PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94339}

Dragon Ball Z

1989 - 1996
8,5 83 tys. ocen
8,5 10 1 83301
8,8 11 krytyków
Dragon Ball Z
powrót do forum serialu Dragon Ball Z
ocenił(a) serial na 10
wolfisto

wszystko zależy od tego, do czego dążysz - czy chcesz obejrzeć krótszą wersję, odzwierciedlającą oryginał mangi (DB Kai) czy wersję dłuższą z wieloma dodatkowymi scenami, które nigdy nie wydarzyły się w mandze (DBZ) ;)

ocenił(a) serial na 10
ocenił(a) serial na 10
wolfisto

ja na twoim miejscu bym obejrzał normalną ze względu na kreskę i podkład dźwiękowy ;)

ocenił(a) serial na 10
wolfisto

Obejrzyj Z. Kai pomimo ze jest 100 % odwzorowana na mandze, to kuleje pod wieloma względami.

ocenił(a) serial na 10
wolfisto

Zdecydowanie Z, Kai opiera się prawie na samych walkach - nie ma tak ciekawej fabuły ;>

ocenił(a) serial na 8
Anetaa4

Nie powiedziałem, że już wcześniej, wieki temu oglądałem Dragon Ball w całości, w tym Z. Teraz, na przekór większości rad, oglądałem Dragon Ball Kai... Faktycznie fabuła miejscami wyraźnie zdaje się pocięta, plus za jakość. Oglądałem KAI do momentu jak była polska wersja. Buu saga jeszcze nie jest w pełni po polsku (i chyba wgl nie jest skończona?) więc oglądam klasyczną Zetkę ;) Miło wrócić do starych dobrych czasów kiedy jedyną rzeczą która trzymała człowieka w domu to Dragon Ball. Dzięki za wszystkie wypowiedzi :)

ocenił(a) serial na 10
wolfisto

Tu masz porównanie. Moim zdaniem w Z odcinki są bardziej emocjonalne, oraz muzyka.
DBZ - Piccolo Saves Gohan- http://www.youtube.com/watch?v=I4MDFKwHzf8
DBK - http://www.youtube.com/watch?v=gb889FXlIqU

Niby to samo ale scena z DBZ jest bardziej wzruszająca pod oczywiście względem muzycznym jak i dodatkowymi scenami w który Piccolo desperacko biegnie by uratowac Gohana (czego nie widać w DBK) i wspomina przed śmiercią spędzany czas z Gohanem. Dlatego twórca mogl zbytnio nie przesadzać z tymi zmianami.

ocenił(a) serial na 10
Magic1997

oglądam Kai na axn spin i wydaje mi się, że mimo lepszej jakości ogólnie to Kai w porównaniu do Z ma tragiczną kreskę... czasem żal mi jest patrzeć na te niedorobione postacie, jakby nie mieli czasu porządnie tego zrobić... chyba lepiej "przemęczyć' zwykłą Ztkę :)