PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=141654}

Dziwne przypadki w Blake Holsey High

Strange Days at Blake Holsey High
2002 - 2006
7,6 4,4 tys. ocen
7,6 10 1 4430
Dziwne przypadki w Blake Holsey High
powrót do forum serialu Dziwne przypadki w Blake Holsey High

4 seria na jetix!

ocenił(a) serial na 10

Napisałam mejla do jetix. Zapytałam czy i kiedy będzie emitowana 4 seria BHH :) Napisali, że 4 seria będzie we wrześniu :) Nie mogę się doczekać ( w zasadzie, to już widziałam, ale po angielsku :P)

LittleGos

AAAAAAAAAAAA!
Jesteś boska, jetix jest boskie, BHH jest boskie... ;D
Kurcze, spodziewałam się, że będzie trzeba się ograniczyć jedynie do wersji angielskiej a tu taka niespodzianka... Zwłaszcza, że w krajach anglojęzycznych 4 seria była 28 stycznia dopiero. Szybko, naprawdę.

Dzięki za wiadomość na forum, podbudowałam się psychicznie :P

ocenił(a) serial na 10
Bellona

Ach... :) Wiem, że jestem boska :) Myślałam już, że nie odpiszą :D Czekałam jakiś miesiąc na odpowiedź ;p

LittleGos

Nie ma się co cieszyć, 4. seria jest ostatnia. Składają się na nią tylko trzy odcinki, zatytułowane „Strange Days at Blake Holsey High: Conclusions”. Zostały wyemitowane w Ameryce 28 stycznia 2006 roku jako jeden, trwający ponad godzinę, film. Wyjaśniają się w nim najważniejsze wątki z całego serialu, prawdziwe osobowości postaci itd. Jak pamiętamy, 3. seria kończy się w momencie, kiedy Josie cofa się w przeszłość do 1987 roku i kradnie Victorowi kulę Quigong, co powoduje, że szkoła została zamknięta – od tego właśnie zaczyna się akcja „Conclusions”. Jako niecierpliwy fan serialu obejrzałem sobie oryginał, jeśli ktoś jest po 3. serii i nie może się doczekać zakończenia, a koniecznie chce je poznać, to zapraszam na angielską Wikipedię: http://en.wikipedia.org/wiki/Conclusions_%28Strange_Days_at_Blake_Holsey_High%29 . [en.wikipedia.org/wiki/C...] Aby przeczytać tę stronę wymagana jest dobra znajomość angielskiego oraz znajomość trzech poprzednich serii.

Pottero

Zdaje sobie sprawe, że czwarty sezon jest ostatni i zdążyłam się z tym przez pół roku pogodzić - zważywszy, że też miałam przyjemność oglądać ją bodajże koło lutego, jeszcze przed emisją trzeciej serii w Polsce ;) Na forum angielskim natomiast czytałam o petycjach, które piszą do autorów o wznowienie BHH [co nie zmienia faktu, że to niewiele da - nie chce tu za wiele zdradzać, ale poprostu nie da się nakręcić BHH w tym samym miejscu co poprzednio]..

Jeśli chodzi o streszczenie - lekko nieskładnie, ale na tym forum napisałam już jak niektóre wątki się zakończą. Nie lubie natomiast tematu o serialu na wikipedii, jak ktoś koniecznie chce przeczytać streszczenie po angielsku to polecam poprostu udać się na oficjalne angielskie forum [swoista encyklopedia wiedzy] - tam znajduje się pare opisów. Dodam tylko, że moja znajomość angielskiego nie jest na poziomie CPE a nie miałam problemu ze zrozumieniem tekstu...

Bellona

Nieskładnie, bo nie chcę niczego zdradzać :). Co tu dużo mówić: ze słuchu nie radzę sobie najlepiej, więc z ostatnich odcinków rozumiałem tylko co niektóre zdania, ale ogólnie wiem, o co chodzi. Ta strona pomogła mi to nieco lepiej sobie ułożyć, chociaż do teraz nie jestem przekonany, czy wszystko do końca skapowałem.

Rówież uważam, że kręcenie kolejnych serii byłoby trudne i robione na siłę, scenarzyści musieliby się nieźle nagłowić nad tym, jak ściągnąć całą paczkę z powrotem do Blake Holsey High (jak tą szkołę w ogóle ponownie otworzyć? trudna sprawa, bo nie do końca rozumiem, dlaczego została zamknięta) i wymyślić coś na tyle ciekawego, żeby wciągnęło tak jak cztery pierwsze serie. Może kiedyś nakręcą „Strange Days at Blake Holsey High: Reunion” czy coś takiego, popularne i lubiane seriale często doczekują się jednego czy dwóch odcinków w takim stylu. W każdym bądź razie, wielka szkoda, że to już koniec – to był serial, który naprawdę dobrze się oglądało, trudno będzie sobie teraz znaleźć coś innego do ramówki.

Pottero

Warto też dodać, że musiałoby z tego serialu powstać typowe romansidło, zważywszy, że cały element fantastyczny nie miałby prawa się już dziać [szczególnie po ostatniej scenie z udziałem A.].
Raczej nie będzie kontynuacji. A szkoda.. :(

Bellona

To jest właśnie problem, bo największy niedosyt pozostawia właśnie niedokończony wątek Josie-Vaughn, stąd też konieczność kontynuowanie go, co w efekcie, jak powiedziałaś, zrobiłoby z „Blake Holsey High” jakiś romans dla nastolatków. Teraz możemy sobie gdybać, bo może Josie ostatecznie zdecydowała się na Lucasa (który, notabene, wyglądał w „Conclusions” jak przygłup z lat 70.)? W każdym bądź razie to chyba nie ten temat, tak więc przeniosłem się do „Mojego podsumowania 4. serii”, w którym to temacie zaczęto już na ten temat rozmawiać.