PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94309}

Drużyna "A"

The A-Team
1983 - 1987
7,5 41 tys. ocen
7,5 10 1 41069
7,3 11 krytyków
Drużyna "A"
powrót do forum serialu Drużyna "A"

UROCZYSCIE OGŁASZAM ZE OD MARCA W TV OKEY BEDZIE WYDWANA DRUŻYNA A

TUTAJ DAJE LINK DO ZDJECIA Z PISMA Z REKLAMĄ I ZAPOWIEDZIĄ SERIALU

http://fotoo.pl/hosting-zdjec/links/druyna-a/

ocenił(a) serial na 10
JohnHaniballSmith2007

a tvokey z trzecia planeta kosztowal niecale 4 zeta

JohnHaniballSmith2007

Za rok się dowiemy, pewnie kolejna ankietka ;) Swoją drogą powinni dać od razu całość do sprzedaży, za powiedzmy 200zł ;)

goofy3

wtedy albo nikt by nie kupował gazety przez kolejny rok, albo nikt by nie kupił DVD bo nie chciałoby się wydawać na raz 200 zeta :)

ocenił(a) serial na 8
JohnHaniballSmith2007

Jak zobaczyłem dziś w TV rekalame TV Okey z "Drużyną A" to nie wierzyłem własnym oczom, objezdziłem całe miasto i dostałem ostatni egzęplarz. Wg. mnie wydanie jest bardzo przyzwoite są do wyboru napisy (lektor jest nędzny), mogliby dawać po 2 odcinki na płytę, dla mnie mogą emitować druzynę A nawet przez 2 lata a będę to kupował :D

JohnHaniballSmith2007

a ja dzisiaj kupiłem ok godziny 13, bez żadnych problemów , też myślałem że nie ma już, a tu patrze i z siedem egzemplarzy jeszcze zostało :) No i chyba zaczne to kupować, nie ma to jak The A-Team na DVD :D

ocenił(a) serial na 10
Michu_4

Jak jeszcze ktoś nie widział reklamy w TV to tutaj można sobie obejrzeć :)
http://youtube.com/watch?v=b5F77NrqFGQ

JohnHaniballSmith2007

Shit, zapomniałem kupić. Wiecie może czy TV Okey w jakiś większych ilościach idzie do zwrotów na takie stoiska dworcowe z płytami nie sprzedanymi i czasopismami?

ocenił(a) serial na 7
Sub_Zero

Generalnie były zwroty, babka w kiosku we wtorek powiedziała, że to nigdy się nie rozchodziło i była cholernie zdziwiona jak poszło wszystko już pierwszego dnia. Później przeszukałem 2 Empiki i z 8 kiosków i nie mogłem znaleźć, jednak szczęśliwie w czartek w jednym jeszcze dostałem. Można poszukać na Allegro, ale widzę, że zdzierają tam ostro.

użytkownik usunięty
JohnHaniballSmith2007

Kupiłem TV Okey z płytą w poniedziałek. Odcinek pilotażowy ciekawy jest, zobaczymy po ile odcinków będą na płycie wydawać.

Wszystkie odcinki są ciekawe! Może niektóre trochę mniej, ale zawsze coś się w nich dzieje. Podobno mają być po 2 odcinki na płycie ( wiem, bo emaliowałam do gazety i tak mi odpisali ). A jutro ma być z pudełkiem!

alex_78

I jak, dostaliście nowy numer? Na mnie czekał odłożony, ale kumpel miał spore problemy żeby dostać, chyba z 10 kiosków odwiedził, a w końcu w markecie dorwał. A był chyba ok 10, więc nie tak późno...
Pozdro

goofy3

Ja byłam rano o 7.00 w sklepie w którym zawsze kupuję gazety. Rozglądam się po półkach, a tam nie ma TV Okey z Drużyną A...

ocenił(a) serial na 7
goofy3

Ja dorwałem w trzecim kiosku tak przed jedenastą.

