PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=153439}

Daleko od noszy

2003 - 2008
5,4 34 tys. ocen
5,4 10 1 33860
6,0 6 krytyków
Daleko od noszy
powrót do forum serialu Daleko od noszy

mi cały czas tkwi w głowie "siostra basen przy aparacie " :) nie jest to jakis specjalny tekst ale utkwil mi w pamieci

Ulubienica_Diabla

No albo ,, Siostra Basen niedaleko aparatu '' :)

AgP56

Kidler raz mówil o kimś z pieniedzmi "albo gdzies wygral albo dobrze ukradł" hehe

ocenił(a) serial na 7
Ulubienica_Diabla

Basenowej "To proste rzeczy są!" :D i te jej "Wojtuś?!" :D :D Basenowa wymiata:D

Mala_Lady_Punk

wszystkie rozmowy siostry basen z barbarą es są the best:)

wrednamarta293

siostra Basen: o kurczątko:)
<za krótki>

martynka921

Albo "szpirytus" też jest dobry i jeszcze "momęcik"

ocenił(a) serial na 10
Ulubienica_Diabla

No albo: Siostra Basen: "Szkoła Wojtusia?" heh nieźle z tego brechtam.
- Wstrząs: "A rękę to ja mam ciężką" hehe

giezet78

no fakt teksty siostry Basen wymianiataja

użytkownik usunięty
kinoman85

"To nie są zabąbony", "Siostra Basen niedaleko aparatu".

ocenił(a) serial na 9
Ulubienica_Diabla

Siostra Basen to pikuś w porównaniu do niektórych tekstów Kidlera,
szczególnie w pierwszych seriach. W połączeniu z jego minami to po
prostu mieszanka wybuchowa:D Ordynator: "Cisza!" Kidler: "Już
zapadła..." :D

ocenił(a) serial na 8
kuba989

Kidler jest misrzemk gry aktorskiej. Ale teksty też ma niezłe: w "krwawej zemście" ma fajną kwestię o tym jak to "Nowak będzie aktor" i jak to ma być dobrze z teatrem jak się gra Nowakami.

ocenił(a) serial na 7
Ulubienica_Diabla

albo nie tylko teksty ale i szczegoly jak plakaty w szpitalu albo "rybki" w jednym z pokoi heh :] typowo moj humor :)

Pschemass

Ordynator : Kidler cicho
Kidler : Już zapada cisza

malunkaniowa

Ordynator : Kidler co wy mi tu pieprzycie
Kidler : A tak pieprze

ocenił(a) serial na 6
Ulubienica_Diabla

Wstrząs najlepszy z tym:
Barbara bo ja ci zaraz przypomne ze reke to ja mam ciężką:D

westh9

Wstrząs - 'Barbara Ty wiesz, że rękę to ja mam ciężką'
Siostra Basen - 'A może... szpirytusu?'

Ulubienica_Diabla

Karinka: jakie jest najładniejsze imię męskie?
Barbara: Nie wiem jakie jest najładniejsze, ale wiem jakie jest najbrzydsze - Rudolf! :)

Barbara: Rudek a ty lubisz rolling stonesów?
Rudolf: A to akurat nie twoja sprawa co ja lubię! :)

ocbocbocb

wstrząs z limem po ciosie węgierskiej narzeczonej,
barbara;oooo jaki piękny węgierski placek pod okiem:))

Ulubienica_Diabla

"No nie płacz Wojtuś, tylko powiedz mamie, z czego dostałeś jedynkę. Z polaka? No nie no! No wiesz? No jak można nie umieć czegoś z polaka... Toż to jest Twój język ojczysty, dziecko. To to to jest język twojej matki. A takżesz twojego ojca. Choć z wyglądu możesz uznać, że może nie... No powiedz, nie płacz, konkretnie powiedz: czego nie umiałeś? Co to jest imiesłów? No dziecko, przecież to najprostsze rzeczy są.[...] No ja już ci mówię, co to jest imiesłów. No, y, imiesłów to jest - jak sama nazwa wskazuje, słowo oznaczające imię. No. ImiĘsłów. No, czyli na przykład mamy imięsłów jest Eugienia. Tatusia imięsłów jest Czesław, a twój Wojtusiu imięsłów jest Grzegorz, bo tak masz w metryce."

