W tym programie skupimy się na dziwacznych potrawach oraz osobliwych postaciach, jakie można spotkać tylko w Ameryce. Od tradycyjnych dań i przepisów przekazywanych sobie przez emigrantów z pokolenia na pokolenie, do najbardziej niewiarygodnych innowacji kulinarnych. Ten kraj to nie tylko tygiel kulturowy, ale też wielki garnek, w którym... W tym programie skupimy się na dziwacznych potrawach oraz osobliwych postaciach, jakie można spotkać tylko w Ameryce. Od tradycyjnych dań i przepisów przekazywanych sobie przez emigrantów z pokolenia na pokolenie, do najbardziej niewiarygodnych innowacji kulinarnych. Ten kraj to nie tylko tygiel kulturowy, ale też wielki garnek, w którym mieszają się smaki z całego świata. Może to być aligator z rusztu w stylu Cajun, kurza krew pita z kieliszków na farmie nieopodal Seattle, czy owczy ozór podawany w drogiej restauracji w Bostonie. Ameryka jest niewyczerpanym źródłem dziwactw. I któż mógłby z większym znawstwem odsłonić przed nami ich tajniki, jak nie sam Andrew Zimmern, mistrz kulturowych kulinariów! Nowoczesne połączenia smaków, które zmieniają nasze podejście do jedzenia, oraz tradycyjne, niezmienne receptury – "Dziwaczne potrawy Ameryki" to program, w którym nie wytyczamy sobie żadnych granic. Nieważne - pieczone gołębie w Teksasie, czy jagnięce móżdżki w San Diego – Andrew nie odmówi sobie żadnego smaku. czytaj dalej