PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199691}

Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32919
8,5 12 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

Kim jest Clara

ocenił(a) serial na 8

Macie jakieś typy co do postaci Klary ? Pojawia sie jako ciekawa postać jako Impossible Girl nietuzinkowo i ciekawie. Świetna w odcinku jubileuszowym, świątecznym i właściwie całej trylogii doktora. z 11tym świetny duet. A teraz w tym sezonie taka miałka nijaka. Pojawia się Pink i po pierwszym odcinku miłość na całe życie no nijakie to było.Brak chemii między postaciami. A jeszcze bardzo dużo jest z nia do wyjaśnienia jeszcze z 11 doktora. Kim ona tak naprawdę jest, dlaczego Tardis tak jej nie znosi, jak uciekli z lini czasu czasu doktora, co ją łączy z River ? Jakieś typy ?

stomil

Zgadzam się, że motyw z wielką miłością Clary do dopiero co poznanego mr Pinka jest niezwykle irytujący i obniża jakość tego sezonu. Mam nadzieję, że w następnym sezonie ten ostatni się już nie pojawi. Niemniej jednak obawiam się, że w jakiś cudowny sposób go wskrzeszą, bo przecież poznaliśmy już jego potomka z przyszłości. No chyba, że Clara jest już w ciąży.

ocenił(a) serial na 10
stomil

ja mam taką szaloną teorię, choć wątpię, żeby była prawdziwa:
kiedy usłyszałem tekst "Clara Oswald has never existed" (czy jakoś tak) wysnułem coś takiego: a co jeśli Clara to tak naprawdę CAL, która jest kontrolowana przez the Master/Missy? W momecie śmierci Mistrza ktoś go zapisał w umyśle CAL. The Master w jakiś sposób zdobył kontrolę nad CAL i chce do wirtualnego świata wciągnąć Doctora. Pomyślałem, że w którejś przygodzie Doctor ginie i zostaje za-save-owany w pamięci CAL. Może przy okazji tego odcinka, w którym Clara dzwoni do Doctora? Będąc w wirtualnej rzeczywistości Doctor ma przygody, które wymyśla mu Clara vel. CAL. Stąd Nowy Doctor, po regeneracji kojarzy swoją nową twarz (widział ją w odcinkach o Pompejach).
Wiem, że to grubymi nićmi szyte, ale ciekawie byłoby się dowiedzieć, że spora część przygód Doctora się niegdy nie wydarzyła :D

ocenił(a) serial na 10
skolowany

Ciekawa teoria... :D Kocham skomplikowane wątki.

ocenił(a) serial na 9
skolowany

A no właśnie też się zastanawiałam nad Calem i tym, co się z nim stało. Wiemy, że Doctor go ulepszył i poprawił. Ale nie pamiętam, co z tym programem się stało potem... w sensie, czy on działa tylko w bibliotece? Czy został jakoś zsynchronizowany przez Tardis?
A czy Mistrza można było w ogóle zapisać w CAL? Odcinek z CAL był wcześniej, niż koniec Mistrza w finale sezonu 4, co prawda i system był już naprawiony. Tylko w jaki sposób CAL miałby zapisać Mistrza? Jeśli ten system był w bibliotece, no to jak? CAL zapisywałby ludzi bliskich Doctorowi i on by nie wiedział o tym?
Gubię się czasem w logice tego serialu ;<