Czy była już o tym mowa w serialu, ale mi to umknęło, czy jeszcze nie wyjaśnili tego wątku? Pamiętam tylko, jak Śnieżka w liście przepraszała Królową za to, co jej zrobiła.
Nie, nie było. Jedno jest pewne, że Królowa jest Macochą Śnieżki i zabiła jej ojca. Może Śnieżka odkryła prawdę o tej zbrodni?
Sądzę, że w połowie sezonu mogą być już jakieś przesłanki, a dobijamy powoli do połowy :)
Królowa ma żal do Śnieżki, bo ta najwyraźniej wygadała komuś jakąś jej tajemnicę. W siódmym odcinku jest to wprost powiedziane: "Miałyśmy tajemnicę, której nie dotrzymała. Ta zdrada...Wiele mnie kosztowała." i "Nie wiedzą, jaka jest nikczemna, tak jak ja to wiem.Nie wiedzą, co mi zrobiła."
Nom to prawda kanex71 było coś takiego powiedziane przez królową ;dd ciekawe jak się wszystko w tym serialu potoczy ;x
Co wy ludzie piszecie? Pamiętam dokładnie jak Zła Królowa prowadziła monolog lub mówiła do kogoś, już nie pamiętam, że Śnieżka zabiła jej ukochanego...
Ja też coś takiego pamiętam i jak była jakaś rozmowa ze Śnieżką to ona mówiła, że zrobiła coś złego w stosunku to Królowej.
Tak jak o tym piszecie, to faktycznie więcej mi się przypomina. Ale że zabiła jej ukochanego? Tego kompletnie nie pamiętam, chyba muszę jeszcze raz przejrzeć odcinek z monologiem.
@kalambury1008: Który to był odcinek? Ten z łowcą?
Tego niestety nie pamiętam:). Ale dam głowę sobie uciąć, że to było w tej produkcji!
czarna346 - też jestem tego zdania. Jedna z moich hipotez to: królowa się puszczała z 'ukochanym' a Śnieżka powiedziała o tym ojcu :)
wiemy (a raczej przypominamy sobie), że:
-Królowa jest (powinna być wg bajki) macochą Śnieżki,
-Śnieżka wyjawiła jakąś tajemnicę Królowej (i zabiła jej ukochanego?)
-Królowa zabiła ojca Śnieżki (i swojego też, prawda?)
niby wszystko ok, ale coś mi tu nie gra... wychodzą trochę sprzeczne informacje...
SORKI ZA PODWÓJNY POST, ALE POPRZEDNIEGO NIE MOGĘ EDYTOWAĆ
wiemy (Wikipedia zawsze pomoże), że:
-Królowa jest macochą Śnieżki,
-Śnieżka wyjawiła jakąś tajemnicę Królowej (i zabiła jej ukochanego?)
-Królowa zabiła ojca Śnieżki
"She is a princess, and her father's death is caused by her stepmother, the Evil Queen. The Evil Queen enlists the Huntsman to kill Snow for revealing a secret that prevents the Queen from ever enjoying true love..."
W drugim odcinku w trakcie rozmowy Złej Królowej z Maleficent wspomniane jest, że Królowa była mniej więcej w wieku Śnieżki kiedy miała brać ślub, ale Śnieżka to w jakiś sposób "zniszczyła". ("Weren't you about the same age when you were to be married before she ruined it all?")
Bo... okazało się, że facet z którym Królowała miała brać ślub będzie miał dziecko z inną kobietą, czyli biologiczną matką Śnieżki.
Wtedy ojciec Śnieżki musiał odejść od Królowej. To jedyne logiczne wyjaśnienie, które przychodzi mi do głowy.
Królowa się wkurzyła, zabiła matkę Śnieżki, wyeliminowała tym samym rywalkę, została jej macochą, a do Śnieżki dalej ma żal. :D
Mi się zdaje, że ona miała w tym bardziej czynny wkład, w końcu gdy rozmawiała po raz pierwszy z Księciem, powiedziała coś w stylu "wini mnie za zniszczenie jej życia", a gdy on spytał, czy tak było, odpowiedziała: "o tak" (i ja tu wyczułam satysfakcję, nie wiem, może przesadzam) :)
Nie powiedziałabym że satysfakcję. Raczej akceptację, "przyjęcie" wersji Królowej, zrozumienie jej i uznanie, że chcący czy nie faktycznie "zniszczyła jej życie".
Trochę to naciągane jak dla mnie. Zgadzam się z Invisse, Śnieżka musiała jakoś osobiście przyczynić się do nieszczęścia Królowej. Gdyby tu chodziło o matkę Śnieżki, czy Królowa nie powiedziałaby raczej, że to "wina matki" a nie "wina Śnieżki"? Poza tym w poprzednich komentarzach wspomniane jest, że chodzi o to, że Śnieżka zdradziła tajemnicę Królowej.
ja to widzę tak: Evil Queen miała tajemnicę, którą wyjawiła w zaufaniu Śnieżce. Ale ze Śniezka jest taka och i ach musiała wyjawić prawdę temu "ukochanemu" Królowej przez co on nie chciał już z Evil Queen być. najprostsze rozwiązanie a bardzo prawdopodobne ;D
Wydaje mi się, że mogło zaistnieć coś właśnie w tym stylu. Może Śnieżka nie wiedziała, że pozostanie tej tajemnicy w sekrecie jest tak istotne? Powiedziała coś ojcu, a on zrozumiał tego prawdziwe znaczenie (np. że Królowa nadal (?) kocha innego mężczyznę). Wtedy nawet to potwierdzenie Śnieżki o "zniszczeniu życia Królowej" miałoby sens - kiedy zobaczyła całą sytuację, zrozumiała, że Królowa darzyła tego drugiego mężczyznę prawdziwym uczuciem, a Król kazał go stracić? To wszystko domysły oczywiście :)
Oj, nie marudźmy na zapas. Niektóre wątki były fajnie pokazane, np. lampa z dżinem czy Piękna i Bestia. Może i tu się postarają i wyjaśnią to w ciekawy sposób.
Bardzo miła wiadomość:)
Ale pamiętaj że każdy serial ma wzloty i upadki:)
Chodzi o to by zapobiec pewnemu rozczarowaniu gdy ma się za wysokie wymagania:)
Tak troszkę z innej beczki: czy jest jakaś wzmianka na temat finału sezonu/nowych sezonów? Chodzi mi głównie o postać Złej Królowej, muszę się przygotować psychicznie na jej zniknięcie z ekranu jeżeli takowe jest w planach ;C