Ech...przyznaję się od razu, że skończyłem 18 w lutym, ale ogromna satysfakcja z oglądania DB (mam wszystkie odcinki do zwykłego do GT) nie zmniejszyła się, a nawet podskoczyła...aktualnie jestem w fazie poszukiwań pewnego utworu, i zwracam się do wszystkich, którzy mają dobrą pamięć, i wiedzą gdzie znaleźć soundtracki z DBZ. Chodzi mianowicie o motyw muzyczny, z odcinków na Namek, a konkretnie o chwilę, gdy Songo ląduje na wspomnianej planecie. Jeżeli komuś już coś świta w głowie niech pisze na mmc7@vp.pl albo na gg 7549108 (lepiej na gg bo na pocztę zaglądam raz w tygodniu :P)
Ekhm...dla pełniejszego zobrazowania chwili w której słyszymy ten utwór wyjaśnię nieco bardziej detalicznie: gdy Songo ląduje, a właz w jego statku się otwiera - wtedy bohater rozpoczyna zmysłowy "rekonesans". Dodam, że kawałek jest pełen patosu, ale to już tak dla pewności :)
Dzięki serdecznie dwóm osobom, które się zainteresowały. Szczególnie tej drugiej, bo to ona znalazła ten utwór :)
Wiem, że temat ma 3 lata (sic!), ale również poszukuje tej piosenki i całego soundtracku z DBZ. Będę wdzięczny za okazaną pomoc :)
Cały soundtrack możesz pobrać z tą http://dbpolska.net/downloads/muzyka/dragon_ball_z_gt
Powiniesz znaleźć też tam utwór którego szukasz
Po dogłębnym przesłuchaniu wszystkich utworów, które znalazłem pod linkime Xir okazuje się, że nie ma tam tego utworu. Damn, wiem, że temat już jest mega stary, ale może jednak ktoś się zlituje i wie gdzie znajdę tą piosenkę .
Z góry dziękuje.
Na razie nie mam zbyt dobrego neta, ale przypomnij się za jakieś 2 tyg to Ci wyślę :) Pozdrawiam.
http://hostuje.net/file.php?id=121b03ba02c001289028dbff63a45013 - to jest link do pobrania tego utworu :-)
Utwory z DBZ dzielą się ogólnie na 2 rodzaje:
OST I BGM, gdzie:
OST to soundtrack czyli wszystkie wejściówki i zakończenia plus specjalne songi zrobione na potrzeby DB
BGM - Background music collection, czyli wszystko to co nie ma słów i leci podczas akcji w anime. Dla DBZ jest to wydanie 3-płytowe, myślę, że można je gdzieś kupić, jak nie to zostaje pirat...
Właśnie BGM mnie interesuje. Na amazonie chyba jest do kupienia, ale nie dam sobie ręki uciąć...