Co myślicie o nowym serialu Dextera? Jako stary fan 1-8 i New Blood byłem mocno sceptycznie nastawiony do takiej formy którą chcieli nam przedstawić w nowym serialu. Po 3 odcinkach twierdzę że tego mi brakowało, śmiem nawet twierdzić że nie ma sensu reanimować starego Dextera tylko skupić się na latach młodzieńczych. Brak tego klimatu z początku produkcji dał się we znaki już od dłuższego czasu a tutaj czuć tą namiastkę. Ja jestem jak najbardziej na tak i wierzę że to nie będzie tylko jeden sezon:)
Serial ma znacznie wiekszy potencjal niz oryginalny Dex dzieki znakomitej obsadzie. Dexter to byl typowy one man show, tutaj mozna to swietnie rozbudowac majac takie nazwiska jak Slater czy stara dobra Buffy. Ogromne zaskoczenie na plus, po 4 odc jestem pewien ze obejrze do konca, wydaje mi sie, ze historia na ten sezon rozpisana jest jako klasyczne wprowadzenie, jesli wystarczy im kasy, zeby utrzymac taka obsade, to licze ze S2 i dalej dadza do pieca i wprowadza ciekawych seryjnych zabijakow oraz wykorzystaja swietnych aktorow, zeby dodac nowy wymiar historii Dextera.
Takie odgrzewanie kotleta jest dobre.
W ogóle serial świetnie łączy wcześniej poznane wątki ze starego Dextera. Naprawdę jako wielki fan pierwowzoru wolę tą wersję i mam też nadzieję że na jednym sezonie się to nie skończy. Swoją drogą, wszystkie postacie w serialu pięknie pasują (no i ten śmiech Masuki XD)
Zacząłem oglądać Dextera w 2011 roku jak miałem 12 lat, Szybko obejrzałem wszystkie dostępne wtedy sezony. Początkowo byłem sceptycznie nastawiony do tej serii, bo przecież nikt nie zagra tak dobrze Dextera jak Michael C. Hall. Muszę przyznać, że po dzisiejszym, piątym już, odcinku. dawno nie czułem takiej satysfakcji i zaangażowania oglądając jakikolwiek serial - nawet przy New Blood. Odwzorowanie postaci i przedstawienie historii top.
Mam dokładnie to samo, nawet nie czekam już na nową serię z Michaelem C. Hallem :P PS. Gdzie znalazłeś napisy do tego 5 odcinka?