Jestem po 2 odcinku i powiem szczerze że dla mnie dużo lepszy od pilota . Zgodnie z przewidywaniami wielu osób mamy przedstawioną historię kolejnego członka grupy . Najbardziej mi się podobały wspomnienia młodego Alexa i jego rodziny , na razie ten motyw duchów ciągle jest ale za bardzo nie ruszył do przodu . Jak na razie oglądało się przyjemnie i nie trzeba było spoglądać ile do końca odcinka , Raczej produkcja na 1 sezon chociaż teraz różnie bywa z tym
Obejrzałam dzisiaj dwa odcinki ze względu na brak seriali i naprawdę fajnie się zapowiada, każda postać jest w pewien sposób inna, ma swoją historię, która zostanie opowiedziana. Fajny serial.
Serial nie jest najwyższych lotów, typowy średniak na nudne dni. Sama historia jak i bohaterowie całkiem ciekawi, efekt końcowy jest taki że po drugim odcinku dalej chcę oglądać z czystej ciekawości i o to właśnie chodzi.
2 odcinek jeszcze lepszy od 1, historia alexa ciekawa, chociaż osobiście nie lubię jego postaci, no ale czekam z niecierpliwością na dalsze odcinki.
Na razie obejrzałam 4 odcinki, na cda. Serial ciekawy, ale jak pisałam w swojej opinii, mam nadzieję na to, że wkrótce będzie więcej mocniejszej akcji. No, ale klimat jest, lubię w filmach te lata 80/90, historia ciekawa, ale mam nadzieję, że twórcy też nas czymś zaskoczą. Na razie tej akcji nie było tak wiele i bardziej przedstawili nam postacie, pokazali trochę ich charakter i sceny z ich przeszłości i to jest ciekawe, musi się akcja powoli rozwijać na początku, potem pewnie będzie mocniejsza. Polubiłam bohaterów i te sceny z przeszłosci bardzo mi się podobają.
Na pewno 4? a nie 3? Bo 4 jeszcze premiery nie miał w telewizji ani w aplikacji żądnej a jak patrzę nawet na cda to nie widzę jak i nigdzie, 4 ma być z historią Drew jakby co.
Tak wybacz, pomylilam sie chyba. Chodzilo o 3 odcinki, a teraz chyba juz nie moge edytowac, chyba juz nie ma tej opcji. Skonczylam odcinek na tym jak Anna lezy w wodzie i nie wiadomo czy zyje.
@monika220 nie wpadłaś na to żeby pod postem o 2 odcinku nie umieszczać zakończenia 3 bez ostrzeżenia o spojlerze?
Racja. Tak to zawsze dodaje spojler, a teraz zapomnialam, wybacz. A nie da sie juz chyba edytowac.
Taka ciekawostka, dla fanów serialu Lost, którego twórcy tworzą Dead of Summer - spójrzcie na batoniki, które Alex daje temu dzieciakowi, za to, że udawał, że tęskni za domem. Tak są to batoniki Apollo, które były obecne w serialu Lost. Poza tym jest to kolejny serial, w którym mamy wzmiankę o Polsce.
Ja obejrzałam wszystkie odcinki ktore wypuścili do tej pory, no i na razie daję 6. Dobry na nudę jak akurat na razie nie mam nic do oglądania, natomiast ciekawa jestem finału bo jeżeli będzie dobrze pomyślany to możliwe, że ocenię wyżej. Też podoba mi sie motyw pokazywania w kolejnych odcinkach historii kolejnych bohaterów.