JohnHaniballSmith2007

Hehe, jednak dostałem pierwszy numer TV OKey... dzisiaj :D Koleś miał w kiosku Ruchu na wystawie wśród innych gazet dwa egzemplarze z widoczną ceną 1,95 zł i kupiłem... choć koleś powiedział, że gazetki nie ma, dopiero jak mu wskazałem gdzie ona jest to zajarzył i myślał, że chodziło o nowy numer, który od razu zszedł.

ocenił(a) serial na 10
Sub_Zero

Ok, dwa numery już mamy :) Mam takie jedno zastrzeżenie co do wydawania tych płyt DVD i ciekawy jestem waszego zdania na ten temat. Skoro plastikowe pudełko ma wychodzić co 2 tygodnie to co mam potem robić z tymi kartonowymi opakowaniami, w których co tydzień będą pakowane płyty ? Przecież chyba tego nie wyrzucę, bo wygląda to fajnie (inny wzór okładki niż w plastikowym pudelku), zresztą płaci sie za to jakiś tam procent pieniędzy przy kupowaniu TV Okay ;) No nie wiem już ale co wy będziecie robić z tym kartonowym etui ? Ja na razie schowałem do środka do pudelka plastikowego i pewnie dalej też będę tak robić no ale ogólnie dziwne to będzie.

Axel

Heh, zrobiłem tak samo ;) mogliby dawać co drugi numer dwa odcinki w pudełku, ale wtedy ludzie by nie kupowali... A zresztą czepiamy się szczegółów ;)
BTW, powinni też wydawać TV Okey bez DVD, w końcu nie każdy chce płytę, a tylko sam program.

ocenił(a) serial na 10
JohnHaniballSmith2007

Ja narazie sobie odlozylam na polke z plytamie DVD te kartonowe pudeleczko. ciesze sie,ze mozna dostac w tygondiu ten program tez, jako ze to program na caly przyszly tydzien jest, bo jak mnie nie bedzie w poniedzialek w Polsce ktoryms razem to nikt mi tego nie kupilby ... W sumie nie ma cos sie czepiac szczegolow, wazne,ze ktos wpadl an genialny pomysl wydania "Drużny A" na DVD. A juz zwatpilam, powtarzali wszystkie chyba seriale,a tego nie. A zreszta nawet jakby powtarzali, to jak ktos slusznie zauwazyl, nie ma sie czasu na sleczenie przed tv, rzadko co daja w takich porach gdzie bywamy w domu, chyba tylko 'Wlatcow moch', reszte to jakos w srodku dnia ... wiec takie wydania DVD to prawdziwa gratka dla fanow.

Zolza

Wiecie kiedy wyjdzie kolejny, w końcu za tydzień mamy poniedziałek wielkanocny, więc wszystko pozamykane, może być w piątek lub wtorek, ma ktoś jakieś info? w kisoku nie wiedzą :(

ocenił(a) serial na 10
goofy3

Goofy mam ten sam problem, wydaje mi sie ze we wtorek wydadza nowy, aczkolwiek najlepiej jakbys napisal do Amercomu, oni Ci napewno powiedza ;)

Dzis swietny odcinek - Dzieci z Jamestown. Co sądzicie o tym drugim?

użytkownik usunięty
Zeke

Także wydaje mi się że wyjdzie we wtorek po świętach ;)
Dzieci z Jamestown świetny odcinek... Tego drugiego nie pamiętam już za dobrze, wieczorem będę oglądał ;) Leci szybko ten czas już 3 numer, zanim się obejrzymy cała kolekcja będzie stała na półeczce! :D

ocenił(a) serial na 10
JohnHaniballSmith2007

Dzisiaj się trochę nabiegałem, bo w kilku kioskach w ogóle nie dostali TVOkey, a w innych już wyprzedane, szczęśliwie w jednym kiosku zostały jeszcze 2 egzemplarze.

BTW. W gazecie, na pierwszej stronie jest ankietka dot. następnego serialu po Drużynie A, ja bym bardzo chciał, aby następnym serialem było Miami Vice, a później Kojak ;)

iTemplar

A ja obchodziłem 14 kiosków i sklepy gdzie jest sprzedawana prasa i nic. Mam nadzieje, że gdzieś dostane.