Ta rozmowa siostry Basen z Wojtusiem wywołała u moich znajomych histeryczny atak śmiechu:D

ocenił(a) serial na 7
muerta150

Basenowa: Grzesznik tędy przepełzł! hehehe; chodziło o grzechotnika ;]

ha7ny

Przyszedł fuks panie ordynatorze
Faks siostro Basen
A może i tak

muerta150

To ty, Wojtuś, tego nie wiesz? To proste rzeczy są!!! Czekaj... (Do męża): Czesław, to proste rzeczy są??? (...) (Do syna): To proste rzeczy są... Gdzie ty masz ten prostokąt? W zeszycie.(...) No to wszystko, co leży wokół tego zeszytu to są rzeczy przyprostokątne. No, co tam leży? Tak. Długopis, chipsy... mówiłam – nie jedz chipsów, bo żołądek sobie skaleczysz! No i teraz to wszystko policz na paluszkach... Paluszki też jesz?! No mówiłam – nie jedz paluszków, bo żołądek pokłujesz!!!

użytkownik usunięty
muerta150

Z Wojtusiem jest najlepsze teksty

Ulubienica_Diabla

Że jest jeden w trzech osobach, nie umiesz sobie wyobrazić? (...) A żeby ojcu podbierać z portmonetki, to wyobraźnię masz, tylko żeby sobie wyobrazić, jak Bozia wygląda, to wyobraźni ci nie starcza! A to najprostsze rzeczy są! Może być ktoś sam jeden, ale w trzech osobach. A przykładowo u nas w szpitalu pan ordynator to jest jednocześnie ordynatorem, przewodniczącym związków zawodowych i naczelnikiem sądu koleżeńskiego. No trzy w jednym – i z nim nie wygrasz.(...) Jakbyś chciał zgrzeszyć, to nie próbuj, bo z Bozią nie masz szans, gdyż jest trzech na jednego.

użytkownik usunięty
Czerepacha

Tak, siostra Basen ma chyba najlepsze teksty.
Kilka moich ulubionych zostało już wyżej wymienionych, ale mi się jeszcze ten bardzo podoba: "Ja to jestem matka dziecku i żona mężu" (tak to prawdopodobnie szło). Jest jeszcze sporo innych niezwykle śmiesznych, ale niestety w tej chwili nie pamiętam.

1.Wstrząs się chwali komuś: ,,Mnie to na studiach nazywali James Bond".Jego rozmówca pyta się czemu? Wstrząs: ,,A bo jak mnie milicja złapała gdy jechałem na motorze to miałem 0,7 we krwi" - buahahahaha
2.Rudolf do Barbary: ,,Bo ja ci przypomnę że tylko nóżki to ja mam skoczne,a rękę to mam ciężką"
3.Siostra Basen wypełnia sudoku.Ktoś podchodzi i pyta ją co robi.Gienia na to: ,,Rozwiązuje cudoku"
4.Jakiś pacjent mówi ordynatorowi, żeby go zoperował bo został postrzelony.Łubicz mu na to: ,,A że tak zapytam jak w toto-lotku,ile trafień"?
I ogólnie Kidler ma rewelacyjnie teksty jak gada z ordynatorem :D

yrek125

hej, czy pamiętacie w którym odcinku Siostra Basen mówiła "cudoku" ?

ocenił(a) serial na 9
szefu3

Pacjent zwany ordynatorem.Odc 81.Pozdrawiam.

yrek125

Ostatnio oglądałem fragment któregoś odcinka i padł tam tekst, który mnie zniszczył ;)
W czasie operacji ordynator mówi Kidlerowi, że widział go dzień wcześniej, jak ten szedł pijany pod jakimś barem. Podsumowując tą sytuację Łubicz mówi: ,,Kidler, wy urągacie prawom fizyki!"
Swoją drogą to sam niejednokrotnie spotykam się z ludźmi, którzy urągają prawom fizyki :D

ocenił(a) serial na 6
Ulubienica_Diabla

<operacja>
Kidler: Siostro Basen, gaziki!
Siostra Basen: Oj przepraszam, wymsknęło mi się...
Kidler: Nie o takie gaziki mi chodzi!

ocenił(a) serial na 10
Ulubienica_Diabla

kidler-"spoko jest twoja nawijka"

Ulubienica_Diabla

Dr. Łubicz "To Kidler, moja prawa ręka."
Kidler "Miło mi, Kidler. A to moja prawa ręka."