PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130177}

Dr House

House M.D.
2004 - 2012
8,2 496 tys. ocen
8,2 10 1 496112
7,5 45 krytyków
Dr House
powrót do forum serialu Dr House

Będzie 9 sezon;)

ocenił(a) serial na 9

Hugh Laurie o dziewiątym sezonie serialu.

Gwiazdor serialu "Dr House", Hugh Laurie, twierdzi, że pogłoski o zakończeniu produkcji są nieco przesadzone.

- Nikt nie uderzył pięścią w stół i powiedział do cholery to już ostatni raz! Mam przeczucie, że dopiero w lutym wszyscy dowiemy się, czy to jest coś, co będziemy ciągnąć dalej, czy już nie. - tłumaczy 52-letni aktor w jednym z ostatnich wywiadów.

Niedawno w mediach pojawiły się informacje, jakoby Laurie chciał zrezygnować ze swojej najsłynniejszej roli i skupić się na swojej karierze muzycznej. Jednak aktor ciągle jest zainteresowany postacią Gregory’ego House’a i wierzy, że decyzja o ewentualnym kontynuowaniu serialu i stworzeniu dziewiątego sezonu, leży w gestii tylko i wyłącznie producentów.

- Sieć telewizyjna i studio ciągle tworzą swoje wyliczenia, plany i koncepcje. Nie wiadomo co się stanie. Czasy są ciężkie, a seriale dramatycznie drogie - kończy najpopularniejszy obecnie serialowy lekarz. Ósmy sezon serialu "Dr House", pojawi się w amrykańskiej telewizji 3 października. Hugh Laurie wciela się w postać ekscentrycznego lekarza już od 2004 roku.

Mila1207

Aktor, który wciela się w postać tytułowego doktora House’a, przyznał w wywiadzie dla magazynu "Seven", że jego serial nieuchronnie zbliża się do zakończenia.

"Wszystko to, co dzieje się teraz w serialu, robimy dla własnej satysfakcji. Nie mamy już poczucia, że musimy coś udowadniać. Myślę, że wyszliśmy poza ten etap i teraz jesteśmy coraz bliżej finału. Serial będzie miał łącznie około 180 odcinków, czyli wręcz idiotycznie dużo", powiedział 52-letni gwiazdor.

ocenił(a) serial na 9
bemol33

To ja już kompletnie niewem co o tym myśleć jeżeli tak zmienia zdanie.Prawde mówiąc to i tak bez Cuddy jest już dziwny ten serial i zupełnie jak by wikończyły im się pomysły na kolejne odc serialu,nie jest juz tak zabawny i ciekawy jak kiedyś ale mogli by coś jeszcze wymyśleć skoro serial cieszy się tak wielkim zainteresowaniem w tak wielkiej konkurencji.

Mila1207

Cóż, niespecjalnie chyba jest sens zagłębiać się w gdybanie - kiedy oficjalna informacja pojawi się, będziemy wiedzieć:) A tropienie wieści na podstawie tego typu wypowiedzi obradza tylko spekulacjami:) Zwłaszcza, ża sam Hugh też wypowiada się niejdenoznacznie - raz mówi o radości z tworzenia serialu, innym zaś razem o złym tegoż procesu wpływie na jego pożycie rodzinne:) Zobaczymy:) Jeżeli ma bć "około 180." odcinków, to 8ka jest ostatnia... "Jeżeli"... Oglądalność jest już bardzo słaba, a to się przekłada na pieniądze, które są dźwignią decyzji włodarzy... Ostatni epizod - 6,5 miliona widzów - w omawianym kontekście to bardzo niewiele... Mam tylko nadzieję, iż twórcy zdążą popracować nad finałem, i nie będą kończyć całości pod wpływem "nagłego cięcia" decydentów... :)