PS. Jak wiecie gdzie można dosta egzemplarz w Lublinie to dajcie oznaki życia.

ocenił(a) serial na 9
kalefa

Polecam kioski gdzie np można się spodziewać że ludzie nie kupują takich gazet tylko prasę codzienną , ja np wstaje spokojnie o 11 i idę do kiosku na peronie Szybkiej Kolei który jest oddalony 2km ode mnie ,PS a pierwszy numer to kupiłem w środę :P

ocenił(a) serial na 9
kamilpiotr

aha jeszcze co do ANKIETY to polecam KOJAKa niesamowity serial chętnie oglądałbym w TV ale na pewno nie o 2 w nocy :| , aaa i jeszcze jedno czy można dostać jeszcze TV okey archiwalne z serialem "Partnerzy" ??

kamilpiotr

@kamil, napisz do awermedia, może jeszcze mają, jak nie to na allegro:
http://allegro.pl/search.php?string=partnerzy&category=20658

Co do ankiety to ja głosuje na Nieustraszonego :) Kojak jakoś tak średnio mi się podbał, wolę KITTa ;)

A co do dostępności, to mój kiosk mnie zawiódł, i nie odłożył, naszczęście mam jedno miejsce na innym osiedlu gdzie jeszcze 8(!!) egz mieli :)

kamilpiotr

A jakie filmy były jeszcze do wyboru?.......................

ocenił(a) serial na 10
alex_78

Zagłosować można na:

-Air Wolf
-Pogoda Dla Bogaczy
-Miami Vice
-Kojak
-Nieustraszony
-Will & Grace
-Magnum

Ja oddałem głos na Miami Vice ;)

ocenił(a) serial na 10
iTemplar

Ja glosuje na "Air Wolf" ponieważ ten serial nie był emitowany już od dawna w polskiej telewizji (leciał kiedyś na Polsacie w latach 90 oraz w 2000 roku na TV4). Również "Pogoda dla bogaczy" oraz "Willie & Grace" nie lecą już od wielu lat na żadnym polskim kanale. Pozostałe seriale emitowane były do niedawna w polskich stacjach, "Nieustraszonego" nawet nagrywałem na VHS, "Magnum P.I." leciał w 2007 roku a Miami Vice i Kojak lecą do dziś - "Miami Vice" leci na TVN Siedem codziennie od poniedziałku do niedzieli o 5:10 a "Kojak" na TVP1 także jakoś w tygodniu.

Generalnie najlepszym wyjściem jest glosować właśnie na te seriale, które nie lecą już od wielu wielu lat - tak jak to jest z "Drużyną A", która nie leci już od 10 lat w polskiej TV.

A tutaj link do zdjęcia z tą sondą z TV Okey:
http://tv.okey.glosowanie.na.seriale.na.dvd.patrz.pl/

kalefa

A ja byłam w mieście o 7.00 rano i już nigdzie nie było!
Kiedy szłam do jednego sklepu, przede mną szedł jakiś facet i niósł coś w ręce. Pomyślałam sobie, że jak wejdzie do sklepu do którego ja chcę wejść i kupi gazetę z filmem, to go chyba zastrzelę... Podeszłam bliżej, a tu się okazuje, że on już kupił gazetę z "Drużyną A" w kiosku!!!
Miałam zamiar podbiec do niego i wyrwać mu tą gazetę z ręki, ale jakoś mni to nie wyszło...
Muszę oglądać więcej "Drużyny A", to będę wiedziała...
Tylko jak? Skoro nigdzie nie można jej dostać...???

użytkownik usunięty
alex_78

Dla tych wszystkich co mają problemy z dostaniem gazety, proponuje żeby powiedzieli po prostu w jakimś sklepiku/kiosku, aby sprzedawca im odkładał, albo niech zamówi o numer więcej i odkłada... ja tak zrobiłem i zawsze na mnie czeka pod ladą ;)

Co do następnego serialu to głosuje na "Air Wolfa" chociaż wolałbym "MacGyvera" ;

alex_78

Alez nie martw się ja stałem po gazete z Druzyna A, a koleś pezedemna wykupił wszystkie 4. Myślałe, że mu łeb urwe.
PS. Nie wiecie gdzie można znaleś gazete z filmem w Lublinie ;/ byłem wszędzie i nie mogę znaleśc.

