PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399264}

Czysta krew

True Blood
2008 - 2014
7,3 75 tys. ocen
7,3 10 1 74627
6,3 6 krytyków
Czysta krew
powrót do forum serialu Czysta krew

Pytanie o kły

ocenił(a) serial na 5

Oglądałem tylko kilka odcinków z pierwszego sezonu i serial mi się całkowicie nie spodobał ale nie o tym chciałem. Czy ktoś mi mógłby wyjaśnić, czemu niektóre wampiry w tym serialu mają kły w niewłaściwym miejscu? Kły są zębami u ssaków występującymi zawsze na 4 pozycji. We wszystkich innych dotychczas oglądanych filmach o wampirach tak też było. Jedno co mi w tym filmie rzuciło się w oczy to debilny pomysł umieszczania kłów u wampirów zaraz za jedynkami (poza ich wsuwaniem i wysuwaniem, co też jest głupie).

ocenił(a) serial na 8
el_amigo

http://www.filmweb.pl/serial/Czysta+krew-2008-399264/discussion/k%C5%82y,1286693

el_amigo

Wedłum moich informacji kły to właśnie dwójki. Czyli sa we właściwym miejscu...

ocenił(a) serial na 5
khal_eesi

To masz błędne informacje, sprawdź w jakimkolwiek wiarygodnym źródle. Kły znajdują się za siekaczami, masz 4 siekacze z samego przodu. Nie wiem czy wiesz, ale skrócone kły występują też u ludzi, gównie jako pozostałość ewolucyjna, zobacz sobie w lustrze, tylko się nie przeraź.

Ktoś w innym temacie napisał, że w tym filmie kły są umieszczone jak u grzechotnika. Jest to wyjaśnienie głupie i naciągane, fikcyjnym wampirom raczej bliżej do ssaków niż do gadów.

ocenił(a) serial na 8
el_amigo

Sądziłam, że to film przeznaczony do oglądania dla rozrywki, a nie traktowany jako film przyrodniczy o tym, gdzie wampiry mają zęby. Pewnie powinni go puszczać na Animal Planet albo czymś w tym stylu.

ocenił(a) serial na 5
Ronja_2

Owszem, natomiast mi się nie podobał. Mi to po prostu nie pasowało i wydawało się głupie, Tobie nie musi.

ocenił(a) serial na 8
el_amigo

Po prostu nauczyłam się momentami ignorować szczegóły, bo jakbym się każdego czepiała to przy Tudorach dostałabym apopleksji, zawału i cholera wie, czego jeszcze, bo tam nic nie jest wg książki ;)

khal_eesi

A u mnie to trójki

ocenił(a) serial na 8
el_amigo

Trochę to poronione czepiać się pozycji kłów jednej z dziesiątek fantastycznych postaci w filmie, w którym roi się od zmiennokształtnych, wilków i wróżek. Skoro dzięki samej krwi mogą latać, regenerować się w mgnieniu oka (co jest bzdurą dla ssaków z punktu widzenia wydatku energetycznego), poruszać się z prędkością światła i łazić po ścianach... Skąd ta pewność, że nie wyewoluowały im akurat te zęby jako zwyczajnie praktyczniejsze? Skoro nietoperz może jako fragmentu skrzydła używać palca? Lepiej wypluj ten kij ;)

ocenił(a) serial na 5
Woooo

No jasne, wszystko można "jakoś uzasadnić". Nie mam kija w tyłku, po prostu nie spodobał mi się ten serial, tak samo jak Twilight. Ogólnie lubię filmy o wampirach, ale w innej konwencji. :)

ocenił(a) serial na 8
el_amigo

Właśnie oglądam z Córką pierwszą część 5 sezonu i wampiry mają wyrażnie 4 zęby między kłami. Ja też. Więc albo ja jestem murtantem, albo coś Ci się...

ocenił(a) serial na 5
Woooo

Bo mają chyba raz tak raz inaczej, co jest jeszcze głupsze. ;P Oglądałem tylko kilka odcinków 1 sezonu więc nie wiem jak jest później, ale jestem pewien, że u kilku widziałem w miejscu dwójek.

ocenił(a) serial na 8
el_amigo

Możesz mieć rację. Obejrzałem tutejsze zdjęcia. Wyraźnie w większości przypadków mają na miejscu dwójek, choć są i trójki. Np. na 2 zdjęciu dwójki a już na 3 trójki. Skoro jednak nie zauważyłem tego dotąd (ani prawie nikt) to chyba świadczy o tym, jak małe ma to znaczenie.