"Dark" był jednym z niewielu seriali na Netflix, który rzeczywiście mnie zainteresował (oprócz Broadchurch, Berlińskich psów i Black Mirror). Postanowiłem przedłużyć konto o miesiąc, w nadziei że znajdę coś równie interesującego, ale niestety, póki co Netflix kompletnie nie trafia w mój gust. Jestem wielkim fanem dobrego horroru, kryminału i przemyślanego sci-fi (takiego jak właśnie Dark) i preferuję seriale niż filmy. Niestety propozycje Netflixa jak na razie jedna po drugiej zawodzą moje oczekiwania.
Nie spodziewałem się wiele, widząc że w kategoriach tych proponowane są seriale takie jak Teen Wolf, przygody Merlina, Scream itp, ale myśłałem że po prawie miesiącu uda mi się znaleźć choćby jedną interesującą propozycję. Niestety, "Stranger Things", które polecali mi w ogromnej liczbie znajomi odrzuciło mnie w połowie pierwszego sezonu. "Glitch" widziałem przed Dark i był na tyle dobry bym obejrzał go w całości, ale raczej do niego nie wrócę, świetnie zapowiadający się w trailerach Curon okazał się kolejną propozycją skierowaną do nastolatków...
Ogólnie mam wrażenie, że seriale w kategorii "Horror/ Sci-fi / Fantasy" to w zdecydowanej większości nastoletnie romanse, a kryminały to produkcje kręcone według identycznego względem siebie schematu. Opłaca się przedłużać o kolejny miesiąc, czy szkoda tracić kasy, bo to jednak ponad 50 zł miesięcznie?