Jestem mimo wszystko wielkim fanem tego serialu ale:
- bardzo żałuję że pominięto zupełnie Powstanie Warszawskie
- bardzo żałuję że obecna seria powstała tylko po to by kontynuować serial
- bardzo żałuję zidiociałego Bronka która zamiast zająć się Wandą biega po Warszawie i chce strzelać do wszystkich ( mam tylko nadzieję że się sam nie postrzeli )
- bardzo żałuję że brakło pomysłu na to by stworzyć ciekawą kontynuację
szkoda
-Powstanie będzie w następnej serii jako rekonstrukcja
-Ta seria ma być już ostatnia
--To serial wojenny więc musi do kogoś strzelać a nie prowadzić spokojne życie z żoną bo byłby to romans
--Mi się ta seria akurat podoba,trzyma w napięciu
Jedna Twoja wypowiedź zaprzecza drugiej to będzie ostatnia seria czy nie ?
Napięcie to rzecz względna więc się nie kłócę :) mnie nie kręci siedzący w hotelu Rainer i Władek w lesie , jadłodajnia , nieudolny Bronek , ciapowaty UB-ek i tyle ale skoro Tobie się podoba .... w każdym razie oglądam każdy odcinek
Powstanie Warszawskie będzie za rok czyli w siódmej serii, zobaczymy wielki powrót Janka, Krawca itp.
Wg mnie mogli od razu pokazać powstanie a nie teraz po czasie wracać do niego .. szkoda
Jeju, zrozumcie ludzie, że na pewno nakręciliby wcześniej serię o powstaniu warszawskim i wgetcie, gdyby były na to środki! Miejmy nadzieję, że powstanie ta VII seria. Nakładać się to będzie z 70. rocznicą tego wydarzenia, więc wszystko jest na dobrej drodze. Oby tylko nie schrzanili tego. Bo tak jak założyciel tematu, uważam, że za dużo luźnych, beznadziejnych wątków w sezonie VI. Choć od odcinka 9 coś zaczyna się rozkręcać ;)
Nie było środków, trudno, nie nakręcili. Ale wracać do powstania po dwóch seriach które dzieją się po wojnie? Totalny bezsens. Jak ktoś jest ciekawy powstania w Czas honoru niech przeczyta sobie trzecią część książki.
No cóż... Serial ma dużą oglądalność. Może i bezsens wracać do tego, ale wolę już Powstanie niż losy powojenne, kiedy to walka z komuną ukazana w tym serialu jest znikoma. Wciąż są Niemcy i ich porachunki. To ja już preferuję otwartą walkę z tym narodem w 44.
Na pewno przeczytam. Ale skoro polecasz, tzn. że Ty jesteś już po tej lekturze? Bo jak się nie mylę to do księgarni mogę zawitać po nią dopiero 6 listopada. Chyba, że jest coś, czego nie wiem ;)
No dokładnie,nie myślałem jak pisałem :) i właśnie nie będzie już kolejnej serii i kontynuacji wątków tylko już powrót do starych{to do dominxona}
Pawlicki ma kontrakt w Komisarzu Alexie do 6 sezonu ciekawe czy pogodzi prace jednak intensywne na obu planach które będą kręcone prawie w tym samym czasie