PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399264}

Czysta krew

True Blood
2008 - 2014
7,3 75 tys. ocen
7,3 10 1 74627
6,3 6 krytyków
Czysta krew
powrót do forum serialu Czysta krew

Może ma ktoś z was drugą książkę z tej serji? Może być nawet link do strony z której można ją pobrać. Wie moż ktoś co tam się w 2-części dzieje?? Przeczytałam pierwszą jest świetna..
Ja ktoś ma niech mi ją prześle na e_mail
magdalenakrzysiak@wp.pl
z góry dziękuję...

ocenił(a) serial na 10

Przedsprzedaż trzeciej czesci ksiazki KLUB MARTWYCH jest na www.empik.pl i www.merlin.pl
ja juz zlozylam zamowienie :D
pozdrawiam fanow

ocenił(a) serial na 8
iblisek

No ja czytuję ebooki ;p wszystkie są na chomikuj.pl
Co do stylu pisania w książce, to strasznie mnie irytuje. Też się zastanawiałam czy to wina tłumaczenia czy jak ale niektóre określenia są prostackie i dialogi tak płytkie, choć myślę, że co do dialogów to nie wina tłumaczenia... scenarzysta serialu odwalił kawał dobrej roboty bo zrobił z czegoś przeciętnego doskonały serial, pełen grozy i wciągający ;] no nie oszukujmy się...jeżeli chodzi o sama historie to jest moim zdaniem bardzo dobra tylko po prostu kiepsko napisana no ale to już kwestia gustu ;p Zabieram się za 4 część ;)

ocenił(a) serial na 8
Polilla

W ogóle nie wiem czy zwróciliście uwagę ale Tara to w książce przejawiła się może ze trzy cztery razy na przełomie wszystkich trzech części. A Lafayette został zamordowany na początku drugiej części... ta akcja z menadą prawie w ogóle nie istniała w książce ;p to była krótka wzmianka na 3 rozdziały może ;)

użytkownik usunięty
Polilla

Serial różni się od książki zapewne z powodu tego, że narratorem w książce jest Sookie i serial byłby śmiertelnie nudny, bo akcja rozgrywałaby się tylko w obrębie tego co opisuje Sookie, twórcy serialu musieli dodać parę innych wątków żeby serial urozmaicić. Być może gdyby z książki zrobili film to byłby wiernym przełożeniem książki (lub książek), serial jednak rządzi się innymi prawami :)

Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 7

I trzeba przyznać, że dobrze im to wyszło. Serial jest ciekawy i prócz Sooki i całej jej świty, inne wątki są równie ciekawe. Wg mnie cała historia z menadą była trochę za bardzo wymyślna i przekoloryzowana, ale co tam:)

Pozdrawiam również:)

ocenił(a) serial na 7
Polilla

Przeczytałam 9 części. 4 po polsku i 5 po angielsku. Język jest bardzo prosty zarówno w polskiej jak i angielskiej wersji. Powiem szczerze, że praktycznie nie musiałam się przestawiać jeśli chodzi o styl pisania, także to raczej nie wina tłumaczenia. Książka żadnym dziełem literackim nie jest. Jest prosta, lekka i przyjemna... Poza tym ma ciekawy pomysł, jak na kolejną książkę o wampirach. Jeśli chodzi o serial, to wiele rzeczy się nie zgadza, wiele wątków zostało zmienionych, rozwiniętych w inny sposób jak w książce. Jestem ciekawa czy reżyser ma zamiar dalej trzymać się książek, czy odejść od tego co się w nich dzieje. Trochę jestem zdziwiona postacią Eryka. W książkach już od początku ciągnie go do Sookie, w filmie... hmm tej iskry jakoś nie ma. Poza tym co będzie z Loreną? Przecież to dla niej Bill zostawił Sookie. Ciekawa jestem co będzie dalej. Serial jest jakby inną wersją tej samej historii...

użytkownik usunięty
Krzewinka

Zgadzam się i jest przez to bardziej intrygujący i mniej przewidywalny, nie mogę się doczekać III sezonu :)Pomijając oczywiście lekkie przegięcia z menadą (i tu także zgadzam się z przedmówczynią) jest to moim zdaniem jeden z najlepszych seriali..

ocenił(a) serial na 8
Krzewinka

też się właśnie zastanawiam czy reżyser i scenarzysta będą się trzymać wydarzeń z książki czy nie będą się aż tak nią sugerować. Ciekawe czy pociągną wątek Erica i Sookie czy raczej zostanie ona z Billem, bo przecież Bill nie oświadczył się Sookie w książce, a w serialu tak, do tego po namyślę się zgodziła tylko, że Bill zniknął (może zaczerpną pomysł dlaczego go porwano z "Club dead" ;p ). Ciekawe ;))

ocenił(a) serial na 8
Polilla

Mam pytanie..
ile w ogóle jest tych części serii
??
ja mam tylko 6 części
mogłby mi ktoś wysłać linka do ebooków reszty książek?
Z góry dziękuję ;)

ocenił(a) serial na 7
elizunia27

Wydanych zostało póki co 9 części, w maju ma wyjść 10.
Jeśli masz ochotę dalej czytać to tutaj znajdziesz wszystkie części:
http://chomikuj.pl/Itaana

ocenił(a) serial na 8
Krzewinka

Dziękuję ci bardzo;)))

elizunia27

Macie może ebooka 4 części ale nie z chomikuj.pl bo ta stronka mi nie działa?
Z góry dziękuje mój e-mail tina0512@o2.pl

tina0512

Przeczytałam 4 część i macie razcnie znacznie lepsza od 3 :D
Poszukuje teraz następnych części i jak już wcześniej wspominałam nie czyta mi strona chomikuj.pl dlatego proszę o inne źródła
Dzięki za 4 część Krzewinka