JohnHaniballSmith2007

Niestety nie wiem nic o Lublinie. Ale jeżeli tam nie możesz nic znaleźć, to co ja mam powiedzieć? Moje miasto jest dużo mniejsze... A czy wie ktoś może, czy taką płytę można przegrać i czy nie jest zabezpieczona jakimś czymś? ( nie znam się na tym...)

alex_78

Ja kupuję zawsze w tym samym miejscu i jak na razie nie mam z tym, problemów, w każdy poniedziałek o 6:20 płytka jest moja :-)

ocenił(a) serial na 10
JohnHaniballSmith2007

Witam

Taka sprawka . Ile w takim razie wyjda wszystkie odcinki druzyny A + Pudelka ? 500 zł okolo ?? Kupuje mi znajoma bo przebywam za granica i przedstawila mi koszty tak ze skoro w jednej gazecie 1 odcinek a w co 2 pudelko to place za pudelko 5 zl ??

Czy tez na 1 plycie DVD daja po 2 odcinki . Bardzo prosze o pomoc jak to wyjdzie calosciowo ... z gory dziekuje ...

buziakman

Kazdy numer kosztuje 4.95, w kazdym są 2odc, w co drugim numerze pudelko na 2plyty+plyta, gazet bedzie 49, bo jest 98odc, dokładny koszt to 239,55, bo pierwszy numer kosztował 1.95

pozdro

JohnHaniballSmith2007

w lublinie drużyne a dostać mozna w empiku,ktory jest na 3 pietrze galerii centrum. tam do srody co tydzien nie powinno byc problemu z kupnem. Czasem tez jest w leclercu na zana.

pozdro

ocenił(a) serial na 8
barnabes

Dajcie spokój... W łodzi ciężko kupić... Na mojej trasie od domu, na uniwerek objeżdżam wszystkie kioski i nie mogę dostać... Babki w kiosku mi mówią, że dostają raptem kilka sztuk, które schodzą od razu... Drugi numer musiałem kupić na allegro w Amercomie :/ Generalnie wydanie super, ja jako dziecko siedziałem przy TV i się wpatrywałem jak w obrazek :D Dzisiaj mam 21 lat, a czar nie prysnął, a że teraz chociaż rozumiem dowcipy w serialu to jest jeszcze fajniejszy :D

kitajec87

Polecam Amercom- błyskawiczna przesyłka, ale lepiej odczekaj trochę i weź więcej numerów od razu.

JohnHaniballSmith2007

Ja tam mieszkam w małej miejscowości i od czasu kiedy w TV OKAY jest tylko jeden film do wyboru nie mam problemów ze zdobyciem gazetki. Gorzej było jak wydawali 4 filmy i człowiek gnał żeby dopaść kryminały przed innymi. Ja u swojego kioskarza mam teczkę do której co poniedziałek ląduje filmik, spróbujcie u was, jeśli kioskarz nie będzie zbyt leniwy to pewnie się zgodzi bo będzie wiedział że ktoś na pewno kupi gazetę.

ocenił(a) serial na 10
Kei_Kei

Witam!

Też tak zrobilem i mam w teczce co tydzien TV Okeya :) Nie musie sie martwic ani gnac na zabicie o 7 rano :) A co powiecie o dziesiejczych odcinkach? jak dla mnie zajebiste :) zwłascza "Black Day at Bad Rock" ;)

JohnHaniballSmith2007

Mnie dzisiejsze odcinki też się podobają :D. Zgadzam się z Kitajcem 87 że oglądając "Drużynę" po tylu latach i rozumiejąc jego humor, serial ten jest jeszcze lepszy. Tak trzymać :D

ocenił(a) serial na 10
Kei_Kei

A wiecie co mnie ciekawi? Pod koniec kazdego odcinka lektor czyta "Na zlecenie AmerCom itd" i jako tłumacz figuruje jakaś kobietka. Jak myslicie, czy idzie na łatwizne i na znalezione w necie napisy nanosi swoje "korekty" czy wszystko tłumaczy od początku?

