PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603904}

Dawno, dawno temu

Once Upon a Time
2011 - 2018
7,4 40 tys. ocen
7,4 10 1 39998
5,8 4 krytyków
Dawno, dawno temu
powrót do forum serialu Dawno, dawno temu

Baśniowe Postacie

ocenił(a) serial na 8

Być może ten temat jest zbędny... nie wiem. Ale wpadłam na pomysł żeby założyć wątek w którym będziecie mogli podyskutować na temat tego jakie postacie z baśni mogą się pojawić w serialu i jakie wy chcielibyście w nim zobaczyć :) Co wy na to?

Nava15

Ja bym chciała, żeby były wszystkie królewny, np.Śpiąca Królewna, Kopciuszek (już był), Bella z Pięknej i Bestii (ma być), Ariel xd Jak byłam mała to uwielbiałam je..

użytkownik usunięty
elenkaa

pisz Belle i wszystko bedzie dobrze , blagam..

ocenił(a) serial na 7
Nava15

Mamy Śnieżkę, Pinokia (właściwie to tylko jego ojca w tej "naszej" rzeczywistości) i Czerwonego Kapturka. Więc oprócz Kopciuszka, który już był i Belle, która będzie, na pewno Śpiącą Królewnę (dlaczego tylko czarownica? ;-)), może Jasia i Małgosię albo Kota w butach?
Gdyby porwali się na Andersena, to Królowa Śniegu, Calineczka i Mała syrenka.

użytkownik usunięty
Nava15

fajny temat:) ja bym chciala by ksiąze Adam sie pojawił ( tzn. Bestia) z wsrod krolewiczow jest najciekawsza postacią...i Lumier do tego

jesli do mozliwe chcialabym by sie pojawił Kaj i Gerda...jakos Roszpunka tez mi na mysl przyszła....i obowiazkowo mala syrenka ale bajka sama w sobie sie zle konczy wiec...nie wiem:)

Kaj i Gerda! Popieram duszą sercem i resztą.

użytkownik usunięty
tiffy_2

i obowiazkowo zatem Piotrus Pan z dzwoneczkiem:)))

ocenił(a) serial na 7
Nava15

jak już wszystko, to jeszcze Aladyn, Pocahontas i Mowgli ;D

ocenił(a) serial na 8
diaanaa18

ja bardzo chciałabym żeby wykorzystali którąś z baśni Andersena ;) Poza tym nic nie miałabym przeciwko Roszpunce, Aurorze (Śpiąca Królewna oczywiście imię wzięte z bajki Disneya ;) <3) czy Ariel <3

ocenił(a) serial na 9
Nava15

Roszpunka by była genialna... <3 Już sobie wyobrażam (: Mam nadzieję, że scenarzyści wprowadzą te postacie, o których mówicie ;D

Vakme

Mi jeszcze przyszła do głowy Calineczka, Królowa Śniegu, Księżniczka na ziarnku grochu, Jaś i Małgosia ;)

użytkownik usunięty
elenkaa

A gdzie Mulan i Esmeralda ja sie pytam? :D

ocenił(a) serial na 6

Może jeszcze Edward i Bella, żeby być na czasie:P

Żart oczywiście!

użytkownik usunięty
miss_bober

wez mnie nie strasz.... bo sie zapowietrze...

ocenił(a) serial na 8

Yay! ma być Arielka! :D :D Jupiiiii! Będzie Mała syrenka &lt;333 To że ta postać będzie jest raczej potwierdzone ale to jaka aktorka ma się w nią wcielić cóż to jeszcze nieoficjalna informacja ;) podobno ma to być JoAnna Garcia jak coś daje zdjęcie ;)
http://bi.gazeta.pl/im/9/10411/z10411819X,JoAnna-Garcia---Better-With-You.jpg

co o tym myslicie? Jak dla mnie to ta aktorka idealnie pasuje (urodą oczywiście bo nie miałam okazji poznać jej gry aktorskiej ;) ) do doli Ariel :D (no dobra mogłaby mieć bardziej rude włosy xD ale poza tym jest idealna :D) strasznie się cieszę że jednak wykorzystają tą opowieść :D Uwielbiam Małą Syrenkę &lt;3

Nava15

Ja raczej nie zwróciłabym uwagi na jej kolor wlosów a na jej wiek. Ariel według bajki to dziecko, czyli taka zwariowana nastolatka, która miała swojego idola (księcia Erica) i dla niego zrobiła by wszystko.

ocenił(a) serial na 1
Nava15

co to za jakaś niepisana tradycja że dojrzałe osoby (żeby nie powiedzieć stare :P) grają nastolatków? W hameryce nie ma młodych aktorów?
Arielka to powinna być ruda laska należąca do szkolnej grupy pływackiej, a nie dorosła kobieta.

Daroo_3

O gdyby tak było to pasowałoby to idealnie:)

ocenił(a) serial na 10
eowine

Wiadomo już, że będzie odcinek poświecony Alladynowi :D

ocenił(a) serial na 8
pufek_1986

czyli brakuje nam tylko kilku księżniczek z filmów Disney'a xD Roszpunki, Aurory, Mulan, Esmeraldy i Alice :D Ewentualnie jeszcze Pocahontas jeśli ktoś się uprze. Chociaż wątpię żeby zrobili odc o jej historii ;) Jakoś nie pasuje mi do "Zaczarowanego Lasu" :P

ocenił(a) serial na 7
Nava15

Ludzie, ogarnijcie się. To mają być BAJKI. BAŚNIE. Mulan jeszcze od biedy ujdzie, bo to legenda chińska. Ale Esmeralda jest postacią z powieści Victora Hugo, która bajką na pewno nie jest. A co do Pocahontas to już w ogóle, bo to postać historyczna, która żyła naprawdę.

Nava15

król kruków :)

Nava15

świnopas:P

Nava15

ja zawsze najbardziej lubiłam Piotrusia Pana, ale on nie mieści się w Grimmowskiej klasyce.hm...

ocenił(a) serial na 10
Nava15

Ja ciągle czekam na odcinek z historią Czerwonego Kapturka - jestem ciekawa w jaki sposób przedstawią ją scenarzyści. ;)

Iluvia

ja też się nie mogę doczekać jak pokażą historię z Czerwonym Kapturkiem:)