PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=771383}

Dark

2017 - 2020
8,2 171 tys. ocen
8,2 10 1 170945
7,8 46 krytyków
Dark
powrót do forum serialu Dark

Witam, poszukuje podobnych utworów w klimatach Dark. Chodzi mi o wątek z podróżami w czasie, o fabułę trzymającą w napięciu, wzbudzającą ciekawość..
Oglądałem m.in. seriale LOST, Heroes, 22.11.63, stranger things itd czy filmy efekt motyla, oszukać przeznaczenie, donnie darko, memento, obłęd, częstotliwość, incepcja i sporo innych.
Z góry dziękuję za propozycję i btw. orientuje się może ktoś kiedy mniej więcej można się spodziewać 2 sezonu Dark ?

ocenił(a) serial na 8
kalmafiozo

Proponuję obejrzeć "Pozostawieni", dla mnie serial niesamowity...i troszkę inny klimat, niezwykły "Sense8".

kalmafiozo

Zdecydowanie polecam "Legion". Przez pierwsze odcinki podobny brak świadomości o co w tym wszystkim chodzi.
"Sense8" też moim zdaniem trzyma poziom, ale jest czymś w kompletnie innym stylu. To jeden z najlepszych seriali jakie ostatnio powstały, ale nie każdemu przypada do gustu, bo jest dość kontrowersyjny.

ocenił(a) serial na 8
kalmafiozo

Wiem że temat ma już 2 lata, ale podrzuci ktoś jeszcze jakieś propozycje z tej tematyki?

ocenił(a) serial na 10
verpak

Predestination - to film tez ze zjawiskiem pętli czasowej.
Looper - tez film, trochę inne podejście
Polecam oba

ocenił(a) serial na 8
kwiaatek

Dzięki, ale oba niestety już widziałem. I racja, oba godne polecenia. A z seriali coś ?

kalmafiozo

Podobny klimat ma Netfixowy serial "Timeless". Z filmów: "Zaklęci w czasie"