PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=595770}

Downton Abbey

2010 - 2015
8,2 38 tys. ocen
8,2 10 1 38409
7,6 7 krytyków
Downton Abbey
powrót do forum serialu Downton Abbey

Jakie są dokładnie odcinki specjalne i kiedy powinno się je obejrzeć (po której serii) ? Będę
wdzięczna za pomoc ;)

PrimaRoyale

Odcinek "Christmas at DA" powinno się obejrzeć po 8. odcinku II sezonu, a odcinek "Joureny to the Highlands" po 8. odcinku III sezonu.

PrimaRoyale

Między 8 odc. 2 serii, a "Christmas at DA" jest jeszcze odcinek specjalny "Behind the Drama", ciekawy 46-minutowy dokument o kręceniu 2 serii i zapowiadający odcinek świąteczny. Narratorem jest lord Grantham :)

petra4

Tak, o nim też miałem wspomnieć, ale obejrzeć go można tylko po angielsku (są napisy angielskie dla pomocy), więc nie każdego to zadowoli. Warto obejrzeć, aby poznać trochę kulisy - jak powstaje serial.

ocenił(a) serial na 9
damzian

A czy te pozostałe odcinki specjalne też są w stylu "kulisy serialu" czy wnoszą coś istotnego o fabuły, są normalnym odcinkiem?

ocenił(a) serial na 8
szprycel

Odcinki specjalne po 2 i 3 sezonie trwają po ok. 1,5 godz. i są nierozerwalnie związane z fabułą serialu, nieobejrzenie ich jest równoznaczne z nieobejrzeniem 2, jeśli nie (powiedziec zważywszy na ich długość) nawet 4 odcinków. Właśnie skończyłam oglądać odcinek specjalny po 8 odc. III sezonu, powiem tyle że akcja dzieje sie rok po wydarzeniach z odcinka 8, a zakończenie sprawia, że nie mogę się już doczekać 4 sezonu.

ocenił(a) serial na 7
grampiana

jak moge znaleźć ten odcinek? szukam i nic...

peirsol

Jeżeli masz na myśli "Behind the Drama", to proszę:

http://www.youtube.com/watch?v=1ATvNo417sk

Wprawdzie w oryginale, ale nawet przy nieznajomości języka dużo można się dowiedzieć (no i delektować miękkim barytonem Lorda :) )

ocenił(a) serial na 9
petra4

Ok, wielkie dzięki za odpowiedź! Zabieram się za oglądanie, pozdro. Dobrze, że się o tym dowiedziałam przed puszczeniem 4 sezonu.

ocenił(a) serial na 9
damzian

Czy nadal nie ma polskich napisów?

Ewodia

Jeśli chodzi Ci o odcinek opowiadający o kulisach kręcenia - niestety, nadal nie ma napisów polskich. I wątpię, żeby kiedykolwiek powstały.