Witajcie,
czy możecie przypomnieć mi kulisy? Za cholerę nie mogę sobie przypomnieć, skąd się wzięła Marigold...
Edith Crawley i Michael Gregson uprawiali seks. Stąd się biorą dzieci. Ciąża trwa 9 miesięcy. Mam nadzieję, że pomogłem.
Edith dowiedziała się, że jest w ciąży z Gregsonem, gdy ten wyjechał już do Niemiec aby sformalizować swój rozwód. Michael został uznany za zaginionego (później już chyba nawet za zmarłego). Edith chciała usunąć ciążę, jednak zrezygnowała z tego pomysłu i na parę miesięcy przed porodem wyjechała (chyba do Francji) i oddała dziewczynkę do adopcji. Po powrocie do Downton nie mogła sobie poradzić z sytuacją, więc namówiła jakiegoś robotnika ze wsi (nie pamiętam nazwiska) aby przygarnął dziecko. W wyniku różnych problemów, m.in. z żoną robotnika i samym stanem emocjonalnym, odebrała małą z farmy i uciekła do Londynu. Dzięki matce w zasadzie wróciła do posiadłości, mówiąc wszystkim, że chce otoczyć ją opieką, ponieważ nie ma rodziców.
miała wyjechać do szwajcarii i tam oddać komuś dziecko do adopcji.
kwestię, że jednak dziecko zostanie u tego dzierżawcy w DA -ustaliła z nim jeszcze przed porodem, przed wyjazdem.
nie jest pokazane w jaki sposób zorganizowała przywiezienie dziecka.
Na pewno nie.
Wyjechała do Szwajcarii, urodziła, odkarmiła, wróciła i poczuła, że nie da rady.
I dopiero wtedy już po porodzie i po powrocie ustaliła plan z panem Drew.
mam inne zdanie- cały czas była mowa o tym, że ma wyjechać, a nie, że wróciła i wyjeżdża ponownie.
Na pewno jest tak, jak napisałam.
Po urodzeniu dziecka i odkarmieniu go Edith wróciła do Downton.
Dopiero potem pojechała do Szwajcarii raz jeszcze i przywiozła ze sobą córkę. Wtedy też ustaliła wszystko z panem Drew.
I to nie jest kwestia odmiennych zdań, bo to nie interpretacja wiersza:) Kilka tygodni temu oglądałam cały serial po raz drugi i na 100% tak było, jak napisałam.
Wielkie dzięki za brak ostrzeżenia o spoilerze w temacie! Jestem dopiero na 4 sezonie! >:/
I ja się złapałem...! Śledzę w TVP1 no i już czuję niesmak po tej wypowiedzi którą przeczytałem! :-/
To po co wchodzicie w temat, gdzie autorka ewidentnie użyła imienia postaci, której do tej pory w serialu nie poznaliście?
Sam tytuł "Dziecko Edith" już jest spoilerem ;) Reszta rzuca się w oczy każdemu kto tylko zechce zajrzeć na forum.