Jest, zgadzam się. Ale spotkałem się ze zdaniem ludzi że to wszystko jest jakiś szwindel, że jest to reżyserowane, aczkolwiek ciężko mi uwierzyć że faktycznie jest ale również ciężko uwierzyć w to co on robi. A to chodzenie po wodzie to w ogóle przegięcie:)Skoro on potrafił wprowadzić ludzi w tą, nazwijmy to iluzją, to nasuwa się pytanie co do cudu Jezusa, który również chodził po wodzie. A może mamy do czynienia bardziej z jakąś technologią, ku czemu bym się bardziej skłaniał. Nauka coraz więcej potrafi wyjaśnić i otwiera nowe możliwości, sprawia że fiction staje się science:)
Zgadzam się z przedmówcą. Może to sprawka jego butów, w których z resztą robił słynne krzesełko na jednej nodze
Krzesełko to nie sprawa butów , tylko stelaża w spodniach , juz nawet w polsce to wykorzystuja . Co do chodzenia po wodzie były przpuszczenia o umieszczeniu plexi na wodzie.
Co nie zmienia faktu ze ogromna czesc jego iluzji , jest niewytlumaczalna. Najbardziej mnie rozwaliło gdy ożywił motyle :P
Polecam tez przeczytac to:
http://kodczasu.pl/printview.php?t=2671&start=0&sid=e5f780893d33af7426ae6a17c34c bd97
Niektóre rzeczy da się wyjaśnić, ale nie wszystkie. Co powiecie w takim razie np. o tym jak połyka łańcuszek i wyciąga go potem przez skórę na brzuchu?? było widać dokładnie jak ten łańcuszek stamtąd wychodzi. Albo we wczorajszym odcinku, dziewczyna przyłożyła dłoń do pleców Dynamo, on podniósł koszulkę i na jego klacie było widać jej dłoń, wyglądało to jakby ona była w środku brzucha i próbowała przejść przez skórę. Kto to potrafi wyjaśnić, chętnie się dowiem. Bo według mnie to nie jest żaden prosty trik.
Ja myślę że te triki które da się wyjaśnić, to się da, ale te rzeczy które on wyprawia ze swoim ciałem, np. wygięcie palca, wyciąganie łańcuszka z brzucha itd. potrafi zrobić dzięki jakiejś mocy która posiada, być może to jest do nauczenia, być może jest inaczej zbudowany, może jego choroba ma coś z tym wspólnego, przecież ma nieuleczalną chorobę jelit, przez co zresztą jest taki chudziutki. Zaskakuje mnie także to co robi z kartami, oczywiście zgadywanie tego jaka kartę ktoś pomyślał może być całkowicie ustawione, ale kiedy trzyma talie kart, nagle ruszy dłonią i karta ze środka ot tak wyskakuje z talii, to nie może być sprawa zwykłych żyłek czy niewidocznych nitek. On robi to bardzo zręcznie i wygląda to realistycznie. Na YT jest też filmik gdzie Dynamo lewituje siedzącą na krześle Lindsay Lohan. Przejeżdża ręką pod jej tyłkiem by pokazać że nic jej nie podnosi, prócz jego własnej siły woli :) To samo z ta gitarą oparta na krzesłach. kiedy zabiera jedno krzesło kamera dokładnie to filmuje, zjeżdża pod gitarę i widać że nic jej nie podtrzymuje. To samo z telefonami. Ułożył kilka telefonów w takiego 'pieska'. Telefony opierały się o siebie tylko kantami a reszta zwisała sztywno w powietrzu. Myślę, że on potrafi władać materią nieożywioną, siłą woli sprawia że dany przedmiot robi to co on chce, np. wisi lub opiera się w niemożliwy fizycznie sposób.
Aha, i jeszcze wierzę że potrafi wsadzić rękę w szklana gablotę i wyciągnąć z niej biżuterię. Wszystko jest nagrane jednym ujęciem, a że jest to szkło to gdyby była jakaś dziura w nim to na pewno byłoby to widać, a Dynamo wkłada tam rękę a kiedy wyciąga odsłania całe szkło i nic nie widać.
wydaje mi się, że wszystkie rzeczy nie są wyreżyserowane, bo widać gołym okiem szczere zaskoczenie na twarzy ludzi...
Mi się natrętnie nasuwała myśli że mogła tu być zastosowana zasada dezinformacji - część sztuczek wyreżyserowana z podstawionymi ludźmi, część prawdziwe sztuczki, ale... I want to belive!
Dopóki nie przyjedzie do Polski i nie zobaczę tego na własne oczy, będzie 8 ;p
Zgadzam się z @maciohindan, dopóki nie zobacze na własne oczy, nie uwierze. Ale cholera, koleś coś w sobie ma :D Np te telefony w butelkach :D W jednym odcinku miał "pokazać" jak on to robi to tylko powiedział "muszę zmniejszyć telefon i wrzucić go do butelki" po czym wziął ajfona od laski i w dłoniach zmniejszył go do rozmiarów gumki do mazania, wrzucił do butelki i w butelce go powiększył. NO KURNA JAK ON TO ROBI :D