PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=672390}

Eksperymenty Derrena Browna: Apokalipsa

Derren Brown: Apocalypse
2012 -
7,4 362  oceny
7,4 10 1 362
Eksperymenty Derrena Browna: Apokalipsa
powrót do forum serialu Eksperymenty Derrena Browna: Apokalipsa

Cały film tak jak w temacie to niesamowite przeżycie, na pewno odmieni życie nie jednego człowieka. Brown robi świetną robotę, gratulację!

ocenił(a) serial na 10
szkuciok91

No Brown to mistrz, niesamowicie inteligentny koleś, ale zawsze się zastanawiam czy jego programy nie są wyreżyserowane i pewnie z conajmniej połowa w mniejszym lub większym stopniu jest ... a co do tego programu nie zdziwiło Cię że nie próbował uszkodzić żadnego zombiaka? Ja gdyby nastąpiła apokalipsa zombie to bym się na nich wyżywał

kryszti

Derren Brown na początku z 9 tyś ludzi wybrał tylko jednego robiąc im testy. Więc zapewne wziął pod uwagę nie tylko to czy osoba jest bardzo podatna na hipnozę (mało było hipnozy, tylko do snu i utraty pamięci) czy też z negatywnymi cechami do zmiany, ale też patrzył na to czy osoba będzie agresywna i czy nie uszkodzi jakiegoś aktora. Mnie zastanawia czy Derren był świadomy ryzyka, że ta osoba mogła się nie nawrócić i po prostu walczyć o życie samolubnie, wtedy cały potężny nakład pracy i finansowy poszedłby z dymem.

ocenił(a) serial na 10
astro91

Nie musisz mi nic tłumaczyć mam nawet książkę Darrena Browna "sztuczki umysłu". Samolubność to jeszcze nic gdybym ja uwierzył że naprawdę jest apokalipsa zombie to z pewnością starałbym się zabić niejednego... dlatego też nie wiem czy do końca w to wierzyć, w każdym z nas tak naprawdę siedzi morderca... wiem że wszystko co robi Darren jest w stu procentach możliwe i że jest wielu którzy potrafią "czytać" ludzi nasz umysł jest zdolny do rzeczy których sobie nie wyobrażamy ale praca nad tym aspektem bardzo trudny. Myślę poza tym że nie jeden jego plan się nie powiódł tylko po prostu tego nie emitowali

Polecam ogólnie wszystkie jego "programy pełnometrażowe"

kryszti

Brown to manipulant...program zrobiony dla kasy tak jak wszystkie jego show...jeśli ktoś wierzy że główny bohater nic nie wiedział i szedł po sznurku to jest to sukces Browna bo manipulacja się udała a on zarobił kasę...nikt nie wyda kupy kasy na takie przedsięwzięcie nie mając pewności że się to zwróci a zwróci się kiedy będzie sukces a ten z kolei gwarantuje tylko wyreżyserowanie tego od początku do końca...nie mówiąc już o mega zadośćuczynieniu dla tego kolesia, który na pewno mógłby liczyć na super kasę za manipulację, hiponozę, pozbawienie wolności i narażenie na mega stres...człowiek to nie szczur którego można wrzucić do labiryntu bez jego wcześniejszej wyraźnej zgody...pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
dongwidon

Wątpię żeby ktoś ślepo wierzył we wszystkie jego "magiczne sztuczki" ale jest to niezwykle inteligentny człowiek i większość z tego co robi jest możliwe. Mi ciężko w to uwierzyć, ale z drugiej strony to nie mogę tego do końca wykluczyć, naprawdę ludzie są prości nawet ja to widzę, manipulacja niektórymi idiotami to błahostka. Owszem człowiek ma sobie wiele ze szczura, mózg szczura i człowieka różni się jedynie korą przedczołową