Uwaga! Co wy na to, żeby zorganizować osobisty, filmwebowy ranking na najlepszą, najromantyczniejszą, najbardziej udaną i w ogóle naj... fikcyjną parę? Wyniki podliczę dokładnie za miesiąc, tj. 9 maja 2009.
Każdy może wybrać 2 pary :)
Ja zacznę, skoro już się wysiliłam, żeby wyjść z inicjatywą :)
1. Elizabeth Bennet i Mr. Darcy
2. Romeo i Julia
Wasza kolej :)
Ja mam dwie takie NAJ.. pary, nie potrafie wybrać , dlatego tez obie stawiam ex equo na 1 miejscu:
1. Elizabeth Bennet & Mr. Darcy oraz John Thorton & Margaret Hale (Północ Południe).
Jakoś mało propozycji, ale sama się od jakiegoś czasu zastanawiam na najromantyczniejszymi parami filmowymi i niewiele mi przychodzi do głowy.
Może...
1. Kmicic i Oleńka
2. bohaterowie z filmu pt."Łzy w deszczu", których imion nie pamiętam (chociaż film 20 lat temu bardzo mi się podobał!).
Wygląda na to, że większość filmów jest niezbyt romantyczna!
Elizabeth Bennet & Fitzwilliam Darcy
Elinor Dashwood & Edward Ferrars
ale obie pary tylko i wyłącznie z miniseriali BBC
1. Mr.Darcy i Elizabeth Benett
2. Patrycjusz i Katarzyna ( chodzi mi o postacie z zakochanej złośnicy czyli Patricka i Kat)
1.Mr.Darcy i Elizabeth Benett
2. Rahul i Anjali(postacie z filmu bolly, których grają w różnych filmach przede wszystkim Kajol i SRK) Proszę się tylko nie śmiać i nie krytykować. Dziękuje za wyrozumiałość.
1. Ariana von Gotthard i Capt. Manfred Von Tripp ( oglądał może ktoś ten film? To jest film "Pierścionek" , jest napisany na podstawach powieści Danielle Steel, ale różni się od książki nawet bardzo, są w filmiepodobne motywy)
2. Fitzwilliam Dracy i Elizabeth
1. Lucy Honeychurch & George Emerson (E.M.Forster "Pokój z widokiem")
2. Lizzy Bennet & pan Darcy
Elizabeth Bennet i Mr. Darcy(no to już wiadomo kto wygra)
i...
no nie wiem
oni jeszcze raz...
nie no może ktoś tam by sie znalazl, ale musialabym pomyslec, a i tak E.B i Mr.D. biją ich o głowe(tak się mówi?)
Lizzy i Darcy,Katarzyna i Arnaud de Montsalvy(w moim avatarku),Madeline i Orry Main,Lea i Fransois Tavernier z Niebieskiego roweru,Scarlett i Rhett.Nie wszystkie pary są wzorem romantyzmu,ale to moje top five ulubionych par.
Na pewno Elizabteh Bennet i pan Darcy:)
A druga, hm... może...Tristan i Izolda;)
1 . Marianna Dashwood i Willoughby :) z Rozwa. & Roman.
2. Annie Elliot i kapitan Wentworth z Perswazji.
1.Rett Butler i Scarlett O Hara
2.Mr Darcy i Elizabeth Bennet - wersja BBC
3.Edward Rochster i Jane Eyre - wersja BBC
4.John Thornton i Margaret Hale - wersja BBC
1.Pan Darcy i Elżbieta Bennet
2.Elinor Dashwood i Edward Ferras
Tylko Jane Austen może stowrzyć takie idealne, naj... pary.
Elizabeth Bennet & Mr Darcy
Anne & Gilbert
Tristan & Izolda
Rose & Jack (Titanic)
1. Lizzy i Darcy ( zawsze na I miejscu)
2. Heathcliff i Katarzyna
3. Jack i Rose
4. Scarlett i Rhett
5. Allie i Noah ( Pamiętnik)
6. Tatiana i Aleksander ( Jeździec miedziany)