W co według was mogłaby upodobnić się Tardis? Tzn., oczywiście wiem, że w cokolwiek, ale według was gdyby nie budka to co innego by najlepiej pasowało? Z tego co kojarzę to Tardis Mistrza wyglądała jak kolumna, ale nie jestem pewien bo nie jestem jeszcze zapoznany ze starą serią.
Tardis Mistrza miał sprawny Obwód Kameleona, więc zmieniał często wygląd. Przybierał formę m.in zegara, ciężarówki, wspomnianej kolumny, czy statuy stwora o imieniu Melkur. Odnośnie Tardisa Doktora, to jakoś mi nie pasuje żadna inna forma oprócz budki - siła przyzwyczajenia :)
W życiu! Naprawa obwodu kameleona byłaby niedopuszczalnym czynem ze strony twórców, pogwałceniem 50 letniej historii serialu... Niebieska policyjna budka jest klaskiem! Nie wyobrażam sobie możliwości, by TARDIS zaczęła przybierać odmienne formy.
Lol wiem :0 Chodzi mi o to, że nie znam starych serii ze sprawnym Tardis Mistrza, więc ciekawi mnie w co mogłaby się jeszcze zamienić, niekoniecznie egzemplarz doktora :D. A może lepiej to ujmę : jak by ciekawie mogła wyglądać Tardis ? Poza tym również uważam, że usunięcie budki z serialu to grzech, ale to chyba ostatnia rzecz jakiej możemy się spodziewać :) (chociaż teoretycznie, rez Tardis Doktora przyjęła postać kobitki :D ).
W jednym odcinku Szósty Doktor naprawił obwód, i zmienił Tardisa bodaj w fortepian, czy podobną pianolę :) Na szczęście tylko na epizod.
* No jeszcze był tryb niewidzialności.
Budka musi być, to by było... okropne ;< miałabym koszmary w nocy jakby budka zniknęła ;< popłakałabym się, zalała łzami cały świat i Doctor musiałby ratować ziemię przed powodzią ;D
Połowa magii by zniknęła, TARDIS jest wręcz większym symbolem Doctora niż sam Doctor xD
Dokładnie, przecież sam Doktor się zmienia, a Tardis tylko się czasem lekko odnawia :)