PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=621252}
7,1 6,0 tys. ocen
7,1 10 1 5986
6,6 11 krytyków
Evil Genius
powrót do forum serialu Evil Genius

Ciekawy dokument

ocenił(a) serial na 6

Napad na bank omawiany w tym serialu dokumentalnym jest ciekawy poprzez sposób przeprowadzenia i to co działo się później. Serial jednak jest co najwyżej dobry ponieważ wydaje mi się, że jest za długi przez co akcja jest za mocno rozciągnięta i chwilami jest zwyczajnie nudny. Mimo wszystko warto obejrzeć.

ocenił(a) serial na 7
Vinoo

To samo odnioslem wrazenie ! Mogli spokojnie zamknac w dwoch odcinkach a tak mocno przeciagali z pewnymi zeznaniami

ocenił(a) serial na 7
Vinoo

CIekawy serial, historia nieprawdopodobna.
Pierwsze 3 odcinki ogladalem z wiekszym zainteresowaniem a ostatni odcinek troche mnie rozczarowal.
Moze spodziewalem sie rozwiazania zagadki?
Calosc oceniam na 7/10.

wujaniek

Czyli nie ma co oglądać bo zagadka nie zostala rozwiazana. Nie uwarzasz ze to spoiler?

ocenił(a) serial na 5
Vinoo

MOZLIWE SPOILERY

Dla mnie dokument tez za dlugi i momentami nudny, juz sie czasami nie dalo sluchac tej Marjorie. Koniec tez rozczarowujacy, bo po pierwszym odcinku mialam nadzieje, ze dowiem sie jaka byla cala geneza tego napadu na bank.

Dziwi mnie, ze tytul dokumentu to "Evil Genius". Moim zdaniem z geniuszem ten plan nie mial nic wspolnego. Podczas tych wywiadow i w narracji powtarzane jest ciagle jaka Marjorie jest inteligentna... Serio? Bo umie sie wyartykulowac? Geniusz to by byl jakby udalo im sie uniknac wiezienia i zdobyc jakas kase a nie marne 8 tysiecy dolarow :-) Spodziewalam sie wytlumaczenia, czemu ta bomba nie byla atrapa. Caly plan wydaje sie byc przypadkowy, nieprzemyslany... zadnego "mastermind" tam nie dostrzegam. 4 godziny ogladania i nic z tego nie wyniklo :-)

ocenił(a) serial na 4
lunami

Dokładnie - nigdzie nie widać tego całego geniuszu. Okazuje się, że nawet sama bomba to nic szczególnie skomplikowanego. Wszystko to wygląda jedynie jako wytwór umysłów niezbyt stabilnych psychicznie, z główną bohaterką na czele.

Jej jazgotania nie dało się już słuchać, nie mówiła nic ciekawego ani sensownego, typowe wynurzenia kogoś z zaburzeniami psychicznymi.

Dokument można by zamknąć w półtorej godziny i nic by na tym nie stracił.

ocenił(a) serial na 8
keeveek

Ja natomiast mogłabym jej "jazgotania" słuchać i słuchać ;) Sama mam ChAD, a przebieg Marge jest bardzo podobny do mojego. Byłam w szoku jak bardzo ja sama reaguję na podobne sytuacje i jak się wtedy wypowiadam oraz co robię. Wiadomo, że dla zdrowego człowieka tego jej skrzeku jest zdecydowanie za dużo :D Mało kto potrafi to wytrzymać :)