba bardziej kibicuję Grey+Lucy, chociaż wątpię, żeby to kiedykolwiek miało miejsce ;)
Widzę, że większość jednak woli parę Lucy+Natsu ;)

ocenił(a) serial na 9
denniss

Erza i tyle w temacie.

ocenił(a) serial na 9
Mailo91

Teraz po obejrzeniu wszystkich odcinków do ulubionych postaci dodaję Natsu i Mirajane.

denniss

Oczywiście Mystogan. Czy jak tam powinno lecieć to jego imię, nieważne.

ocenił(a) serial na 9
denniss

Zdecydowanie Lucynka! :D Ale z babek uwielbiam jeszcze epicką Erzę i Canę! :D
A z facetów to moim numerem jeden jest boski Laxus! *.* Kocham również Gajeela no i oczywiście Natsu! :D

ocenił(a) serial na 8
denniss

Jellal :D i oczywiście cała reszta:D

ocenił(a) serial na 10
denniss

Erza :) i Happy :)

denniss

Co za pytanie. Oczywiście, że Natsu :) Zobacz kim jesteś z Fairy Tail: http://quizz.pl/#!/quizy/quiz/quiz-kim-jestes-z-fairy-tail-5-mozliwosci

denniss

Jestem dopiero na 17 odcinku, ale uwielbiam Graya. Jest świetny. ;P

denniss

Mystogan, frosch i happy. Jeszcze Lily tam ujdzie, pozostali są mi obojętni albo ich nie lubię(albo nawet nienawidzę).

ocenił(a) serial na 8
denniss

Ja bardzo lubię Gajeela, Lily'ego, Lyona, Elfmana, Freeda, Bickslowa, Erzę, Jellala (bo ma czadową magię), Lucy... Ze złoczyńców to Erigor... No i w sumie tyle. Reszta jest mi całkiem obojętna :P Pewnie by się paru jeszcze znalazło, ale przewinęło się tyle postaci przez ten serial, że ciężko ogarnąć :D

denniss

Krótko i na temat: Natsu jest prze-koksem :D