Mam jeden zarzut do jej pracy - kwestia Hannibala, jakże charakterystyczna czyli "I love it when a plans come together", czyli "Uwielbiam gdy wszystko idzie zgodnie z planem" tłumaczone jest jako bezduszne "Uwielbiam gdy idzie jak po maśle". Może sie czepiam szczegółu ale ta kwestia jak i stara wersja narratora w intro ("Dziesiec lat temu grupa zolnierzy ze specjalnego oddziału komandosów zostala skazana przez sad wojskowy za przestepstwo ktorego nie popelnili. Zdolali zbiec z wiezienia i ukryc sie w Los Angeles. Dzis scigani przez Policje oferują swe uslugi. Jezeli jestes w sytuacji bez wyjscia i uda Ci sie ich odnalezc, mozesz skorzystac z ich pomocy, to ... Drużyna A") to wręcz kanon serialu w Polsce :)

ocenił(a) serial na 7
Zeke

Ale miałem szczęście. Tydzień temu nie udało mi się nigdzie dorwać "Drużyny A" i byłem wściekły jak się okazało, że te poczatkowe odcinki wydali nie od początku, dlatego dziś (wtorek) wybrałem się po następny numer i... okazało się, że był tez ten stary numer sprzed ponad tygodnia, ostatni egzemplarz. Udało mi sie kupić obydwa i teraz jestem happy:)

Ceglas

Co do napisów to jest dużo nieścisłości w tłumaczeniu, nie mówię o najnowszych odcinkach, ale też tych poprzedmich, ale można to przeżyć.

goofy3

No ale i tak najbardziej klimatycznie jest oglądać w oryginalnej wersji, fakt napisy się przydają, bo nie zawsze mozna wszystko zrozumieć. No i mozna wróćić do dowolnego momentu, to też duży + :)))

Dirty

Witam!
Chciałem się zorientować kiedy będzie wiadomo jaki będzie następny serial dołączony do TV Okey.Chodzi mi o to kiedy będą wyniki tej sondy sms która ma wyłonić następny serial który będzie dodawany do TV Okey po Drużynie A.
Z góry dzięki.

JohnHaniballSmith2007

Ja dziś w Warszawie pierwszy raz miałem problem z zakupem TVOkey :( Obszedłem, żeby nie skłamać, ze 20 kiosków i saloników prasowych. Byłem nawet w empiku. Nic! Co ciekawe tylko w dwóch miejscach powiedziano mi, że gazekta w ogole była. Wszyscy inni sprzedawcy mówili mi, że dziś w ogole nie dostali TVOkey, a normalnie dostawali i nie wiedzą dlaczego. Czy ktoś z Warszawiaków też się z czymś takim spotkał?

JohnHaniballSmith2007

Z tego co zostało napisane w gazecie to termin nadsyłania SMSów mija 04.04. więc najprawdopodobniej 07.04 w kolejnym numerze powinno być wszystko wyjaśnić. Mam nadzieję że nie zrobią tak jak swego czasu z podobną sondą. Pytali o seriale komediowe, niestety okazało się że nie mieli praw do zwycięskiego serialu i lipa :(. Ja głosuję na literkę C :D.

Kei_Kei

A ja głosuje na Serial E-,,Nieustraszony".I Was też zachęcam do oddania swojego głosu na ten właśnie serial.

PiotrLibura

Mnie tam osobiście "Nieustraszony" jakoś za specjalnie się nie spodobał. "Magnum" był całkiem fajny, a z "Airwolfa" pamiętam tylko motyw przewodni :)