ocenił(a) serial na 8
ManFromTheMoon

Jak zwykle wszystko zależy od księgowych,ale jeżeli FOX zrezygnuje z kolejnego sezonu,to Universal ma prawo do sprzedania serialu innej stacji.Jestem fanem Housa ale przyznam że 8 sezon już tak mnie nie intryguje,głównie przez odejście Cuddy,która była częścią trójkąta, który tworzył cały klimat serialu.Teraz to trochę tak jak Bolek i Lolek bez Toli :) A może sam Laurie który twierdzi że dobrze się bawi,przy produkcji Housa, sam kupi prawa do serialu? na pewno było by go stać,bo plus minus,zarobił na serialu prawie 100 milionów dolców.Na pewno do serialu nie wróci,Lisa Edelstein i Olivia Wilde.W każdym razie jeżeli odejdzie jeszcze Wilson,to przestane oglądać ten serial.

SadNoveber

No właśnie SadNoveber - poruszyłeś kwestię odejść; to także istotne - z perspektywy aktorów może być uciążliwym bycie ciągle jedna postacią, podporządkowanie życia tylko jednemu filmowi... Serialowi grozi ewentualność naturalnego wykruszania się załogi, która niekoniecznie pragnie być znana z pojedynczej produkcji... Mamy wymowny przykład Lisy...
Natomiast co do szans na sprzedanie serialu innej stacji... Nie wiem, czy FOX na to pozwoli - kto wie, czy nie ma w kontrakcie zabezpieczonego swego na House'a monopolu:) Może nie zgodzić się, by ich legenda zaczęła żyć gdzieś indziej:) Ale to już domysły:)

ocenił(a) serial na 8
Mila1207

Zgadzam się z Tobą w 100%.

użytkownik usunięty
Mila1207

Nie ma co się na tym zastanawiać poprostu każdy szuka sensacji poprostu ciągle te same artykuły i wywiady wszystkie piszą i mówią co innego wkońcu nie wiadomo jak jest tak do końca prawda wszystko to tak zmaniplowane żeby ludzie czytali i oglądali wywiady i tak się nie dowiemy całej prawdy j ak panuje w ekipie twórców dr.House po co robić kolejny sezon jak oglądalość spada i ludzie są zmęczeni już lepiej żeby serial został dobrze zapamiętany a nie , żę potem bedzię tylko krytyka ciągle niech kończą ten serial co to Moda na Sukces czy Ostry Dyżur czy Klan wiele lat kręcić i końca nie widać ile można żerować na ludziach którzy serial oglądają nie wiem tym monecie tylko się dla nich liczy kasa nic więcej tak prawda .

ocenił(a) serial na 8

Radio Zet podało dziś w newsie (29.11.11) że 8 sezon będzie ostatnim.

ocenił(a) serial na 10
SadNoveber

nie ostanim prosze
ten serial jest na
koffan go

ocenił(a) serial na 10

oj tam... ja się wcale nie obrażę jeśli będzie kolejny sezon i na pewno chętnie będę go oglądał;]

ocenił(a) serial na 10
r0hnin

Dr House moim zdaniem jest najlepszym serialem medycznym i oby nie zakończyli go po 8 seri

ocenił(a) serial na 10
Mila1207

kocham ten serial, ale cieszę się, że na 8 sezonie go skończą :) I mam nadzieję, że finał to będzie bomba najlepsza ze wszystkich sezonów :) Pozdro dla wszystkich fanów

kamil_morawski1

Też mam taką nadzieję:) Pozdrawiam

użytkownik usunięty
kamil_morawski1

Każdy ma taką nadzeje ziom

ocenił(a) serial na 10

oby sie szybko określili czy to ostatni sezon bo inaczej grozi nam badziewne nic nie znaczące zakończenie jak np w sezonie 7 .. w sensie takie wymyślone na szybkości na odczepnego.. finish powinien być szokująco wstrząsający aby po odc jeszcze przez cały dzień chodzić z wypisanym na twarzy "wtf?"